Αναστασίου: «Η ομάδα έχει ψυχή»

Νίκος Αθανασίου
Αναστασίου: «Η ομάδα έχει ψυχή»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε για την επική ανατροπή, τις μεταγραφές, το που θέλει βελτίωσει ο Παναθηναϊκός αλλά και τον... ήρωα Μλάντεν Πέτριτς!

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη τύπου:

«Ήταν το τέταρτο ματς σε δέκα μέρες και θέλαμε νίκη. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν αυτό που έπρεπε. Δεν βγάλαμε καθόλου ενέργεια. Στο δεύτερο ανεβήκαμε, πιο κοντά οι γραμμές και είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Όσο πήγαινε προς το τέλος φαινόταν πως θα το κερδίζαμε. Τρώμε το γκολ και το σημαντικό είναι πως για δεύτερη φορά σερί με δύσκολες συνθήκες μένουμε πίσω στο σκορ και τα παιδιά βγάλαμε ενέργεια και πάθος και γυρίσαμε το σκορ. Δίκαιη νίκη πέρα για πέρα. Πήραμε γκολ και από άλλους παίκτες. Η ομάδα έχει ψυχή, δυνατότητες αλλά πρέπει να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες για να μην φέρουμε τους εαυτούς μας σε αυτή την κατάσταση. Τώρα έχουμε μια εβδομάδα ρεπό και είπα στα παιδιά να αναρωτηθούν πόσο ψηλά μπορεί να πάει αυτή η ομάδα και πόσο θέλουν ψηλά να φτάσουν κι εκείνοι».

Σε τι θέλει να δουλέψει στην διάρκεια της διακοπής: «Δουλεύουμε γενικά να βελτιωθούμε παντού. Σε όλους τους τομείς. Μας λείπει η έλλειψη προσωπικότητας σε αυτά τα ματς. Κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία. Αν και έχουμε μεγάλους παίκτες με παραστάσεις, αυτό μας λείπει ακόμη. Η ηγετική προσωπικότητα όταν στραβώνει το παιχνίδι, να πάρει κάποιος την κατάσταση στα χέρια του. Είμαστε ομάδα, στηριζόμαστε στο σύνολο. Μετά την διακοπή υπάρχουν πολλά παιχνίδια και να κοιτάξουμε την τακτική μας και τον τρόπο που θα βελτιώσουμε την τακτική μας».

Για επικείμενη μεταγραφή: «Από την στιγμή που ήρθιε ο τραυματισμός του Μπεργκ, συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο. Για εμάς αν φέρναμε ή αν φέρουμε κάποιον παίκτη, το σημαντικό θα είναι ο παίκτης να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε για να έχουμε μια άλλη προσέγγιση τακτικά. Το να βρούμε κάτι σε αυτό που θέλουμε και έτοιμο αγωνιστικά-δεν έχει ουσία να είναι έτοιμος σε 4-5 εβδομάδες- Τώρα είναι δύσκολο. Η εισήγηση μου ήταν πως αν βρεθεί κάτι που έχει τα στοιχεία να προχωρήσουμε. Αν δεν το βρούμε δεν υπάρχει λόγος για μεταγραφή».

Για το τι φταίει και χάνεται το πρώτο μέρος: «Είναι κάτι που δουλεύουμε. Στο πρώτο μέρος ενώ πρεσάραμε ψηλά, οι αποστάσεις ήταν τεράστιες. Υπήρχε κενό. Θέλει κάποιοι παίκτες να πάρουν την πρωτοβουλία και να οδηγήσουν κάποιους άλλους. Ήταν λίγο περίεργη η κατάσταση στο πρώτο μέρος. Η Λεωφόρος μας δίνει άλλη ώθηση. Παίζοντας χωρίς κόσμο δεν ήταν κάτι ευχάριστο σε καμία περίπτωση. Να πω δεν είμαστε προπονημένοι; Δεν ισχύει. Δεν είμαστε τακτικά προετοιμασμένοι; Δεν ισχύει. Θα έλεγα πως ήταν θέμα συγκέντρωσης. Πετάξαμε ένα ημίχρονο τσάμπα. Η ουσία είναι πως νικήσαμε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να το πάρουμε».

Αν παίζει ρόλο πως πλέον τον... ξέρουν τον Παναθηναϊκό: «Πλέον με τις αναλύσεις που γίνονται είναι φυσιολογικό να μας ξέρουν. Είναι σημαντικό το πως θα είμαστε εμείς και όχι οι αντίπαλοι. Είναι αυτό που είπα στα παιδιά. Ενώ ακούγονται πως υπάρχουν ποιοτικότερες ομάδες στην Ελλάδα, όλοι παίζουν με 5 στην άμυνα. Δεν ξέρω αν αυτός είναι φόβος ή θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Εμείς σε κάθε ματς θέλουμε να παίξουμε στο ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι πως ο Μλάντεν ενενήντα λεπτά, βοήθησε πολύ και με αυτόν στην κορυφή μπορούμε να έχουμε πολύ καλή τακτική προσέγγιση. Δουλεύουμε και με τα άλλα παιδιά και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για τον Μπερίσα: «Για τον Μπερίσα δουλεύει, έχει θέληση δυνατότητες, θα τον δούμε στο φιλικό το Σάββατο. Είναι καθαρά στην δική του διάθεση να δουλέψει και να δείξει πράγματα. Είμαστε εδώ να τον βοηθήσουμε. Έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε απλά του λείπει η εμπειρία. Δεν είναι και τόσο εύκολα γρήγορα να βγάλεις τον εαυτό σου. Όλα τα παιδιά τον έχουν αγκαλιάσει και σε ένα τέτοιο περιβαλλον μπορείς να βγάλεις πιο γρήγορα τον καλό σου εαυτό».

Για την αμυντική λειτουργία: «Όταν τρώμε γκολ για εμένα φταίνει όλοι. Όπως και όταν βάζουμε ένα τέρμα. Δεν πρόκειται να μιλήσω για κάποιον μεμωμομένα. Είναι ένα πρόβλημα το να δέχεσαι με την πρώτη φάση γκολ. Αυτό γινόταν και πέρυσι στο πρώτο μισό. Προσπαθούμε να βρούμε χημεία. Τώρα στα πρώτα ματς δεν έχουμε σταθερότητα γιατί δεν είναι κάποιοι στην φόρμα που πρέπει ενώ είχαμε και τον τραυματισμό του Κουτρουμπή. Η άμυνα είναι συνολική δουλειά. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να τα δουλέψουμε. Μερικές φορές ο ενθουσιασμός δεν μας επιτρέπει να κάνουμε αυτά που έχουμε πει».

Για το τι άρεσε και τι όχι στα παιχνίδια του καλοκαιριού: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Και αυτό φαίνεται από την αντίδραση μας. Ακόμη και με την Σταντάρ, τους παίξαμε στο μισό γήπεδο και ήμασταν άτυχοι. Η προσπάθεια συνεχίζεται και είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό το κομμάτι. Σημειώνουν και άλλοι γκολ. Είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα δείχνει πως έχει παίκτες που μπορεί να σκοράρει. Αυτό που θα έλεγα δεν είμαι τόσο ικανοποιημένος είναι η αντίδραση μας στο ότι χάνουμε δεύτερες μπάλες. Είμαστε στον δεύτερο χρόνο, αργούμε. Δουλεύουμε και ελπίζω θα αποτελέσει παρελθόν».

Αναλυτικά όσα είπε στη κάμερα της NOVA:

«Χάσαμε στο δεύτερο τέσσερις-πέντε ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ και να είμαστε πιο άνετοι. Δεχτήκαμε το γκολ αντιδράσαμε και αυτό δείχνει τον χαρακτήρα που έχει αυτή η ομάδα. Πρέπει όμως να είμαστε πιο προσεκτικοί και αποτελεσματικοί, γιατί είναι το δεύτερο παιχνίδι που βρισκόμαστε πίσω στο σκορ και αντιδράμε, αλλά πρέπει να αλλάξει αυτό. Δεν θέλουμε να γίνουμε καρδιακοί εγώ, οι συνεργάτες μου και όσοι είναι στο γήπεδο, αν και για το ποδόσφαιρο είναι καλή η αγωνία!»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα