Ο ρόμβος του... Μανιάτη

Ο ρόμβος του... Μανιάτη

Διονύσης Δελλής
Ο ρόμβος του... Μανιάτη

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει πόσο μπορεί να δυσκολέψει ο σχηματισμός ρόμβου του Μίτσελ χωρίς τον Γιάννη Μανιάτη, στο ματς του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το βράδυ του Σαββάτου, που έφερε την πρώτη απώλεια του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό ήταν δεδομένο. Ο Γιάννης Μανιάτης δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Το βαρύ διάστρεμμα που πήρε ως... σουβενίρ από το Αγρίνιο και την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό θα τον άφηνε εκτός τουλάχιστον για 3 εβδομάδες. Η ζημία έγινε το βράδυ της 30ης Αυγούστου, το ματς με την Ατλέτικο ήταν για τις 16 Σεπτεμβρίου. Δεν έβγαιναν τα «κουκιά» με τίποτε...

Ή πιο σωστά δεν έβγαιναν για όλους τους άλλους πλην του Μανιάτη. Το έλεγε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ότι θα... προλάβει από τη πρώτη στιγμή. Και πίστευαν όλοι ότι είναι μια τυπική συμπεριφορά ενός πρωταγωνιστή που αρνείται να παραδεχθεί την πραγματικότητα. Σήμερα όμως έχουμε φτάσει στις 12 του μήνα, και πλέον εκείνο που έμοιαζε αδύνατο, είναι πιθανό. Ο αρχηγός των Ερυθρόλευκων δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα. Διπλές θεραπείες, και στον Ρέντη με τις ώρες ακόμη και όταν υπήρχε ρεπό για ολόκληρη την ομάδα. Είναι λοιπόν πια «ανοιχτό» να φέρει τα πάνω-κάτω. Και από την Κυριακή να δοκιμάσει να μπει με την ομάδα. Ήδη ακολουθεί δυνατό ατομικό πρόγραμμα και ανεβάζει την ένταση.

Όσο για τον Μίτσελ: Μπορεί να δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν είναι θέμα επιθυμίας του Μανιάτη, αλλά αν συμφωνεί και ο... αστράγαλος του, αλλά τον περιμένει τον διεθνή χαφ. Και μαζί περιμένει να δει αν θα υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο παζλ του... ρόμβου που θέλει να σχηματίσει στη μεσαία του γραμμή, για να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ισπανίας. Ντινγκά, Κασάμι, Μανιάτης και Τσόρι είναι ο... ιδανικός ρόμβος για τον τεχνικό του Ολυμπιακού. Αν δεν είναι ο Ντινγκά θα είναι ο Μιλιβόγιεβιτς. Αν δεν είναι ο Μανιάτης όμως με τα πολλά τρεξίματα, και τη μεγάλη διάθεση να κάνει την άχαρη δουλειά, αυτός ο σχηματισμός δεν προκύπτει με την ίδια ευκολία. Είναι πολύτιμος ειδικά σε μια περίοδο που πολύ λογικά είναι βασικό ζητούμενο και κάτι ακόμη. Η ομοιογένεια.

Μια άλλη «ειδική ενότητα» που δεν τη... χαρίζει κανείς παρά μόνον ο χρόνος. Με Ρομπέρτο, Ντινγκά, Μανιάτη, Τσόρι, Μήτρογλου και ίσως και τον Φουστέρ στην 11άδα ο Ολυμπιακός έχει στο αρχικό του σχήμα παραπάνω από τους μισούς να έρχονται από πέρσι. Και μιλάμε μόνο για παίκτες του άξονα σε μια βραδιά που ο κόουτς εκτιμά ότι εκεί θα παιχθεί όλο το παιχνίδι με την Ατλέτικο (εξ ου και η σκέψη του για τον ρόμβο).

Αν λοιπόν φωνάξει «έτοιμος» ο Μανιάτης την Κυριακή, αν μπει να προπονηθεί με την ομάδα τότε πιθανότατα αυτό θα είναι το πλάνο των Ερυθρόλευκων για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν όχι; Τότε μπορεί να αλλάξει ολόκληρη η προσέγγιση των Πειραιωτών σε αυτό το ματς. Και να πάει ο Ολυμπιακός στο πιο γνώριμο για εκείνον 4-2-3-1 προκειμένου να εκμεταλλευθεί την ικανότητα του Ντουρμάζ και του Αφελάι από τα άκρα. Κάτι που προφανώς θα το «επηρεάσει» και η εικόνα των δύο παικτών κόντρα στον ΟΦΗ. Περισσότερα όμως θα φανούν στην προπόνηση της Κυριακής, παρά στο ματς του Σαββάτου. Αυτή τη στιγμή το τι τελικά θα γίνει με τον Μανιάτη είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για το τελικό πλάνο του προπονητή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα