Ξάνθη - Κέρκυρα 0-0

Νίκος Τσιώκος
Ξάνθη - Κέρκυρα 0-0

bet365

Ο πρώτος επόπτης Ελευθερίου... ανακάλυψε οφσάιντ στο κανονικό γκολ του Χαβίτο και έτσι η Κέρκυρα, που είχε και 2 δοκάρια, δεν έφυγε με το τρίποντο (0-0) από την Ξάνθη.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Για τη Ξάνθη ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπέρτος δεξιά στην άμυνα, ο Μπαξεβανίδης αριστερά και οι Γούτας, Λισγάρας στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Παπαστεριανός, Ομπόντο και μπροστά τους οι Ρενάν, Λουσέρο, Σολτάνι. Στην κορυφή ο Ράνος.

Για την Κέρκυρα ο Σέτκους πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Μπόρχα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Κανακούδη το αριστερό και τους Βενέτη, Μαραγκό να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Ναγιάρ, Καρντόσο, και μπροστά τους οι Χαβίτο, Ρόχα, Γκόμες. Μοναδικός προωθημένος ο Καϊκούτ.

Καλύτερη η Κέρκυρα, που φωνάζει...

Η Κέρκυρα έδειξε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος, προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης, αν και χρειάστηκε αρκετό χρόνο να απειλήσει, κάτι που έκανε η Σκόντα από πολύ νωρίς. Ο Ρενάν στο 4' επιχείρησε το σουτ από πολύ μακριά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σέτκους, ενώ η κεφαλιά του Γούτα στο 13' πέρασε άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 16', όταν ο Μπέρτος παραχώρησε κόρνερ πρό του Ρόχας, έπειτα από γύρισμα του Χαβίτο από τα δεξιά. Στο 18' ο Σέτκους μπλόκαρε το σουτ του Ρενάν, ενώ στο 21' οι Φαίακες έχουν κάθε δίκιο να φωνάζουν για το γκολ που τους ακυρώθηκε.

Ο Καϊκούτ απέφυγε ωραία τον Γούτα και έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, με τον Χαβίτο να σκοράρει με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Όμως, ο πρώτος βοηθός Ελευθερίου υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Ισπανό, καθώς τον κάλυπταν όχι ένας και δύο, αλλά τρεις παίκτες!

Ωστόσο, οι παίκτες του Γρηγορίου δεν τα παράτησαν και στο 36' ο Ναγιάρ θα μπορούσε να σκοράρει, ύστερα από ωραία σέντρα του Κανακούδη από δεξιά, όμως η κοντινή προβολή του κατέληξε δίπλα από την εστία του Κυριακίδη.

Ζήτησε πέναλτι η Ξάνθη, δοκάρι οι Φαίακες

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες δίχως τέρματα στα αποδυτήρια και στην επανάληψη το ματς ήταν πολύ καλύτερο, με τις δύο ομάδες να επιζητούν τη νίκη και να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ.

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και στο 50' ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Λισγάρα μέσα στην περιοχή, με τον Δημητρόπουλο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, αν και φάνηκε να υπάρχει κράτημα από τον Βενέτη.

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, η Κέρκυρα είχε τη μεγαλύτερη φάση στο ματς. Ο Χαβίτο έδωσε ωραία κάθετη μπαλιά στον Ρόχας, που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.

Πολλές φάσεις, δεύτερο δοκάρι οι φιλοξενούμενοι

Με το παιχνίδι να μένει στο 0-0, πήρε... άγρια ομορφιά όσο περνούσε η ώρα, με Σκόντα και Φαίακες να σπαταλούν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και τους φιλοξενούμενους να έχουν δεύτερο δοκάρι.

Στο 61' ο Κυριακίδης δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, ο Κόντος έκανε το πλασέ προ κενής εστίας για να παραχωρήσει κόρνερ πάνω στη γραμμή ο Λισγάρας, ενώ δύο λεπτά αργότερα το γύρισμα του Κανακούδη με το στήθος στον Σέτκους δεν ήταν καλό, ο γκολκίπερ της Κέρκυρας απέκρουσε και το σουτ του Μπέρτου στην εξέλιξη της φάσης κόντραρε στον αριστερό μπακ του ΑΟΚ.

Ένα σουτ του Χαβίτο στην κίνηση στο 67' κατέληξε άουτ, αυτό του Ναγιάρ, μετά από ωραία ενέργειά του, κόντραρε και κατέληξε κόρνερ στο 72', ενώ στο 81' η ομάδα του Γρηγορίου είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο Κόντος, που έκλεψε τις εντυπώσεις με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έκανε το διαγώνιο σουτ από αριστερά, με την μπάλα να βρίσκει εκ νέου το οριζόντιο του Κυριακίδη.

Μάλιστα, στη συνέχεια της φάσης ο Χαβίτο, που ήταν ο πιο κινητικός παίκτης της Κέρκυρας, δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τρεις καλές στιγμές για τη Ξάνθη. Καπετάνος, Βασιλακάκης με δύο κεφαλιές και Σολτάνι με σουτ σε 84', 88' και 91', αντίστοιχα, δε βρήκαν δίχτυα, με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Χειροκροτήθηκε ο Μαρκόφσκι

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο 81' ο Μάρκο Μαρκόφσκι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Καϊκούτ. Ο Σέρβος βοήθησε αρκετά τη Ξάνθη στον 1,5 χρόνο που ήταν εκεί, επέστρεψε ως αντίπαλος στα Πηγάδια και πήρε το χειροκρότημα από τους φιλάθλους της Σκόντα ως προς αναγνώριση για τα όσα προσέφερε.

Man of the match: Ο Φρανσίσκο Χαβίτο ήταν ο πιο κινητικός παίκτης του αγώνα στα Πηγάδια. Ήταν στις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, τροφοδοτούσε τους συμπαίκτες του με σέντρες, σκόραρε το γκολ που ακυρώθηκε και έδειχνε ακούραστος ακόμα και στα τελευταία λεπτά.

Αδύναμος κρίκος: Ο πρώτος βοηθός Ελευθερίου έκανε ένα λάθος και αυτό αρκούσε για να αλλοιώσει το αποτέλεσμα του ματς.

Στο ύψος του: Πολύ καλό ματς από τον Ναγιάρ, ο οποίος είχε κάποιες τελικές προσπάθειες για γκολ, αλλά και από τον Κόντο, που μπήκε στο ματς στο 58', ήταν αρκετά κινητικός και είχε το δοκάρι στο 81'. Δυνατός κάτω από τα δοκάρια και ο Σέτκους, που δεν επέτρεψε σε αρκετές περιπτώσεις τους αντιπάλους να τον απειλήσουν.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ελευθερίου στο 21'. Ο πρώτος βοηθός του Δημητρόπουλου υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Χαβίτο, τη στιγμή που ο Ισπανός καλυπτόταν από τρεις παίκτες της Ξάνθης!

Το στραγάλι: Κάθε δίκιο να φωνάζει για το ακυρωθέν γκολ έχει η Κέρκυρα, καθώς ο Χαβίτο ακύρωσε το γκολ του Ισπανού ως οφσάιντ, ενώ αυτός καλυπτόταν από τρεις αντιπάλους. Πέναλτι ζήτησε η Ξάνθη στο 50' σε πέσιμο του Λισγάρα, με τον Δημητρόπουλο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι, αν και φάνηκε να υπάρχει κράτημα από τον Βενέτη.

Το ταμείο του Gazzetta: Ματς που θα μπορούσε να λήξει με τουλάχιστον ένα γκολ της Ξάνθης και δύο-τρία της Κέρκυρας. Πολλές οι φάσεις, καλός ο ρυθμός, με τους Φαίακες να φωνάζουν δικαίως για το τέρμα που τους ακυρώθηκε και να έχουν δύο δοκάρια. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να φύγουν για πρώτη φορά με το «διπλό» από τα Πηγάδια

Συνθέσεις ομάδων

Σκόντα Ξάνθη (Σάκης Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Λισγάρας, Ομπόντο (66' Βασιλακάκης), Παπαστεριανός (46' Φλίσκας), Λουσέρο, Ρενάν Γκονσάλβες, Σολτάνι, Ράνος (46' Καπετάνος).

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Καρντόσο, Βενέτης, Γκόμες, Καϊκούτ (81' Μαρκόφσκι), Κανακούδης, Μαραγκός, Ναγιάρ, Μπόρχα (58' Κόντος), Χαβίτο, Ρόχας (90'+1' Ντιμιτρόφσκι).

Δείτε εδώ τις καλύτερες φάσεις του αγώνα στα Πηγάδια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα