Αστέρας Τρ. - Λεβαδειακός 2-1

Δημήτρης Τομαράς
Αστέρας Τρ. - Λεβαδειακός 2-1

bet365

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε από τα... αποδυτήρια (24'') στην Τρίπολη, όμως με 2 γκολ ο Ρόλε «γύρισε» το ματς και έδωσε την νίκη με 2-1 στον Αστέρα!

Αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς τελείωσε το ματς με τον Λεβαδειακό ο Αστέρας. Δέχθηκε ένα από τα πιο γρήγορα γκολ με τον Κονέ να σκοράρει στα 24'' όμως ο Ρόλε με δύο προσωπικά του τέρματα γύρισε το ματς για το τελικό 2-1. Συνολικά καλύτερος ο Αστέρας Τρίπολης (που είχε και δύο δοκάρια) αν και υπήρχαν διαστήματα που έπεφτε η απόδοσή του. Έπαιξε όμως και καλό ποδόσφαιρο ως ένα σημείο. Στο 89' οι Βοιωτοί έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Κονέ.

Έτσι έπαιξαν

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε διάταξη 4-2-3-1, έχοντας τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Λούι, Γκϊάν, Ζησόπουλο και Παντελιάδη τετράδα στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή ο Ουσέρο με τον Κουρμπέλη σε ρόλο αμυντικών χαφ, με τον Ρόλε ως επιτελικό, τους Μπακασέτα και Μάτσα στα άκρα και τον Μπαράλες μοναδικό επιθετικό. Με 4-2-3-1 ξεκίνησε και ο Λεβαδειακός. Ο Στρατηλάτης στο τέρμα, με τους Νικολακάκη, Πίντερ, Κώτσιο και Πρόγιτς τετράδα στην άμυνα. Ο Κονέ με τον Τομάς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Ορτέγκα με τον Μιλοσάβλιεφ στα πλάγια, με τον Ζίτο πίσω από τον Βούκσεβιτς. Στην πορεία βέβαια ο Βούκσεβιτς πέρασε στα "φτερά" και συνέκλινε από εκεί.

Ξεκίνημα με γκολ στα 24''!

Ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ μόλις στα 24 δευτερόλεπτα!!! Ο Βούκσεβιτς έκανε την σέντρα από πλάγια θέση, ο Κονέ πετάχθηκε στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα Τρίπολης και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1. Οι Βοιωτοί ήταν ανώτεροι των Αρκάδων από την αρχή της αναμέτρησης και μέχρι το 17'. Έκαναν και άλλες φάσεις ενώ είχαν μία καλή στιγμή με σουτ του Κονέ στο 14ο λεπτό. Ο Αστέρας από την άλλη έδειχνε και... εγκλωβισμένος και αρκετά προβληματικός.

Ισοφάριση από Αστέρα και ανωτερότητα

Ο Αστέρας Τρίπολης μετά την... ψυχρολουσία του 0-1 ισορρόπησε το παιχνίδι. Ανέβασε στροφές, βελτιώθηκε αισθητά και έφτασε στην ισοφάριση. Στο 23ο λεπτό ο Μπαράλες από εκτελεστής έγινε δημιουργός για να μπει το πρώτο γκολ των Αρκάδων στο ματς. Έκανε την σέντρα με τον Ρόλε να βγαίνει από πίσω και κινούμενος σε έναν χώρο που δεν υπήρξε κανένας αμυντικός του Λεβαδειακού και με άνεση σκοράρει με το κεφάλι.

Έτσι οι Αρκάδες έκαναν το 1-1 και ενώ στην συνέχεια απείλησαν αρκετές φορές. Οι γηπεδούχοι είχαν από το 27' μέχρι το 36' τρεις καλές φάσεις για να βάλουν και άλλο τέρμα. Κορυφαία όλων ήταν στο 36'. Μετά από μία κάκιστη έξοδο από τον Στρατηλάτη, ο Μπαράλες τον πρόλαβε και έκανε την κεφαλιά και στην συνέχεια έπειτα από λάθος διώξιμο έστειλε την μπάλα με ψηλοκρεμαστό πλασέ του στο δοκάρι! Στην επαναφορά ο Στρατηλάτης έδιωξε με γροθιές. Γενικά ο Αστέρας απείλησε για τα καλά και έφτασε πολύ κοντά στο 2-1.

Πάλι γκολ ο Ρόλε και ξανά δοκάρι!

Οι Βοιωτοί ξεκίνησαν το Β' μέρος όπως και το Α'. Με κινητικότητα, αρκετές ενέργειες στην επίθεση αλλά και φάσεις για γκολ. Καμία εξ αυτών δεν ήταν όμως μεγάλη ευκαιρία ή κλασική. Αντίθετα ο Αστέρας πήρε ξανά... μπρος στην διάρκεια του ημιχρόνου και όχι στην αρχή του. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοράρει στο 66' με τον ίδιο παίκτη, τον Ρόλε. Σε μία φάση που ξεκίνησε ουσιαστικά από τα πόδια του Μάσα ο Αστέρας με δύο πάσες έστειλε την μπάλα στα πόδια του Ρόλε, που με δυνατό σουτ έκανε το 2-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Και το Β' μέρος όμως είχε δοκάρι. Στο 74' ο Αστέρας μετά από ένα αρκετά μακρινό και ωραίο σουτ του Ουσέρο είδε την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο. Κατά τα άλλα παρά τις όποιες προσπάθειες των δύο ομάδων στα εναπομείναντα λεπτά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε δραματικά αλλά ούτε και το σκορ. Στο 89' ο Κονέ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον Λεβαδειακό με 10.

MAN OF THE MATCH: Ο Ρόλε. Ήταν η αρχή και το... τέλος για τον Αστέρα Τρίπολης. Ελλείψει Ντε Μπλάσις που έχει κλείσει στην Μάιντς (και που είναι ένας παίκτης που θα λείψει πολύ από τους Αρκάδες) ο Ρόλε πήγε τα... ηνία. Έδειξε ηγετικά χαρακτηριστικά και προσωπικότητα στο παιχνίδι, βάζοντας δύο γκολ και δημιουργώντας αρκετές φάσεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον γηπεδούχο Αστέρα Τρίπολης την πιο καλή εικόνα πέραν του Ρόλε είχαν οι Μάσα, Μπαράλες και Ουσέρο ενώ αρκετά καλά πήγε ο Κουρμπέλης. Για τον Λεβαδειακό ξεχώρισε ο γκολκίπερ Στρατηλάτης (που δεν φέρει ευθύνη στα γκολ), ο Βούκσεβιτς που είχε συμμετοχή στο τέρμα της ομάδας και ο Κονέ παρά την αποβολή του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν ήταν και λίγοι οι παίκτες που υστέρησαν στο παιχνίδι. Στον Αστέρα Τρίπολης το τεχνικό τιμ περίμενε περισσότερα κυρίως από τον Μπακασέτα. Από τον Λεβαδειακό δεν βοήθησε τόσο δημιουργικά και επιθετικά ο Ορτέγκα ενώ η αμυντική του γραμμή αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα.

Η ΓΚΑΦΑ: Και στις τρεις φάσεις των γκολ η αμυντική γραμμή του Αστέρα και του Λεβαδειακού δεν αντέδρασαν καθόλου καλά. Η χειρότερη στιγμή πάντως ήταν στο 2ο γκολ του Ρόλε και στον χώρο που βρήκε στην καρδιά της αντίπαλης οπισθοφυλακής.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σπάθας προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες και να παίξει αρκετά προσεκτικά. Από ένα σημείο και μετά άρχιζε να μοιράζει την μία κάρτα πίσω από την άλλη ενώ η αποβολή του Κονέ είναι τραβηγμένη. Συνολικά πάντως η διαιτησία δεν είχε τόσο κακή εικόνα και σίγουρα δεν επηρέασε την τελική έκβαση του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Παρότι ο Αστέρας είχε πρόβλημα στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων ήταν ανώτερος από τον Λεβαδειακό και νίκησε δίκαια με σκορ 2-1. Κατά διαστήματα έπαιξε και καλή μπάλα. Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης οι Αρκάδες έδειξαν την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες ενώ φυσικά πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε η παρουσία του πολύ καλού Ρόλε με τα δύο γκολ που έβαλε. Η ομάδα της Τρίπολης ωστόσο παρουσιάζεται επηρεασμένη και καταπονημένη από τους συνεχείς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα πρέπει να δει πως θα το διαχειριστεί αυτό ειδικά τώρα που έχει φύγει ο Ντε Μπλάσις. Ο Λεβαδειακός από την άλλη έβγαλε ψυχή και μαχητικό πνεύμα αλλά είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην διάρκεια του αγώνα αλλά και προβλήματα στην άμυνά του. Επίσης φάνηκε και σήμερα πως είναι σαφώς υποδεέστερη ομάδα από τον Αστέρα σε όλους τους τομείς.

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Μάσα (70' Μουνάφο), Μπακασέτας (57' Φακούντο Πάρα), Ρόλε και Μπαράλες (83' Φερνάντες).

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Βούκσεβιτς, Πρόγιτς, Κώτσιος, Τομάς (70' Γιακουμάκης), Πίντερ, Ζίτο, Μιλοσάβλιεφ (46' Μάντζιος), Κονέ, Νικολακάκης (42' Γεωργιάδης) και Ορτέγκα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα