Η Masía «χρυσώνει» τη Μπαρτσελόνα (pic)

Η Masía «χρυσώνει» τη Μπαρτσελόνα (pic)

Γιώργος Φραδελάκης
Η Masía «χρυσώνει» τη Μπαρτσελόνα (pic)

bet365

Εκτός από σπουδαίους παίκτες, η Masía προσφέρει και τεράστιες «ενέσεις» στα ταμεία της Μπαρτσελόνα, αφού τα 11 τελευταία χρόνια έχει βγάλει 112,7 εκατ. ευρώ από πωλήσεις παικτών της περίφημης Ακαδημίας της!

Πρόκειται για την πλέον διάσημη Ακαδημία ποδοσφαίρου στον κόσμο. Η περίφημη Masía έχει βγάλει κατά καιρούς κορυφαίους παίκτες, ορισμένοι εκ των οποίων πρωταγωνιστούν ακόμα και σήμερα. Σεσκ και Τιάγκο είναι οι δύο τελευταίες πωλήσεις παικτών από τα σπλάχνα της Μπάρτσα που... χρύσωσαν τον σύλλογο.

Συγκεκριμένα οι «μπλαουγκράνα» εισέπραξαν 65,9 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει πάνω από το 60% των συνολικών εσόδων της τελευταίας 11ετίας (μόνο από παίκτες της Masía), σύμφωνα με την παρουσίαση της «Prime Time Sport».

Το ποσό άλλωστε για όλα αυτά τα χρόνια φτάνει τα 112,7 εκατ. ευρώ, τη στιγμή πάντως που μόνο το φετινό καλοκαίρι ξοδεύτηκαν περί τα 157 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές, που είναι και τα περισσότερα χρήματα τα οποία διέθεσε ποτέ η Μπάρτσα. Παράλληλα το συγκεκριμένο νούμερο είναι και το δεύτερο υψηλότερο για φέτος στην Ευρώπη, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόνο να βρίσκεται υψηλότερα (193,5 εκατ. ευρώ). Μόνο για την απόκτηση του Σουάρες άλλωστε οι Καταλανοί έδωσαν 81 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα