Ατλέτικο Μαδρίτης – Εϊμπάρ 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Εϊμπάρ 2-1

bet365

Η Ατλέτικο αφού σήκωσε στο σπίτι της την κούπα που κατέκτησε πέρσι, έφτασε πολύ δύσκολα στη νίκη (2-1) επί της νεοφώτιστης Εϊμπάρ χάρη σε κεφαλιές από στημένες φάσεις.

Οι παίκτες της Εϊμπάρ παρατάχθηκαν σε δύο γραμμές και σχημάτισαν το περίφημο pasillo, για να περάσουν οι διάσημοι αντίπαλοι τους. Το «Βιθέντε Καλδερόν» είχε φορέσει τα καλά του, καθώς πέρσι κούπα πήρε και κούπα δεν είδε. Το πρωτάθλημα η Ατλέτικο το κατέκτησε την τελευταία αγωνιστική στο «Καμπ Νόου» και το κοινό της μόλις τώρα μπόρεσε να απολαύσει από κοντά το τρόπαιο.

Αφού λοιπόν έγιναν όλα αυτά τα γιορτινά, η Εϊμπάρ που στην πρεμιέρα είχε νικήσει τη Σοσιεδάδ, δεν έκατσε και πολύ... φρόνημα εντός γηπέδου. Οι νεοφώτιστοι έβαλαν δύσκολα στην αντίπαλο του Ολυμπιακού που δεν έπαιξε καλά. Δεν είχε φρεσκάδα και ιδέες στο παιχνίδι της και οι φιλοξενούμενοι που έτρεξαν πολύ, τη έκαναν να φλερτάρει με τον κίνδυνο να χάσει αυτή τη νίκη. Μία νίκη που ήρθε με το μίνιμουμ 2-1 και χάρη στη δύναμη των Ροχιμπλάνκος στον αέρα.

Στο 12' ο Μιράντα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (οριζόντιο δοκάρι και μέσα) από κόρνερ του Κόκε και στο 25' τον μιμήθηκε ο Μάντζουκιτς από φάουλ του Γκάμπι. Αυτό και τίποτ' άλλο αξιόλογο δεν είχαν να παρουσιάσουν στο ματς οι Μαδριλένοι που παρατάχθηκαν με 4-4-1-1 και στο τέλος το γύρισαν σε 4-2-3-1. Μάλιστα στο 33' οι νεοφώτιστοι μείωσαν, εκθέτοντας την άμυνα της Ατλέτικο που έμεινε να παρακολουθεί τον εκπληκτικό συνδυασμό που οδήγησε μετά από τακουνάκι σε ένα υπέροχο φαλτσαριστό του Αμπρααμ.

Στην επανάληψη και ειδικά από το 65' και μετά, η Εϊμπάρ κυριάρχησε κιόλας, με τον Μογιά να επεμβαίνει σωτήρια σε τρεις επικίνδυνες περιπτώσεις. Εστω και έτσι όμως ο τιμωρημένος Ντιέγο Σιμεόνε παρακολούθησε από τα επίσημα την ομάδα του να φτάνει στην πρώτη φετινή νίκη της στην Primera αν και θα πρέπει να τη βελτιώσει πολύ, ώστε να φτάσει τα περσινά παν-ύψηλα στάνταρ της.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Μογιά, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα, Χουανφράν, Γκάμπι, Μάριο Σουάρεθ, Ραούλ Γκαρθία, Κόκε, Γκριεζμάν (59' Ραούλ Χιμένες), Μάντζουκιτς (67' Σαούλ Νίγκεθ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα