Κ21: Σουηδία-Ελλάδα 3-0 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Κ21: Σουηδία-Ελλάδα 3-0 (vid)

bet365

Η Εθνική Ελπίδων δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Σουηδία, χάνοντας με 3-0 και πάει στον «τελικό» με την Πολωνία με την πλάτη στον τοίχο. Διαβάστε τα σενάρια πρόκρισης...

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τις άμυνές τους και τους Σουηδούς λόγω και της έδρας να είναι κάπως πιο επιθετικοί. Ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια μεγάλη στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες, με την Ελλάδα να χάνει μια ευκαιρία μετά από όμορφο σουτ του Μαρινάκη στο 22' και τους Σουηδούς να έχουν την δική τους καλή στιγμή στο 32' με τους δύο τερματοφύλακες σε ετοιμότητα να κρατούν το μηδέν.

Κάπως έτσι ήρθε φυσιολογικά το 0-0 ημίχρονο, κάτι που δεν ήταν καταστροφικό για την Εθνική μας ομάδα, αλλά ήταν για τους Σουηδούς...

Έτσι, οι Σουηδοί μπήκαν στο δεύτερο μέρος και έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, με αποτέλεσμα στο 52' να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Γκουιντέτι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του και έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Διούδη, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα απολύτως...

Από τη φάση του γκολ και έπειτα το παιχνίδι δεν είχε καθόλου ρυθμό με την Ελλάδα να έχει μια ανούσια υπεροχή και τους Σουηδούς να έχουν δώσει χώρο... Ωστόσο η επόμενη φάση που είχαμε στο ματς ήταν το δεύτερο γκολ της Σουηδίας. Ο Λαγός έκανε λάθος γύρισμα στην άμυνα, η μπάλα έφτασε στον Τελίν και αυτός βρέθηκε απέναντι στον Διούδη τον κέρδισε και έγραψε το 2-0 στο 73'.

Στα λεπτά που απέμεναν η Ελλάδα δεν κατάφερε να μειώσει στο σκορ, με αποτέλεσμα η Σουηδία όχι απλά να πάρει τη νίκη, αλλά να φτάσει και σε τρίτο τέρμα με τον Τελίν και πάλι στο 91' μετά από ασίστ του Ίλιεμαρκ. Πλέον οι Ελπίδες, χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων ώστε να βρεθούν στα μπαράζ του Euro U21 2015.

Οι συνθέσεις:

Σουηδία: Κάρλγκρεν, Κραφτ, Χόλμεν, Χελάντερ, Αουγκούστινσον, Λεβίκι, Γκούσταφσον (87' Σεγακάνμπο), Χίζεμαρκ, Όλσον, Καλίλι (67' Τελίν), Γκουιντέτι (77' Τίμπλινγκ).

Ελλάδα: Διούδης, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαίδης, Κουρμπέλης, Λαγός (80' Μπούζας), Μπουχαλάκης, Κολόβος (70' Μπακασέτας), Μαυρίας (77' Λυκογιάννης), Καρέλης, Βέλλιος.

H Βαθμολογία:

1. Πολωνία 15
2. Σουηδία 13

3. Τουρκία 13
4. Ελλάδα 12
5. Μάλτα 0

Τα σενάρια πρόκρισης

Η Εθνική Ελπίδων για να βρεθεί πλέον στα μπαράζ των προκριματικών του Euro U21 2015, χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων στην τελευταία αγωνιστική. Αρχικά θέλει δική της νίκη κόντρα στη Πολωνία με δύο γκολ διαφορά και ισοπαλία στο Σουηδία-Τουρκία.

Σε αυτή την περίπτωση η τελική κατάταξη θα είναι η ακόλουθη:

1. Ελλάδα 15
2. Πολωνία 15

3. Σουηδία 14
4. Τουρκία 14
5. Μάλτα 0

Η Ελλάδα θα προκρίνεται σε αυτή την περίπτωση ως πρώτη από τον όμιλό της στα μπαράζ του τουρνουά. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα μπλέκουν ακόμα περισσότερο...

Μόνο με θαύμα καλύτερη δεύτερη

Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν κατάφερε έστω να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στη Σουηδία, πλέον για να έρθει καλύτερη δεύτερη και να πάρει έτσι το εισιτήριο για τα μπαράζ χρειάζεται ένα θαύμα. Συγκεκριμένα, για να γίνει αυτό πρέπει πάλι Σουηδία και Τουρκία να έρθουν ισόπαλες και η Εθνική να κερδίσει απλά την Πολωνία.

Τότε θα είναι δεύτερη, αλλά δύσκολα πλέον θα είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες που προκρίνονται... Βέβαια πιο σίγουρα συμπεράσματα γι' αυτό το σενάριο θα βγουν μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σε όλους τους ομίλους.

Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση νίκης κάποια από τις Τουρκία-Σουηδία στο μεταξύ τους παιχνίδι. Και τότε η Ελλάδα θα θέλει νίκη επί της Πολωνίας, αλλά με δύο γκολ διαφορά, για να είναι πάνω από τους Πολωνούς στη βαθμολογία και να περιμένει να δει αν θα είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες.

Όπως γίνεται κατανοητό η Ελλάδα μένει εκτός με ήττα από την Πολωνία την τελευταία αγωνιστική στις 9/11 στο παιχνίδι που θα γίνει στη Κατερίνη.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο πως ήρθε αυτό το 3-0...

 

Τελευταία Νέα