Περί δικαίου αίσθημα...

Περί δικαίου αίσθημα...

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Περί δικαίου αίσθημα...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης επιστρέφει και γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις δραματικές εξελίξεις στον ΑΡΗ!

Στα δυο τελευταία κείμενα πριν την καλοκαιρινή άδεια είχα επισημάνει τον κίνδυνο επιστροφής Σκόρδα, τον τρόπο, αλλά και τους νομικούς ισχυρισμούς για να το πετύχει. Τότε ακόμα επικρατούσε πραγματικά... εμφύλιος στον ΑΡΗ με απόψεις, θέσεις και τρόπο λειτουργίας που μόνο ευνοούμενο έβγαλε τον πρώην πρόεδρο και τον έχρισε εκ νέου νυν όπως και τις προηγούμενες φορές.

Ο Σκόρδας πάρα πολύ απλά επιστρέφει στον ΑΡΗ λόγω της ανεπάρκειας και της μη ικανότητας όσων διαδέχεται να διαχειριστούν ένα σύλλογο όπως ο ΑΡΗΣ. Δεν χρειάζεται να αναλύσω τις τακτικές των προηγούμενων ετών που τώρα άπαντες αντιλαμβάνονται. Το πραγματικό μέγεθος των χρεών, την στοχευμένη λασπολογία και το γεγονός ότι η ανεπάρκεια των παραγόντων του ΑΡΗ κατά καιρούς παρουσίαζε ως αληθοφανείς διάφορους ισχυρισμούς του.

Τα δυο τελευταία χρόνια ο Σκόρδας επιστρέφει όχι γιατί ο ίδιος έχει την λύση ή λεφτά, αλλά γιατί αποτυγχάνουν όσοι επιχείρησαν να τρέξουν τον σύλλογο (Ηλιάδης, Ψηφίδης, Στεφανιδης). Την τελευταία φορά άφησε τον Στεφανίδη να μαλώνει με τον Γαλανό, τον Ερασιτέχνη, την ΚΜΑ, τους οργανωμένους και όλα τα ΜΜΕ να αναλώνονται στο δίλημμα της Β ή Γ και έκανε την κίνησή του. Οι... καμπάνες που χτυπήσαμε από όπου μπορούσαμε μπήκαν στην συνηθισμένη απαξιωτική μεθοδολογία ακριβώς για να...πετύχει και να τα αποτελέσματα.

Φυσικά όσοι κατευθυνόμενοι έλεγαν ότι οι επισημάνσεις μας έχουν ως στόχο την στήριξη του Στεφανίδη είτε κατάπιαν την γλώσσα τους, είτε σφυρίζουν αδιάφορα, είτε θυμήθηκαν τα “ήξερες και δεν έλεγες”. Πώς αλήθεια λέγεται όταν κάποιος που τα ξέρει τα λέει, αλλά ορισμένοι προσπαθούν να το υποβαθμίσουν και να το πάνε άλλου;

Σε κάθε περίπτωση τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα. Και στον ΑΡΗ μάλλον για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το πάθημα της προηγούμενης Τετάρτης φαίνεται να έγινε μάθημα. Πλέον δεν υφίσταται εμφύλιος. Κακώς κάποιοι λένε ότι ο Σκόρδας διχάζει. Ο άνθρωπος έχει συσπειρώσει το 99.9% του κόσμου απέναντί του.

Για αύριο τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Εκδικάζεται η αίτηση ανάκλησης μίας απόφασης και οι νομικοί λένε ότι για να γίνει δεκτή πρέπει να παρουσιάζονται νέα στοιχεία, νέα δεδομένα. Δεν θα παραθέσω φυσικά νομικά επιχειρήματα. Καταρχήν θεωρώ και το έχω αναλύσει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι το θέμα του ΑΡΗ είναι καθαρά πολιτικό με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά θα το προσπεράσω και αυτό. Δεν μένω στο 70% των μετόχων έναντι του 5%. Απλά ως παρατηρητής καταγράφω... νέα δεδομένα. Γενικός ξεσηκωμός του κόσμου, κοινωνική αναταραχή αν όχι όλης της πόλης, του μεγαλύτερου κομματιού της, ομάδα που δεν έχει προπονητή για 5 μέρες, που δεν κάνει προπονήσεις για 5 μέρες, που έφυγαν ήδη παίκτες της και αν την Δευτέρα μείνει ο Σκόρδας θα οδηγηθούν στην έξοδο και άλλοι, άρνηση έλευσης από οποιονδήποτε προπονητή, αρνήσεις επί αρνήσεων από παίκτες (με εξαίρεση κανα δυο μισθοφόρους), αρνήσεις από χορηγούς, πρόθεση επιστροφής των λιγοστών διαρκείας που πούλησε ο Στεφανίδης, ομάδα χωρίς γήπεδο να παίξει, παίκτες που τους απειλούν ότι θα τους πετάξουν έξω από το ξενοδοχείο.

Σε αυτά αν θέλετε προσθέστε και το πλάνο (μη) βιωσιμότητας με...99 που στην Λίγκα με δεκαπλάσια έσοδα χαρακτηρίστηκε προσχηματικό και δόλιο, αλλά τώρα θα σώσει τον ΑΡΗ.

Πέρα από το ξεκάθαρο δίκιο που έχει ο ΑΡΗΣ και ο κόσμος του, στις 1300 αύριο στα δικαστήρια άπαντες ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργήσουν με γνώμονα και το περί ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ. Αυτή την φορά ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του...

YΓ 1 Τα λεφτά το Δημόσιο με αυτόν τον άνθρωπο έχει αποδειχθεί αν θα τα πάρει ή όχι. Αν θέλετε να κρατήσετε τον ΑΡΗ στην Β, ενώ έχει πάρει ως σύλλογος τις αποφάσεις του, ΠΑΓΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΓΙΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ 11 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 23 ΜΕΡΕΣ, όπως στους δίπλα. Αύριο 7 ΧΡΟΝΙΑ 11 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 24 ΜΕΡΕΣ, αν και είναι άδικο όταν τα χρέη του ΑΡΗ προς το δημόσιο είναι 10 εκ ευρώ και τα παγωμένα 33!!!

ΥΓ 2 Ο κόσμος του ΑΡΗ είναι έτοιμος για όλα και αύριο θα μπει στο..λεωφορείο για τα δικαστήρια. Από έξω, όσο και αν κάποιοι θέλουν να τον πάνε...μέσα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!