Ανατροπή - μήνυμα αλλά και καμπανάκια….

Ανατροπή - μήνυμα αλλά και καμπανάκια….

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Ανατροπή - μήνυμα αλλά και καμπανάκια….

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου που χτύπησε όμως... καμπανάκια!

Το χθεσινό παιχνίδι της Λεωφόρου είναι από αυτά, που λέμε, ότι ο Παναθηναϊκός μόνο χαμένος μπορεί να βγει. Ηταν υποχρεωμένος να κερδίσει τον Πανιώνιο στην έδρα του , άρα δεν θα άκουγε μπράβο, αλλά αν έχανε πόντους θα υπήρχε και γκρίνια και μιζέρια στην ομάδα. Τελικά η ομάδα το πήρε το παιχνίδι και κέρδισε κάτι στο τέλος. Η ανατροπή που έγινε μέσα σε τρία λεπτά στις καθυστερήσεις είναι από αυτές τις ανατροπές, που δεν είχε πετύχει η ομάδα τουλάχιστον στις αρχές της περασμένης σεζόν και είναι ένα καλό σημάδι για τη συνέχεια. Εγινε
με την Μίντιλαντ στην Λεωφόρο στο πρώτο ματς , έγινε στο ΟΑΚΑ με τον Λεβαδειακό, όταν ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε, αλλά ισοφάρισε στα τελευταία λεπτά και έγινε και χθες, όταν οι περισσότεροι από όσους έβλεπαν το παιχνίδι δεν το πίστευαν. Και έχει μεγαλύτερη σημασία διότι έγινε χωρίς κόσμο στις εξέδρες.
Θα πει κανείς ότι έγινε με ανορθόδοξο τρόπο. Με τον Μέντες να παίζει στο τέλος στην επίθεση , τον Ζέκα σαν δεξί μπακ να σεντράρει . Χρειάζεται και αυτό. Να ξέρεις να παίρνεις παιχνίδια , περισσότερο με την ψυχή και το πάθος και λιγότερο με την τακτική πειθαρχία. Αυτό έγινε στο τέλος. Στο πρώτο γκολ ο Μέντες με κεφαλιά έβγαλε μόνο του τον Αντζαγκούν, που δεν το έχασε, στο δεύτερο γκολ ο Πράνιτς με τακουνάκι βρήκε τον Ζέκα, που σέντραρε και ο Πέτριτς κάρφωσε την μπάλα στην γωνία του Γιαννακόπουλου, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Πιο
πριν είχε αντιδράσει σωστά σε ένα σουτ του Μέντες στο πρώτο ημίχρονο, ένα σουτ του Πράνιτς στο δεύτερο ημίχρονο και ένα τακουνάκι του Μέντες πάλι στο δεύτερο μέρος.

Σωστά είπε ο Αναστασίου ότι πέρυσι αυτό το ματς η ομάδα θα το είχε χάσει. Και το είχε χάσει από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Οι «πράσινοι» δέχθηκαν ένα γκολ και μετά κατέρευσαν και δέχθηκαν άλλα δύο. Χθες δέχθηκαν το γκολ σε χειρότερο σημείο από πέρυσι , πέντε λεπτά πριν την λήξη του αγώνα , αλλά βρήκαν την δύναμη , το σθένος τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το παιχνίδι μέσα σε πέντε λεπτά.

Το δεύτερο καλό νέο από χθες είναι ότι πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ ο Πέτριτς. Μπορεί στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα να μην ήταν καλός με εξαίρεση μία ωραία κεφαλιά-προειδοποιητική, που έφυγε δίπλα από το δοκάρι, αλλά οι μεγάλοι παίκτες υπάρχουν παιχνίδια που είναι εξαφανισμένοι και καθορίζουν το αποτέλεσμα του αγώνα με ένα γκολ που πετυχαίνουν. Και επειδή το γκολ για τον επιθετικό είναι η ζωή του όλη , αυτό το γκολ του Πέτριτς ίσως τον αναγεννήσει στη συνέχεια και να πετυχαίνει τα γκολ, που θα βοηθήσουν την ομάδα να καλύψει το κενό του Μπέργκ.

Ένα ακόμα καλό νέο είναι ότι στα δύο παιχνίδια χωρίς τον Μπέργκ στην ενδεκάδα ο Παναθηναϊκος κέρδισε και στα δύο και πέτυχε τέσσερα γκολ. Με σκόρερς τους Νάνο, Κλωναρίδη, Αντζαγκούν, Πέτριτς. Είπαμε ότι χωρίς τον Σουηδό οι άλλοι παίκτες θα δώσουν το κάτι παραπάνω, για να καλύψουν το κενό του και θα ψάξουν το γκολ με άλλους τρόπους και αυτό έγινε.

Το κακό νέο είναι , ότι για άλλο ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο. Εκανε και χθες ένα κακό πρώτο ημίχρονο, όπως και με τον Λεβαδειακό. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί, διότι αν συνεχιστεί τότε θα χαθούν βαθμοί στη συνέχεια σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Επίσης κακό νέο είναι ότι για άλλο ένα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ένα …φθηνό γκολ. Ούτε αυτό μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού να γίνει το συντομότερο δυνατό, όπως ήταν στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν Και κλείνω με το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να μην κάνει μεταγραφή. Αν τελικά δεν κάνει θα είναι λάθος. Ο Αναστασίου έχει δηλώσει, ότι θέλει έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς, που υπάρχουν και αν δεν βρεθεί κάτι τέτοιο δεν θέλει κανέναν. Και ότι δεν θέλει παίκτες , που να έρθουν και να είναι έτοιμοι σε ένα μήνα. Σε κάθε περίπτωση εγώ λέω ,ότι από την στιγμή, που το θέμα του Αμπέντ φαινόταν, ότι έπαιρνε αρνητική τροπή εδώ και καιρό, έπρεπε να βρεθεί άλλος παίκτης , για να έρθει στην θέση του. Διότι νομίζω ότι η ανάγκη του Παναθηναϊκού είναι μεγαλύτερη στα χαφ και λιγότερο στην επίθεση, όπου υπάρχουν Πέτριτς, Καρέλης, Κλωναρίδης , λένε καλά λόγια για τον Μπερίσα, που ήρθε , ενώ στα χαφ δεν υπάρχουν παίκτες , που να έχουν εύκολα το γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.