Δυναμικό ντεμπούτο Κόντε στην Εθνική Ιταλίας

Γιώργος Κοντογεώργης
Δυναμικό ντεμπούτο Κόντε στην Εθνική Ιταλίας

bet365

Με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο για πρώτη φορά, η Εθνική Ιταλίας επικράτησε 2-0 της Ολλανδίας σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Μπάρι.

Σε ένα κατάμεστο από 50.000 τιφόζι «Σαν Νίκολα» η Σκουάντρα Ατζούρα μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και «πάτησε» την Ολλανδία, η οποία είχε για πρώτη φορά στο τιμόνι της τον Γκους Χίντινκ, μετά την αποχώρηση του Λουίς Φαν Γκααλ.

Στο 3' ο Μπονούτσι με μακρινή μπαλιά έβγαλε τον Ιμόμπιλε φάτσα με το γκολ και αυτός πέρασε τον Σίλεσεν για το 1-0. Μόλις έξι λεπτά αργότερα, ο Μπονούτσι έκανε νέα μακρινή πάσα, αυτή τη φορά για τον Τζάτζα, ο οποίος πήρε το πέναλτι από τον Μάρτινς Ιντι, ο οποίος ήταν τελευταίος παίκτης και είδε απευθείας κόκκινη. Το πέναλτι ανέλαβε ο Ντε Ρόσι και έγραψε το 2-0. Στη συνέχεια η Ιταλία είχε τον πλήρη έλεγχο, κυκλοφορούσε μπάλα και έκανε και άλλες δύο φάσεις για γκολ με τους Ιμόμπιλε και Τζάτζα. Το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς άλλο γκολ για τους Ατζούρι, που όμως είχαν κάνει ένα εξαιρετικό 45λεπτο.

Στην επανάληψη φάσεις πολλές δεν υπήρξαν, όμως ο Κόντε είδε την ομάδα του να κάνει αυτό ακριβώς που πρέπει για να κρατήσει άνετα μία νίκη κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Η Σκουάντρα Ατζούρα απέφυγε τα λάθη, δεν επέτρεψε στους Οράνιε να πιστέψει ότι μπορεί να μπει ξανά στο ματς και ο Κόντε έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είναι πρώτες επιλογές. Στο 79' ο Ντέστρο είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-0 με κεφαλιά, μετά την ωραία σέντρα του Πασκουάλ από αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στην καλύτερη φάση του δευτέρου μέρους.

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Σιρίγκου, Ρανόκια, Μπονούτσι, Αστόρι, Νταρμιάν (74' Καντρέβα), Μαρκίζιο (63' Βεράτι), Ντε Ρόσι (68' Παρόλο), Τζακερίνι, Ντε Σίλιο (68' Πασκουάλ), Ιμόμπιλε (76' Τζιοβίνκο), Τζάτζα (74' Ντέστρο).

Ολλανδία (Γκους Χίντιγκ): Σίλεσεν, Γιανμάατ (73' Φαν Ντερ Βιλ), Ντε Βράι, Μάρτινς Ιντι, Μπλιντ, Βινιάλντουμ (86' Φερ), Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Κάουτ, Φαν Πέρσι (81' Νάρσινγκ), Λενς (12' Φέλτμαν).

 

Τελευταία Νέα