Οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες - κλειδιά

Οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες - κλειδιά

Δημήτρης Τομαράς
Οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες - κλειδιά

bet365

Ο Μίτσελ υπολογίζει αρκετούς παίκτες για φέτος, αλλά... ποντάρει περισσότερα σε επτά! Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα «κλειδιά» του Ισπανού!

Το ρόστερ του Ολυμπιακού και φέτος προσφέρει ουκ ολίγες επιλογές για το τεχνικό επιτελείο του. Ο Μίτσελ έχει αρκετές λύσεις για όλες τις γραμμές και είναι σαφές πως σε αρκετά ματς θα... πονοκεφαλιάζει για τις βασικές του επιλογές. Ωστόσο υπάρχουν ποδοσφαιριστές που υπολογίζει περισσότερο από τους υπόλοιπους. Πιο αναλυτικά οι παίκτες τους οποίους βλέπει ως βασικά γρανάζια του φέτος ο Μίτσελ είναι οι:

Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο: Είναι η δεύτερη χρονιά του στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός γκολκίπερ έχει κερδίσει από πέρυσι με το... σπαθί του θέση βασικού. Δεν ήταν μόνο οι σούπερ εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι και η σταθερότητα που παρουσίασε όλη την χρονιά. Φέτος έκανε και κανονικά προετοιμασία με την ομάδα, σε αντίθεση με πέρυσι, κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον θετικό στοιχείο. Είναι με διαφορά ο καλύτερος τερματοφύλακας του ρόστερ. Ο Ρομπέρτο αποτελεί προσωπική επιλογή του Μίτσελ που τον εμπιστεύεται... τυφλά από πέρυσι. Θα του δίνει κάποιες φορές... ανάσες ο Μπάλας Μέγιερι σε λιγότερο σημαντικά παιχνίδια.

Ερίκ Αμπιντάλ: Ο Γάλλος αμυντικός έπιασε Λιμάνι και με το... καλημέρα έγινε βασικός. Ο Μίτσελ τον χρησιμοποίησε στην προετοιμασία και ως στόπερ και ως αριστερό μπακ όμως η θέση του είναι στο κέντρο της άμυνας. Σύμφωνα με την εικόνα του, την εμπειρία του και τα όσα έχει δείξει γενικά σε επίπεδο προετοιμασίας αλλά και σε αγώνες πολύ δύσκολα θα τεθεί εκτός ενδεκάδας. Ο Ισπανός προπονητής θεωρεί πως ο Αμπιντάλ με την ποιότητα και την εμπειρία του θα βοηθήσει πολύ την οπισθοφυλακή των πρωταθλητών Ελλάδας. Το σημαντικό από την άλλη είναι πως ο Ερίκ Αμπιντάλ ήρθε στον Ολυμπιακό με μεγάλα κίνητρα και όρεξη για προσφορά.

Παϊτίμ Κασάμι: Έχει πιστοποιήσει από την μέρα που ήρθε το πόσο πολύ μπορεί να κάνει την διαφορά. Ένας παίκτης-πασπαρτού για τον άξονα. Ψηλός, πολύ δυνατός, ιδιαίτερα καλός τεχνικά και με εξαιρετικές σαραντάρες μπαλιές. Πολύ καλός κεφαλοσφαιριστής αλλά και παίκτης που συμβάλλει στο αμυντικό παιχνίδι και την τακτική. Ο Παϊτίμ Κασάμι ενδεχομένως και να είναι η κορυφαία φετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού από πλευράς αξιοπιστίας και ποιότητας. Ο Ελβετός μέσος θα είναι ένα από τα βασικά στελέχη του πειραϊκού συλλόγου. Με βάση τις δυνατότητές του, τον τρόπο που παίζει και το γεγονός πως θα τον δουν πολλοί στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι δύσκολο να μην πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι.

Νταβίντ Φουστέρ: Είναι από το 2010 στον Ολυμπιακό, έχοντας βιώσει ειδικά τον πρώτο καιρό μεγάλη αμφισβήτηση. Είναι όμως ένας ποδοσφαιριστής-πολυεργαλείο. Μπορεί να παίξει στον άξονα, πίσω από τον επιθετικό αλλά και στα άκρα. Η μεγάλη συμμετοχή του στο πρέσινγκ των αντιπάλων, η εξαιρετική του αμυντική προσέγγιση, τα χιλιόμετρα που κάνει στο ματς, οι ασίστ του αλλά και τα γκολ που βάζει τον έχουν μετατρέψει σε έναν απαραίτητο παίκτη. O Mίτσελ τον είχε ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή που είχε έρθει στην ομάδα. Μάλιστα η άφιξή του στον Ολυμπιακό είχε συμπέσει χρονικά με έναν τραυματισμό του Φουστέρ με τον Ισπανό τεχνικό να σπεύδει αμέσως κοντά του για να ενημερωθεί για την κατάστασή του. Ήταν οι παραμονές των αγώνων με την Λεβάντε τότε.

Τσόρι Ντομίνγκες: Ακόμα ένας παίκτης που είναι στον 2ο του χρόνο στο Λιμάνι αλλά έχει αγαπηθεί πολύ από την ομάδα. Ο Τσόρι Ντομίνγκες δέσποσε από πέρυσι με την παρουσία του και την προσφορά του σε ασίστ και γκολ στον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ουσιαστικά έχει επιφορτιστεί τον ρόλο του αντί-Ιμπαγάσα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανοίγει χώρους, φτιάχνει παιχνίδι και προξενεί... ρήγματα με την τεχνική του, την ευστροφία του και την εμπειρία του. Ο Αργεντίνος βιρτουόζος άσος δείχνει διαρκώς το πόσο ζωτικής σημασίας είναι η παρουσία του στον αγώνα. Αυτό φαίνεται και από όταν δεν... τραβάει με την απόδοσή του. Το πόσο δηλαδή επηρεάζεται όλη η ομάδα. Ακόμα ένας παίκτης-κλειδί για τον Μίτσελ.

Ιμπραϊμ Αφελαϊ: Μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα της επίθεσης. Ο Ολλανδός άσος που κουβαλά πίσω του ένα βαρύ βιογραφικό είναι αποφασισμένος να αφήσει πίσω του, τους τραυματισμούς που είχε στην καριέρα του, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα στον Ολυμπιακό. Τα χαρίσματά του και η ποιότητά του έγιναν διακριτά από την πρώτη κιόλας ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Το πιο σπουδαίο για τον Ιμπραϊμ Αφελαϊ είναι να καταφέρει να είναι υγιής και στο 100% όλη την χρονιά. Εφόσον επιτευχθεί αυτό είναι δεδομένα ένας ποδοσφαιριστής που έχει την δυνατότητα να ανεβάσει ένα επίπεδο πάνω τους ερυθρόλευκους. Ο Μίτσελ μάλιστα του έχει ζητήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή να συγκλίνει πιο πολύ και να παίζει πιο κοντά στον επιθετικό.

Κώστας Μήτρογλου: Ο Μητρογκόλ είναι ένας από τους πιο... αγαπημένους παίκτες του Μίτσελ. Ο Έλληνας διεθνής στράικερ που στα χέρια του Ισπανού έκανε... θαύματα στο σκοράρισμα, αναγκάζοντας όλη την Ευρώπη να υποκλιθεί στο ταλέντο του και την εκτελεστική του δεινότητα γυρίζει στον Ολυμπιακό έπειτα από ένα ανεπιτυχές πέρασμά του από την Φούλαμ. Όλα δείχνουν πως είναι στο επίπεδο που απαιτείται ως προς την φυσική του κατάσταση ενώ θέλει όσο τίποτε άλλο στον κόσμο να βάλει αρκετά γκολ, κάνοντας ακόμα μία πολύ καλή σεζόν στους Πειραιώτες, βάζοντας και πάλι την καριέρα του σε πολύ καλή ρότα. Στο πλάνο του Μίτσελ είναι δίχως αμφιβολία ο βασικός φορ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα