Θα κερδίζει και όταν... βαριέται!

Θα κερδίζει και όταν... βαριέται!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Θα κερδίζει και όταν... βαριέται!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που είναι... ήδη στην Σούπερ Λίγκα και τα ματς Κυπέλλου που έρχονται.

Ακόμη και στην αγγαρεία της, σε ματς που σου έδιναν να καταλάβεις ότι υπήρξε βαρεμάρα αντίστοιχη με αυτή που είχες εσύ που το παρακολουθούσες, η ΑΕΚ κερδίζει και μάλιστα σχετικά εύκολα όπως αποδείχτηκε (και) στην Άμφισσα.

Διαφωνώ απόλυτα με τις δηλώσεις του Τραϊανού Δέλλα σχετικά με την εικόνα της Ένωσης και των παικτών του (σ.σ.: ότι δηλαδή ήταν πολύ ευχαριστημένος από όσα είδε) αλλά ο εκάστοτε προπονητής έχει πάντα περισσότερους από έναν λόγους για να πει και κάτι διαφορετικό, ή παράξενο από αυτό που προφανώς είδαμε εμείς στο ματς.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έβγαζε πολύ αγγαρεία με την εικόνα της. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν βγήκαν φάσεις που επιβεβαιώνουν την καλή και σωστή δουλειά που γίνεται... Οι Κιτρινόμαυροι είχαν άριστη κυκλοφορία της μπάλας, σούπερ κατοχή της, δεν απειλήθηκαν ποτέ και είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα και γενικά στο τελείωμα της φάσης...

Αυτό που όφειλε να κάνει η Ένωση το έκανε. Έπρεπε να κερδίσει... Διότι πολύ απλά αυτό πρέπει να συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια που συμμετέχει. Θα μου πείτε (και δικαιολογημένα) «ρε μεγάλε εδώ ολόκληρη Γιουβέντους και δεν κατάφερε να κερδίσει όλα τα ματς, έχασε τέσσερα, όταν έπαιξε Serie B». Ισχύει... Όμως και για την Γιούβε η υποχρέωση ήταν ίδια, όπως και παραμένει: μόνο νίκες.

Η ομάδα του Δέλλα κατέκτησε τη νίκη από στημένη φάση και έχει (και) αυτό τη σημασία του. Γενικά είχε δοκάρι από κόρνερ και σωστή λειτουργία στη συγκεκριμένη φάση, ενώ ταυτόχρονα απείλησε από τα άκρα και τον άξονα. Αν υπήρχε λίγο μεγαλύτερη διάθεση από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (ούτε εγώ θα είχα βέβαια, αλλά εγώ δεν είμαι ευτυχώς για την Ένωση παίκτης της) θα ήταν εύκολο repeat του 4-0 του πρώτου αγώνα.

'Ομως προκύπτει σημαντικό πόρισμα από το συγκεκριμένο ματς. Κι αυτό είναι πως η ΑΕΚ θα αντέχει την κλωτσιά και κυρίως θα κερδίζει εύκολα ακόμη κι όταν δεν θα είναι στα σούπερ της (όλες οι ομάδες κάνουν και αγωνιστική... κοιλιά που λέμε).

Οι Κιτρινόμαυροι είναι... ήδη στην Σούπερ Λίγκα όμως αυτό οφείλουν να το ξεχάσουν έως ότου το πετύχουν και σίγουρα... Διότι θα έχουν γκρίνια αν δεν αρέσουν στον κόσμο που δικαιολογημένα έχει απαιτήσεις και ελπίζει να πηγαίνει στο γήπεδο και να γουστάρει από φέτος βλέποντας την ΑΕΚ!

Υπάρχει και το Κύπελλο. Το καλό είναι πως η ΑΕΚ (με δεδομένα όσα έχουμε δει έως τώρα στην Σούπερ Λίγκα) θα 'χει τη δυνατότητα να πάει παραπέρα στη διοργάνωση και να έχει στη τσίτα τον κόσμο της και σ' αυτόν τον θεσμό. Η κλήρωση αναμένεται με σούπερ διάθεση σε όλο το κομμάτι του... πλανήτη ΑΕΚ και είναι ο προάγγελος για τα καλύτερα (σε αγωνιστικό επίπεδο) που έρχονται...

Υγ: Καλό μαντάτο για τον Δέλλα το γκολ που σημείωσε ο Φαγέ. Καλό για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή και τη ψυχολογία του διότι τον είχε πάρει (μάθαινα) από κάτω που όπως και ο ίδιος υποστήριζε δεν ήταν σε καλή κατάσταση (αγωνιστική).

Υγ2: Είχα σημειώσει από τούτο το χώρο πως η ΑΕΚ χρειάζεται κυρίως φορ. Δεν απέκτησε και σωστά το έκανε! Διότι δεν πας να πάρεις κάτι που ήδη έχεις. Αν πας για... ψώνια θα φέρεις κάποιον που θα είναι καλύτερος όσων διαθέτεις. Και γι' αυτό σωστά έπραξαν στα Σπάτα. Έχουν πλέον όλο το χρόνο για να το κάνουν τον Γενάρη, ή ακόμη και το ερχόμενο καλοκαίρι....

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...