Καλαϊτζίδης: «Συναισθηματική και όχι επαγγελματική η απόφασή μου»

Καλαϊτζίδης: «Συναισθηματική και όχι επαγγελματική η απόφασή μου»

Gazzetta team
Καλαϊτζίδης: «Συναισθηματική και όχι επαγγελματική η απόφασή μου»

bet365

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, έμεινε στον Άρη παρά το γεγονός ότι η ομάδα του θα αγωνίζεται στην Γ΄Εθνική, τονίζοντας ότι η απόφασή του ήταν περισσότερο συναισθηματική από ότι επαγγελματική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των «κίτρινων» στην κάμερα της NOVA

-Κόουτς, καλό ξεκίνημα ή καλή συνέχεια να σας ευχηθούμε;

«Επειδή προτεραιότητά μας είναι να συναντήσουμε την πρότερη καλή κατάσταση που βρισκόμασταν, νομίζω πως πάμε για ανάλογη συνέχεια. Βέβαια, ο χρόνος που χάθηκε, εκτιμώ πως είναι υπερπολύτιμος, διότι σε λίγες εβδομάδες ξεκινά το πρωτάθλημα. Θα τρέχουμε τώρα να αξιοποιήσουμε τον λίγο χρόνο που έχει μείνει στη διάθεσή μας, ούτως ώστε να προλάβουμε την ενίσχυση της ομάδας με νέα στελέχη τα οποία να συμπληρώνουν σε αγωνιστικά στοιχεία τους υπάρχοντες. Πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία όχι απλά και μόνο να κερδίσει την άνοδο από τη Γ΄ στη Β΄ Εθνική, αλλά να δημιουργήσει το αγωνιστικό υπόβαθρο που να της επιτρέπει να υλοποιήσει υψηλότερους στόχους στο εγγύς μέλλον. Ο Αρης δεν είναι μία ομάδα της Γ΄ Εθνικής αγωνιστικά και μη και αυτό θα διεκδικήσουμε να αποδείξουμε με όλους τους τρόπους!».

-Τέτοια «περιπέτεια» στην προπονητική σας καριέρα, σας έχει ξανατύχει;

« Όχι μόνο σε μένα, σε πολλούς δεν έχει τύχει! Δεν είμαι, δηλαδή, η εξαίρεση στον κανόνα. Οντως, είναι μια πολύ περίεργη, απρόσμενη θα έλεγα ιστορία η οποία καταλήγει όμως στην ίδια αφετηρία που είχαμε πριν από μία εβδομάδα. Την οποία είχαμε αποδεχθεί ως την καλύτερη με βάση τις διαμορφωθείσες συνθήκες. Ιδιαίτερα για τον Αρη νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο μεγάλη συσπείρωση και ομοψυχία».

-Δηλαδή, έστω κι έτσι, ο Αρης κατάφερε να κερδίσει κάτι;

« Είναι βέβαιο πως τέτοια στοιχεία που προανέφερα δεν τα συναντάς εύκολα, αλλά οι συνθήκες τα δημιουργούν. Αν θέλετε η προσφυγή του κ. Σκόρδα για την διεκδίκηση της ομάδας, συσπείρωσε τον κόσμο και τους έκανε να έχουν αυτή την ομοψυχία. Πλέον είναι όλοι μαζί και οι όποιες αντίθετες θέσεις και αντιλήψεις υπήρχαν, έχουν παραμεριστεί, διότι έχουν αντιληφθεί όλοι πως πρέπει να συνεισφέρουν σε αυτή τη νέα προσπάθεια».

-Ο Καλαϊτζίδης γιατί περίμενε τον Αρη;

« Ηταν θέμα ηθικής τάξης. Ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκαν όλοι, μέσα κι έξω απ΄ την ομάδα, δεν μου επέτρεπε να πάρω άλλη απόφαση. Ηταν περισσότερο συναισθηματική παρά επαγγελματική η απόφαση να περιμένω».

-Οι προπονήσεις άρχισαν και πάλι, τώρα τρέχετε να προλάβετε;

« Ναι, είναι πολλά τα θέματα για τα οποία πρέπει να τρέξουμε. Είναι η ενίσχυση της ομάδας, οι νέες συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές οι οποίες θα παραμείνουν στο οικονομικό σκέλος ως είχαν, απλά θα ρυθμιστούν με ιδιωτικά συμφωνητικά. Είναι, λοιπόν, πολλοί οι τομείς που πρέπει να προσέξουμε».

-Μένουν όλοι;

«Ζήτησα απ΄ τα παιδιά να μου καταθέσουν την τελική τους απόφαση. Εχω, ήδη, πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι μου δήλωσαν πως θα συμμετάσχουν στην καινούρια προσπάθεια! Αρα, σ΄ ένα σύνολο 15 ποδοσφαιριστών, έχουμε, ήδη, το 1/3! Περιμένω ο αριθμός αυτός να αυξηθεί, ώστε να συνεχίσουμε μια προσπάθεια η οποία είναι αξιομνημόνευτη στα ποδοσφαιρικά επαγγελματικά χρονικά, συμμετέχοντας σ΄ ένα πρότζεκτ για το οποίο αύριο-μεθαύριο θα έχουμε να λέμε γι αυτό».

-Εχετε να πείτε κάτι στον κόσμο του Αρη;

« Ο κόσμος αντιλήφθηκε την προσπάθειά μας και για αυτό μας στήριξε με όλους τους τρόπους και με όλους τους τόνους. Νιώθω μεγάλη την ευθύνη που έχω στα χέρια μου, έχοντας τη συμπαράσταση αυτού του κόσμου».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα