Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-4

Φώτης Καρακούσης
Πλατανιάς - ΠΑΟΚ 0-4

bet365

Από την 4άρα στην Ζίμπρου, στην 4άρα (0-4) επί του Πλατανιά! Ο ΠΑΟΚ με σκόρερ τους Κλάους, Σάλπι, Μακ και Σκόνδρα έκανε περίπατο στα Χανιά και «σεφτέ» στις νίκες στο νέο πρωτάθλημα!

Όσο υπερβολικό ήταν το να λέγαμε πως ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι καλός φέτος, επειδή δεν κέρδισε στην πρεμιέρα την Καλλονή στη Τούμπα, άλλο τόσο θα είναι να πούμε πως μετά από δύο συνεχόμενες τεσσάρες επί της Ζίμπρου για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και του Πλατανιά για το Πρωτάθλημα, έγινε ομαδάρα.

Το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη, όπως άλλωστε και όλες οι ομάδες, έχει ακόμα δρόμο να διανύσει, ωστόσο σήμερα στα Περιβόλια έκανε τους φιλάθλους του χαρούμενους. Όχι μόνο για το 0-4 επί του κακού Πλατανιά, αλλά συνολικά για την εικόνα που έδειξε. Σε όλο το ματς οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο, αλλά και την διάθεση να παίξουν μπάλα και εκτός από τα τέσσερα τέρματα, έχασαν και άλλες ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα, μοιράζοντας υποσχέσεις για την συνέχεια.

Η αναγκαστική αλλαγή και πλουραλισμός

Και όμως ίσως τα πράγματα να μην ήταν έτσι, αν ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν αναγκαζόταν να κάνει μια αλλαγή. Ο κακός ως εκείνο το σημείο Μαντούρο τραυματίστηκε, ο Τζανδάρης μπήκε στην θέση του και με την ενέργειά του ανέβασε όλη την ομάδα. Μια ομάδα που έδειξε πλουραλισμό, καθώς σκόραραν τέσσερις διαφορετικοί παίκτες, κάνοντας χαρούμενους τους πάνω από 300 φιλάθλους του «δικεφάλου» που βρέθηκαν στα Περιβόλια.

Ένα δίλεπτο... φωτιά και γκολ στο 40'

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, μια αρχή στην οποία φαινόταν ξεκάθαρα πως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερη ομάδα και πως εύκολα ή δύσκολα θα έφτανε στο γκολ. Στο πρώτο μέρος το έκανε δύσκολα, μιας και πριν είχε χάσει μοναδικές ευκαιρίες σε ένα δίλεπτο... φωτιά. Αρχικά στο 18' ο Κάτσε με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Περιστερίδη και στην συνέχεια ο Μακ ανενόχλητος... κατάφερε να αστοχήσει, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Σαλπιγγίδης εντελώς μόνος του δεν μπόρεσε να κάνει το 0-1. Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός έπεσε και έπρεπε να φτάσουμε στο 39' για να ανοίξει το σκορ. Και άνοιξε με κεφαλιά του Αθανασιάδη μετά από κόρνερ του Ρατς.

Άλλος ΠΑΟΚ στο δεύτερο

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν ίδια, αλλά προς το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ. Έναν ΠΑΟΚ που μπήκε δυνατά, πίεσε τον αντίπαλό του και πέτυχε άλλα τρία γκολ, έχοντας αυτό που τόσο του έλειπε με Καλλονή και Ζίμπρου στο Κισινάου, αποτελεσματικότητα. Αρχικά όλα άρχισαν να γίνονται πιο εύκολα στο 52', όταν ο Τζανδάρης με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Σκόνδρα, αυτός γύρισε στον Σαλπιγγίδη που αυτή την φορά δεν αστόχησε κάνοντας το 0-2.

Η αποβολή και τα άλλα δύο γκολ

Το 0-2 έριξε κατακόρυφα τον ρυθμό του ματς, καθώς από την μία ο ΠΑΟΚ φαινόταν ξεκάθαρα πως ήθελε να κάνει συντήρηση δυνάμεων και από την άλλη ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να απειλήσει. Όμως όλα άλλαξαν όταν στο 80' ο Τέτε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη (θα έπρεπε να πάρει απευθείας κόκκινη για πάτημα στον Κάτσε). Δύο λεπτά αργότερα ο εξαιρετικός Ρατς έκανε τη σέντρα, ο Σαλπιγγίδης με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Περιστερίδη και ο Μακ με νέο σουτ έκανε το 0-3. Το τελευταίο τέρμα το πέτυχε ο Σκόνδρας ο οποίος πήρε την φοβερή μπαλιά του Μακ στο 89' και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση στην πρώτη του νίκη και τους 4 βαθμούς, ενώ ο Πλατανιάς μετά την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι γνώρισε και δεύτερη, αυτή την φορά πιο βαριά, προβληματίζοντας ειδικά σήμερα με την απόδοσή του.

MAN OF THE MATCH: Ίσως ο πρώτος φετινός αγώνας του ΠΑΟΚ που θα μπορούσαν σε αυτή την θέση να ήταν πολλοί. Ο Σκόνδρας που σκόραρε για πρώτη φορά με τον «δικέφαλο» και έκανε και μία ασίστ, ο Ρατς με τις σέντρες-διαβήτη, ο Μακ που επίσης σκόραρε και έκανε ασίστ. Ωστόσο εμείς θα βάλουμε τον Τζανδάρη, τον παίκτη που μόλις μπήκε στη θέση του Μαντούρο, ανέβασε τον ΠΑΟΚ και έδειξε πως μπορεί ο Αναστασιάδης να ποντάρει επάνω του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Το ίδιο ισχύει και με τον πολυτιμότερο. Θα μπορούσαν δηλαδή να ήταν πολλοί, όμως επειδή πρέπει να βάλουμε έναν, βάζουμε τον Ρατς που πραγματικά έχει μεγάλη ποιότητα ως παίκτης και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε κάθε φάση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο Πλατανιάς. Οι Χανιώτες επιθετικά με εξαίρεση το δοκάρι του Τόρες όταν όλα είχαν κριθεί, δεν έκαναν τίποτα, ενώ και αμυντικά ήταν κακοί, σε μια συνολικά άσχημη βραδιά.

Η ΓΚΑΦΑ: Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κέρδισε με 4-0, αλλά οι ευκαιρίες που έχασαν οι Μακ και Σαλπιγγίδης στο 18' και 19', πραγματικά ήταν τεράστιες και παρότι τώρα δεν στοίχησαν στην ομάδα τους, θα πρέπει στην συνέχεια να μην χαθούν...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στην μοναδική φάση που θα μπορούσε να γίνει λάθος, δεν το έκανε ο Καλογερόπουλος, δίνοντας το επιθετικό φάουλ στον Γλύκο από τον Τσουράκη που μετά σκόραρε. Ωστόσο ο διαιτητής θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα στον πειθαρχικό έλεγχο, αφού αρχικά δεν έδωσε κάρτες σε Τζιόλη και Βίτορ και μετά πεντακάθαρη κόκκινη στον Τέτε για πάτημα στον Κάτσε, αλλά και άλλες κάρτες στους γηπεδούχους.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στα Χανιά και για να πάρει τη νίκη και για να δείξει πως η τεσσάρα επί της Ζίμπρου δεν ήταν τυχαία. Τα κατάφερε και τα δύο. Και τη νίκη και μάλιστα με ευκολία, πήρε, αλλά και έπαιξε κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο δείχνοντας πως όντως ξεπερνάει την μίνι κρίση που υπήρξε από την ήττα στο Κισινάου και την ισοπαλία με την Καλλονή.

Οι συνθέσεις

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Περιστερίδης, Μπανανά, Αγκιλέρα, Νέπλιακ, Ζαραδούκας, Αποστολόπουλος (78' Κουλιμπαλί), Μενδρινός, Μαχαμάτ, Τσουράκης, Γουνδουλάκης (61' Τέτε), Ναζλίδης (58' Τόρες)

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ρατς (83' Ποζατζίδης), Τζιόλης (76' Κατσικάς) Μαντούρο (27' Τζανδάρης), Κάτσε, Μακ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Δείτε εδώ όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα από τα Χανιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα