Ολυμπιακός Βόλου - Λάρισα 0-0

Νίκος Τσιώκος
Ολυμπιακός Βόλου - Λάρισα 0-0

bet365

Η Λάρισα ήταν καλύτερη στην αναμέτρηση του Βόλου (0-0), όμως ο Ολυμπιακός με... κάβα το 0-1 από το πρώτο ματς του Αλκαζάρ πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τον Ολυμπιακό Βόλου ο Κολίτσι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Γιαλούσης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Μακρυδημήτρης αποτελούσαν την τετράδα και μπροστά τους ήταν οι Κορνελάτος και Πινάρες. Οι Μπιτάνγκ, Νικολιάς, Μέσα πίσω από τον Κούτσι.

Για τη Λάρισα ο Αποστολίδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, οι Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Κοντοδήμος, Μουλόπουλος ήταν στην άμυνα και μπροστά τους οι Πινδώνης, Νεμπεγλέρας. Οι Μούτσα, Περίκο, Σουάνης πίσω από τον Στεφανίδη, που ήταν στην κορυφή.

Κατοχή η Λάρισα, λίγα πράγματα

Η Λάρισα μπήκε δυνατά στο ματς και είχε την πρώτη καλή φάση μόλις στο 2', αφού ο Στεφανίδης μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το σουτ, με τον Κολίτσι να αποκρούει για να παραχωρήσει κόρνερ. Οι «βυσσινί» είχαν την κατοχή στο πρώτο μέρος, όμως οι αξιόλογες ευκαιρίες ήταν λίγες.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με τον Μπιτάνγκ, ενώ στο 16' το σουτ του Μούτσα κόντραρε και αυτό του Στεφανίδη από το ύψος του πέναλτι έφυγε πάνω από την αντίπαλη εστία. Τελικά, ο Μπιτάνγκ θα μπορούσε να πετύχει το γκολ, που θα... καθάριζε την πρόκριση, σε δύο περιπτώσεις.

Στο 28' τσίμπησε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή κι έκανε το σουτ από αριστερά, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αποστολίδη, τον οποίο θέλησε να κρεμάσει στο τετ α τετ του 39', αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ.

Ορεξάτοι οι φιλοξενούμενοι

Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορεξάτοι. Ο Αναστασάκος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και είχε δύο καλές στιγμές για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Μακρυδημήτρης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του στο 46', ενώ το πλασέ του δύο λεπτά αργότερα σταμάτησε στον Κολίτσι.

Από το 50' και μετά ο Ολυμπιακός Βόλου ανέβηκε και στο 54' το σουτ του Νικολιά μέσα από την περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Αποστολίδη, ενώ η ΑΕΛ απείλησε εκ νέου στο 55', με την κεφαλιά του Στεφανίδη να φεύγει άουτ. Το σουτ του ίδιου παίκτη στο 66' είχε την ίδια κατάληξη, ενώ στο 68' ο Μπιτάνγκ επιχείρησε τη σέντρα-σουτ βάζοντας δύσκολα στον Αποστολίδη, που απέκρουσε και εν συνεχεία μπλόκαρε την μπάλα.

Έπεσε πάνω στον Κολίτσι

Σειρά πήραν οι αλλαγές από τους δύο προπονητές, με την ΑΕΛ να είναι καλύτερη και να πιέζει για το γκολ που οδηγούσε στην παράταση. Ωστόσο, οι Θεσσαλοί έπεσαν πάνω στον Κολίτσι, που φώναξε παρών. Αρχικά, απέκρουσε το σουτ του Νεμπεγλέρα στην κίνηση στο 82', ενώ δεν έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους να απειλήσουν σε κάποιες εκτελέσεις φάουλ.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τα δύο σουτ των Μπιτάνγκ, Θέου, που δε βρήκαν δίχτυα στην εκπνοή. Με αυτόν τον τρόπο, το τελικό 0-0 βόλεψε τους Βολιώτες, καθώς το 0-1 του Αλκαζάρ τους χάρισε την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντελής): Κολίτσι, Γιαλούσης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Μακρυδημήτρης, Κορνέλατος, Πινάρες, Μπιτάνγκ, Νικολιάς (69' Ρόκας), Μέζα (85' Θέος), Κούτσι (90'+2' Διαμαντόπουλος).

ΑΕΛ (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Αποστολίδης, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Κοντοδήμος, Μουλόπουλος, Πινδώνης (67' Μάινθ), Νεμπεγλέρας, Μούτσα (46' Αναστασάκος), Περίκο, Σουάνης (56' λ. τρ. Καρανίκας), Στεφανίδης.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα