Υπόθεση Κ.Α.Π.Ο.

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Υπόθεση Κ.Α.Π.Ο.

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τις επιλογές του Κλαούντιο Ρανιέρι και εξηγεί το ΚΑΠΟ που θυμίζει τον Γάλλο πρώην παίκτη του Λεβαδειακού.

Ελάχιστα πράγματα έχουν απομένει στο ελληνικό ποδόσφαιρο που να σε ικανοποιούν. Ένα από αυτά ήταν η εθνική Ελλάδος η οποία εδώ και μία δεκαετία διατηρήθηκε σε υψηλότατο επίπεδο χάρις στους δύο εξαιρετικούς προπονητές που διέθετε, αλλά και μία ομάδα παικτών που το μόνο που δεν τους έλλειπε ήταν η προσωπικότητα.

Η τελευταία παράσταση του Φερνάντο Σάντος, ήταν πιθανότατα και η τελευταία της σοβαρής εθνικής, της δεκαετίας που χαμογελάσαμε μαζί της. Η εποχή Ρανιέρι μυρίζει ναφθαλίνη. Θυμίζει εποχές όπου η εθνική είχε αλωθεί και παρουσίαζε ένα σύνολο αφρικανικής χώρας.

Οι επιλογές του Ρανιέρι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της εποχής του, φωτογραφίζουν ένα παζλ συμφερόντων. Δείχνουν πως διάθεση του Ιταλού δεν είναι η διατήρηση της εθνικής στο επίπεδο που την πήρε, αλλά η διατήρηση της θέσης του μέσα από την κάλυψη των συμφερόντων που τον έφεραν σε αυτή.

Είχα προειδοποιήσει με αφορμή την συμπεριφορά απέναντι στον Κλάους. Φτάσαμε στο σημείο να δούμε τον Διαμαντάκο στην εθνική και όχι τον Κλάους σε παιχνίδι που βρισκόμαστε πίσω στο σκορ και ο βασικός φορ δεν έχει κάνει καλό παιχνίδι μέσα στο 2014.

Φτάσαμε στο σημείο να δούμε τον ανέτοιμο Μήτρογλου, τον ανέτοιμο Σαμαρά, τον Μάνταλο, παίκτη μικρομεσαίας ομάδας στη Σούπερ Λίγκα που δεν έσπασε και τα κοντέρ, αλλά πλέον ανήκει στην ΑΕΚ, φτάσαμε στο σημείο να παίζουν οι ντεφορμέ και οι παγκίτες.

Οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται το τι ακριβώς συμβαίνει είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Και όταν στερήσεις από τους παίκτες που βοήθησαν να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο το θέμα της αξιοκρατίας, το κλίμα που βγαίνει εντός του γηπέδου είναι καταθλιπτικό.

Όπως σοφά είπε στη μετάδοση ο Αλέξης Σπυρόπουλος, η ομάδα δεν έδειξε ποτέ πως χαίρεται για την επανασύνδεσή της μετά το καλύτερο μουντιάλ της ιστορίας της.

Και πώς να είναι όταν γνωρίζουν πως οι κλήσεις έγιναν με κριτήριο της επανασύνταξη παικτών Ολυμπιακού και τη δημιουργία υπεραξίας σε άλλους παίκτες της ίδιας ομάδας.

Την ίδια στιγμή, που δημιουργείται κλίμα στις υπόλοιπες ομάδες πως παίζοντας σε αυτές δεν πρόκειται ποτέ να τύχουν της συμπεριφοράς που κέρδισαν με την αξία τους στο γήπεδο.

Το μήνυμα περάστηκε στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Πως ο Ρανιέρι εξυπηρετεί συμφέροντα και λυγίζει στις πιέσεις. Για να κρατήσει ισορροπίες, μου κότσαρε και τον Μάνταλο. Κρίμα για το – όποιο – βιογραφικό του.

Στον ΠΑΟΚ το πήραν το μήνυμα οι παίκτες και κυρίως ο Κλάους ο οποίος σε μία εποχή διαπραγμάτευσης με την ομάδα που αγωνίζεται από 8 χρονών, είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί πως για να παίξει στην εθνική και να ανέβει η αξία του μάλλον πρέπει να πάει αλλού. Ο ορισμός του τρυπήματος, ενός τρυπήματος που προέρχεται από κάτι ιερό όπως η εθνική ομάδα της χώρας.

Το μήνυμα της ΕΠΟ του Σαρρή με προέκταση τον Ρανιέρι, το κατέγραψε και ο Κυριάκος Κυριάκος, υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη σελίδα του στο facebook.

“Χάνεις και δεν βάζεις τον μοναδικό επιθετικό σου που έχει σκοράρει (2 φορές σε 3) επίσημα ματς. Θες να παίξεις με 2 αμυντικά χαφ και αφήνεις εκτός αποστολής τον Τζιόλη, που έπαιξε σε όλα τα προκριματικά του Μουντιάλ, για να παίξει ο Ταχτσίδης. Κάλεσες τον Τζαβέλλα αφού τραυματίστηκε ο...Καράμπελας κι αγνόησες τον Γλύκο στις...ριζοσπαστικές αλλαγές σου. Κόουτς ο καλοπροαίρετος θα σ´ έλεγε ντεφορμέ, ο κακοπροαίρετος θα έβλεπε ένα μήνυμα στους παίκτες του ΠΑΟΚ...” αναφέρει αν και νομίζω πως θα ήθελε να γράψει περισσότερα.

Ο ΠΑΟΚ από εχθές το βράδυ έδειξε αντανακλαστικά. Έβγαλε δυσφορία για την συμπεριφορά στον Κλάους. Αντιλαμβάνεται τι γίνεται και θα το καταγράψει δημοσίως.

Είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να κάνει άλλωστε σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση από την Πολιτεία που θα έπρεπε να βάλει φρένο.

Ας ελπίσουμε πως το κενό της Πολιτείας θα το καλύψει ο κ. Αριστείδης Κορέας, ο οποίος μέχρι στιγμής και από τα όσα μαθαίνω, μάλλον δέχεται πιέσεις να χαλαρώσει από αυτή, παρά κάποια έστω ηθική στήριξη για το θεάρεστο έργο που καλείται να κάνει.

ΥΓ Το Κ.Α.Π.Ο που έχω στον τίτλο, μας θυμίζει τις δηλώσεις του Γάλλου μεσοεπιθετικού που έγιναν πρόσφατα αλλά είναι και αρχικά που αφορούν την εθνική μας η οποία είναι Κέντρο Αποκατάστασης Παικτών Ολυμπιακού. Και δημιουργίας υπεραξίας κόντρα στους συναδέλφους τους θα προσθέσω.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00