ΟΦΗ - Βέροια 0-1

Νίκος Τσιώκος
ΟΦΗ - Βέροια 0-1

bet365

Η Βέροια πέρασε νικήτρια κι από το Ηράκλειο κερδίζοντας 0-1 τον ΟΦΗ και κάνοντας το «2 στα 2»... πάτησε στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας!

Με Φερούζ και κόσμο

Υπό το βλέμμα του 18χρονου Ίσμαελ Φερούζ, που θα συνεχίστει την καριέρα του στον ΟΦΗ ως δανεικός από την Τσέλσι, και παρουσία αρκετού κόσμου υποδέχτηκε τη Βέροια η ομάδα του Ηρακλείου.

Ο Τζενάρο Γκατούζο παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2, με τον Λόρια να είναι κάτω από τα δοκάρια και τους Μεϊτέ, Τριποτσέρη, Αντελέγιε να αποτελούν την τριάδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή δεξιά ο Στάθης, αριστερά ο Μιλιάζες και στον άξονα οι Μακρής, Ραζάκ, Λαμπρόπουλος. Επιθετικό δίδυμο οι Πετρόπουλος, Περογαμβράκης.

Βασικός ο Ραούλ Μπράβο

Από τη μεριά του, ο Χοσέ Γκρανέρο προτίμησε το 4-2-3-1 και να δώσει φανέλα βασικού στον Ραούλ Μπράβο. Ο Ισπανός αποκτήθηκε πριν από μερικές ημέρες, ήταν αμφίβολο αν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή, αν και ο Γκρανέρο ήθελε να του δώσει χρόνο συμμετοχής. Τελικά, τον επέλεξε για το αρχικό σχήμα.

Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Καντιμοίρης, με τον Βέρτζο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Αμαραντίδη το αριστερό και τους Καλί, Μπράβο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Βεργώνης, Βάσκεζ και μπροστά τους δεξιά ο Καλτσάς, αριστερά ο Ντουμίτρου και στον άξονα ο Μπεν. Μοναδικός προωθημένος ο Κάμπορα.

Κατοχή και δοκάρι για ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ είχε ελαφρώς την κατοχή της μπάλας με το μέρος του, όμως έκανε πολλά λάθη, που έδωσαν τη δυνατότητα στη Βέροια να φανεί πιο απειλητικοί. Η «βασίλισσα του Βορρά» απείλησε μόλις στο 5', όταν ο Λόρια μπλόκαρε την εκτέλεση φάουλ του Μπεν, ενώ οι Κρητικοί είχαν την καλύτερη στιγμή τους στο 11'. Ο Λαμπρόπουλος πήρε την μπάλα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά αυτό σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη.

Απάντησε η Βέροια

Οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεσα την απάντηση, καθώς δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Καλτσάς πίεσε τον Μεϊτέ, αυτός έκανε το λάθος, με τον Μπεν να παίρνει την μπάλα και να βγαίνει μόνος του απέναντι στον Λόρια, όμως πλάσαρε πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Ισοφάρισε τα δοκάρια η «βασίλισσα»

Ένα σουτ του Αντελέγιε στην κίνηση στο 18' έφυγε πάνω από την εστία του Καντιμοίρη, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο ΟΦΗ διατηρούσε την κατοχή, αλλά έγιναν αρκετά λάθη, με την πίεση του αντιπάλου ψηλά να αναγκάζει τους παίκτες του Γκατούζο να βρίσκονται με βαθιές μπαλιές.

Στον αντίποδα, αυτοί του Γκρανέρο φάνηκαν πιο απειλητικοί, με τον Καλτσά να μην εκμεταλλεύεται το λάθος του Λόρια στο 22', καθώς το σουτ που έκανε ήταν κακό, και αυτό του Ντουμίτρου στο 30' να περνάει εκτός.

Την ίδια κατάληξη είχε και η απευθείας εκτέλεση του φάουλ του Μιλιάζες δύο λεπτά νωρίτερα, ενώ στο 43' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν τα δοκάρια. Ο Μπεν άφησε στον Καλτσά και αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ από δεξιά, με την μπάλα να κοντράρει στον Μεϊτέ και να σταματάει στο οριζόντιο του Λόρια.

Ζήτησαν από ένα πέναλτι

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Μπεν να ζητάει πέναλτι στην εκπνοή, αλλά φάνηκε να μην τον ακουμπάει ο Αντελέγιε. Στο 37' το ίδιο έπραξε και ο Στάθης σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Ντουμίτρου, ωστόσο και δεν υπήρχε παράβαση και έκανε χέρι στο κοντρόλ του.

Δεν μπορούσε ο ΟΦΗ, γκολ και κορυφή η Βέροια

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι θέλησαν να απειλήσουν τη Βέροια, όμως δεν τα κατάφεραν, καθώς είχαν πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον τρόπο να το πράξουν και στο 58' άνοιξαν το σκορ.

Ο Μπεν έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ντουμίτρου άφησε την μπάλα να περάσει και αυτή πήγε στον Καλτσά, που με κοντινό πλασέ νίκησε τον Λόρια για το 0-1. Ακολούθησαν οι αλλαγές των δύο προπονητών, με τον Γκατούζο να αλλάζει το σύστημα σε 4-4-2 και να κάνει αρκετές εσωτερικές αλλαγές.

Όμως, δεν του βγήκαν και η μοναδική φάση που απείλησε η ομάδα του ήταν στο 69', όταν ο Τζορτζ απέφυγε ωραία τον Καλί, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Καντιμοίρη.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να διορθώσει τα... κακώς κείμενα, να μην μπορεί και τη Βέροια να παίρνει τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς και να πατάει στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας, όπου βρίσκεται ο Ατρόμητος!

Man of the match: Πολλή δουλειά και πάλι από τον Μπεν. Είχε τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 13', προσπαθούσε συνεχώς να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του και το έκανε με επιτυχία στο 58' δείχνοντας ότι και φέτος θα είναι ένα μεγάλο... κεφάλαιο για τη Βέροια.

Αδύναμος κρίκος: Η παρουσία του ΟΦΗ στον αγωνιστικό χώρο. Οι «Ομιλίτες» είχαν κακή αμυντική λειτουργία, ενώ και στην επίθεση έλειπε η δημιουργία. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δεν είχαν ούτε μία τελική στην εστία, ενώ συνολικά είχαν 9!

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τον Καλτσά. Πίεσε τον Μεϊτέ για το λάθος στο 13', είχε το δοκάρι στο 43' και σκόραρε στο 58' χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Αρκετά προσπάθησε και ο Ντουμίτρου.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μεϊτέ στο 13', όταν πιέστηκε από τον Καλτσά και του έκλεψε την μπάλα ο Μπεν σε φάση που η Βέροια θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ.

Το στραγάλι: Δεν είχε προβλήματα ο Στυλιάρας. Ο ρέφερι από την Αιτωλοακαρνανία έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, ενώ σωστά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι στα δύο πέναλτι που ζήτησαν Μπεν και Στάθης. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Μόνο να προβληματιστεί μπορεί ο Τζενάρο Γκατούζο για τη σημερινή εικόνα του ΟΦΗ. Κακή αμυντική λειτουργία στην άμυνα, άφαντος στην επίθεση, με τον Ιταλό να φαίνεται πως έχει δουλειά ακόμα να κάνει. Η Βέροια έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, ήταν απειλητική, σκόραρε, κέρδισε και πλέον... συγκατοικεί στην κορυφή μαζί με τον Ατρόμητο στους 6 βαθμούς!

Συνθέσεις ομάδων

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Μεϊτέ (60' Τζορτζ), Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Στάθης, Μιλιάζες, Ραζάκ, Μακρής, Λαμπρόπουλος (63' Κουτσιανικούλης), Πετρόπουλος (75' Μονιάκης), Περογαμβράκης.

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Καλί, Μπράβο (72' Καταλά), Βεργώνης, Βάσκεζ, Καλτσάς, Κάμπορα (62' Γεωργιάδης), Μπεν, Ντουμίτρου (74' Μπαργκάν).

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα στο Γεντί Κουλέ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα