Νίκη Βόλου-Ατρόμητος 0-1

Νίκος Μαρούδας
Νίκη Βόλου-Ατρόμητος 0-1

bet365

Ο Ατρόμητος γίνεται η πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα που κάνει το «2 στα 2» καθώς με το γκολ του Φυτανίδη πέρασε νικητής από το Πανθεσσαλικό με το 0-1 επί της Νίκης Βόλου!

Έτσι ξεκίνησαν...

Ο Βίλιαν Φλουτ, παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό 4-3-3, που γινόταν 4-5-1 όταν η ομάδα του αμυνόταν. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Ταμπάκης, στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μαρινάκης, Ίβενς, Μαχλελής, Σωτηράκος. Στη μεσσαία γραμμή οι Λάουκς, Μέτσε ήταν σε ρόλο αμυντικών μέσων, με τον Γιαννιτσάνη πιο προωθημένο και πίσω από τον Σκούρτη που βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης. Αριστερά και δεξία στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Μουζακίτης και Νικλητσιώτης

Το ίδιο σύστημα επέλεξε για τον Ατρόμητο και ο Γιώργος Παράσχος. Ο Έλληνας τεχνικός, κατέβασε τον Ατρόμητο με 4-3-3 και τον Τσέναμο κάτω από τα γκολπόστ τους Νάστο, Ταυλαρίδη, Φυτανίδη και Γιαννούλη στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή ο Δημούτσος με τον Πίτου Γκαρσία ήταν στο χώρο του κέντρου, με τον Μπρίτο πιο μπροστά. Στην επίθεση στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Ναπολεόνι και Καραμάνος, ενώ στην κορυφή ο Παπάζογλου

Περιστεριώτικη υπεροχή...

Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις και καλό ρυθμό, ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και ουσιαστικά τις καλές στιγμές. Η Νίκη, είχε πρόβλημα στο κέντρο, με τον Λάουκς να μην είναι σε καλή μέρα και έτσι ο Ατρόμητος με τον Πίτου Γκαρσία κυρίως, έβρισκε πολλές... τρύπες στους γηπεδούχους.

Στο 8' ο Ατρόμητος έχασε την πρώτη καλή του ευκαιρία με τον Παπάζογλου να κάνει την κεφαλιά, την μπάλα να έχει πορεία προς τα δίχτυα, αλλά τον Ναπολεόνι να την βρίσκει και ουσιαστικά να την απομακρύνει άθελά του. Έντεκα λεπτά αργότερα και ενώ ο ρυθμός είχε πέσει, ο Ατρόμητος ήταν και πάλι αυτός που απείλησε όταν ο Νάστος ξεμαρκαρίστηκε, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Πίτου Γκαρσία βρήκε θαυμάσια τον Ναπολεόνι, αυτός έκανε την προσποίηση στον Ίβενς και εν συνεχεία το καλοζυγισμένο σουτ το οποίο έφυγε ελάχιστα εκτός.

Οι Περιστεριώτες κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 26' κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Ο Πίτου Γκαρσία, που ήταν ότι καλύτερο είχε να δείξει το ματς στο πρώτο μέρος, εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φυτανίδης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της Νίκης και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ταμπάκη ο οποίος σίγουρα θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση.

Από την πλευρά της η Νίκη συνέχιζε να μην μπορεί να βρει τρόπο να φτάσει την μπάλα στον Σκούρτη, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να φτάσει πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα. Ο Πίτου Γκαρσία βρήκε από πολύ μακριά με βαθιά μπαλιά εξαιρετικά τον Ναπολεόνι, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Ταμπάκη, με τον νεαρό γκολκίπερ ωστόσο να αποκρούει και την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και κόρνερ στο 35'. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με αυτό το 1-0 υπέρ του Ατρόμητου.

Η Νίκη την κατοχή, ο Ατρόμητος τις ευκαιρίες

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη Βόλου κατάφερε να ανέβει στο γήπεδο και να έχει την κατοχή, χωρίς όμως να μπορεί και πάλι να απειλήσει τον Τσενάμο, με τον Ατρόμητο να βρίσκει κενούς χώρους και να απειλεί στη κόντρα.

Αρχικά ο Παπάζογλου έκανε το 2-0 με κεφαλιά στο 60', όμως ο επόπτης είχε σηκώσει λανθασμένα τη σημαία του για οφσάιντ, με τον διαιτητή να ακυρώνει το γκολ. Στο 70' οι Περιστεριώτες έφτασαν πολύ κοντά στο να τελειώσουν το παιχνίδι, όμως και πάλι ο Ναπολεόνι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ταμπάκη. Ο Ιταλός, δεν κατάφερε ούτε στο 75' να κερδίσει τον Έλληνα γκολκίπερ, όταν βγήκε τετ α τετ αλλά ο τερματοφύλακας της Νίκης τον πρόλαβε και έσωσε.

Οι φιλοξενούμενη είχαν ακόμα μια ευκαιρία στην κόντρα για να τελειώσουν το ματς στο 80', ωστόσο ούτε ο Τάτος μπόρεσε να κερδίσει τον Ταμπάκη που κράτησε και πάλι την ομάδα του ζωντανή... Ωστόσο, αν και οι γηπεδούχοι ανέβηκαν όλοι στην επίθεση στα τελευταία λεπτά, δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

Έτσι, ο Ατρόμητος πήρε τους τρεις βαθμούς και έγινε η μοναδική ομάδα, για την ώρα, που έχει το 2/2 στο πρωτάθλημα και φυσικά βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας με 6 βαθμούς.

Man of the match: Ο Πίτου Γκαρσία ήταν ο παίκτης που ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο... Όχι μόνο με την ασίστ του στο κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ του Φυτανίδη, αλλά και γιατί ότι καλό έκανε ο Ατρόμητος, κυρίως στο πρώτο μέρος, ξεκινούσε από τα πόδια του. Ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις επιθετικές ενέργειες της ομάδας του, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε να σκοράρει και με απευθείας εκτέλεση φάουλ χωρίς να τα καταφέρει.

Αδύναμος κρίκος: Όταν ήρθε πριν ένα μήνα στη Νίκη, ο Κις Λάουκς, άπαντες έλεγαν πως η ομάδα θα χτιστεί γύρω από την εμπειρία του. Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Ατρόμητο ωστόσο ήταν ο χειρότερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου. Αυτό το πλήρωσε η Νίκη, καθώς δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου μπάλα στο κέντρο, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να έχει πολύ χώρο και να χάσει αρκετές ευκαιρίες, ενώ από τύχη δεν πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Σίγουρα αν η Νίκη Βόλου θέλει να έχει μια καλύτερη τύχη στο πρωτάθλημα, ο Ολλανδός πρέπει να ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του

Στο ύψος του: Αν και έχει μερίδιο ευθύνης στο γκολ που δέχτηκε από τον Φυτανίδη, ο Αλέξανδρος Ταμπάκης ήταν αυτός που κράτησε ζωντανή μέχρι το 94' την ομάδα του. Με εξαίρεση λοιπόν, το τέρμα που δέχτηκε κέρδισε σε όλες τις φάσεις τον Ναπολεόνι, αλλά είχε και δύο καλές αποκρούσεις και σε σουτ του Τάτου. Αν προσέξει λίγο το άγχος που φαίνεται πως έχει στα ξεκινήματα των αγώνων, μπορεί να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα του.

Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποια γκάφα στην αναμέτρηση. Η άμυνα της Νίκης είχε τα περισσότερα προβλήματα, ωστόσο δεν υπέπεσε σε κάποια γκάφα ούτε στην φάση του γκολ, ούτε στις ευκαιρίες του Ατρόμητου.

Το στραγάλι: Σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Αριστομένη Κουτσιαύτη ήταν καλή. Αν εξαιρέσουμε την λανθασμένη απόφαση στο γκολ του Παπάζογλου, όπου ουσιαστικά ο επόπτης τον πήρε στον... λαιμό του, δεν έκανε κάποιο άλλο λάθος.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος έδειξε για δεύτερη αγωνιστική πως και φέτος θα έχει το γνωστό πρόσωπο, αυτό που μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια. Βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική ομάδα με το απόλυτο στη Σούπερ Λιγκ. Αν καταφέρει να είναι και πιο αποτελεσματικός τότε θα έχει μια ακόμα πολύ καλή σεζόν...

Από την πλευρά της η Νίκη Βόλου, θέλει ακόμα πάρα πολύ δουλειά... Βρίσκεται στην τελευταία θέση με μηδέν βαθμούς και φαίνεται πως χρειάζεται να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς. Της λείπει η εμπειρία και ο Κις Λουξ για την ώρα είναι κατώτερος των περιστάσεων και πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές μονάδες της ομάδας. Από την άλλη, είδαμε στο ματς κόντρα στον Ατρόμητο πως δεν μπορούσε να βρει εύκολα τον Σκούρτη, με τους Γιαννιτσάνη, Μουζακίτη και Νικλητσιώτη να μην καταφέρνουν να τροφοδοτούν με σωστό τρόπο τον φουνταριστό της ομάδας με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μένουν σε σουτ κυρίως μακριά από την περιοχή.

Οι συνθέσεις:

Νίκη Βόλου: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Ίβενς, Μαχλελής, Λάουκς, Μέτσε, Μουζακίτης (72' Κοτσαρίδης), Γιαννιτσάνης (62' Μάρτινς), Νικλητσιώτης (72' Σταμπολζίεφ), Σκούρτης

Ατρόμητος: Τζενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο (66' Μπάλλας), Ναπολεόνι (87' Λαζαρίδης), Παπάζογλου, Νάστος, Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτοσς (77' Τάτος), Πίτου Γκαρσία

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα του Βόλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα