Ο Μίτσελ δεν καταλαβαίνει τίποτα!

Ο Μίτσελ δεν καταλαβαίνει τίποτα!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Μίτσελ δεν καταλαβαίνει τίποτα!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta το πώς ο Μίτσελ βαδίζει πιστά πάνω στο σκεπτικό του, βάσει του οποίου συγκροτεί το ρόστερ του Ολυμπιακού.

Υπάρχουν δύο-τρία πράγματα για τα οποία μπορείς να μιλήσεις με σιγουριά για τον Μίτσελ και την παρουσία του στον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής.

Ένα τα σε γενικές γραμμές πολύ καλά αποτελέσματα της ομάδας σε Ελλάδα κι Ευρώπη, σε συνδυασμό πολλές φορές και με καλό θέαμα.

Δύο η εξέλιξη που είχαν μαζί του πολλοί παίκτες, με συνέπεια την πώλησή τους αντί πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τρία οι εξουσίες σχεδόν απόλυτα άρχοντα που έχει για τη συγκρότηση του ρόστερ, γενικότερα κι ακόμη πιο ειδικότερα για τους παίκτες που κατά καιρούς δεν του κάνουν.

Θυμάμαι από το πρώτο του εξάμηνο στον Ολυμπιακό-ο Μίτσελ με το που του έκανε «μαγκιές» ο Πίνο τον έστειλε αδιάβαστο πίσω στην Κολομβία. Όπως και ξεκάθαρα είχε την γνώμη ότι δεν του κάνουν ο Ντιακιτέ κι ο Γκρέκο.

Το περασμένο καλοκαίρι έκοψε «εύκολα», από την προετοιμασία κιόλας τον Τάτο και τον Ντε Βινσέντι.

Το χειμώνα ο Ολυμπιακός πώλησε τον Βάϊς στους Άραβες κι ο Σλοβάκος φεύγοντας μίλησε ευθέως για κακές σχέσεις του με τον προπονητή. Η αλήθεια είναι ότι στα μάτια του Μίτσελ ο Βάϊς ποτέ δεν προσαρμόστηκε στα δεδομένα που ο ίδιος ο προπονητής είχε στο μυαλό του για τον Ολυμπιακό.

Γι΄αυτό το καλοκαίρι ο Μίτσελ είχε εκτός πλάνων τους Χολέμπας και Μασάντο, που τελικώς πωλήθηκαν, αλλά και τους βετεράνους Κάρολ κι Ιμπαγάσα, που παίζουν πλέον αλλού μπαλίτσα, όπως και μία σειρά ακόμη παικτών: Πελέ, Σέποβιτς, Μπονγκ, Γιαταμπαρέ. Όλοι έχουν μείνει εκτός ομάδας.

Αφήνω έξω τους πολλούς παίκτες που έχουν δοθεί δανεικοί, γιατί ο Ισπανός τεχνικός δεν τους θεωρεί έτοιμους για τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι μία άλλη κατηγορία.

Οι Αβραάμ και Σαβιόλα αποτελούν επίσης μία άλλη κατηγορία. Δεν έχει ποτέ επιβεβαιωθεί ότι ο Μίτσελ εισηγήθηκε την απομάκρυνσή τους. Αυτό που όλοι έχουμε αντιληφθεί είναι ότι δεν τους είχε στο σχέδιο για την αρχική ενδεκάδα κι όταν οι δύο έμπειροι παίκτες βρήκαν προτάσεις, υπέγραψαν αλλού.

Η ουσία είναι ότι ο Μίτσελ έχει ένα σκεπτικό για τον Ολυμπιακό. Και θέλει να προχωράει με αυτούς τους παίκτες για τους οποίους πιστεύει ότι είναι μέσα σε αυτό το σκεπτικό. Δεν καταλαβαίνει τίποτα, αφήνει εκτός ομάδας όσους θεωρεί ότι πρέπει να αφήσει, έχοντας το οκέϊ της διοίκησης, που κοιτάζει να ικανοποιεί τις επιθυμίες του και τέλος πάντων βαδίζει πάνω στο πλάνο που έχει καταστρώσει.

Και μην ξεχνάμε και το πιο σημαντικό: τα αποτελέσματα, τουλάχιστον έως τώρα, δικαιώνουν τις στρατηγικές του…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.