Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεβάντε 3-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεβάντε 3-0

Γιώργος Καραμάνος
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεβάντε 3-0

bet365

Μετά το 3-1 επί της Νάπολι και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, η Αθλέτικ συνέχισε να... πυροβολεί, αυτή τη φορά με θύμα τη Λεβάντε. Ισόπαλο 1-1 το Κόρδοβα – Θέλτα.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για τη Μπιλμπάο που αφού έριξε την Τετάρτη τρία στην Νάπολι, το γιόρτασε με ακόμα μία εντός έδρας τριάρα (3-0), αυτή τη φορά με θύμα τη Λεβάντε. Οι Βάσκοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο ματς, αλλά τα γκολ τους ήρθαν κυρίως χάρη στην... αεροπορία τους.

Αντούριθ (32') και Ιτουράσπε (52') έβαλαν τα δύο πρώτα με το κεφάλι, με τον πρώτο να φτάνει τα 35 γκολ στην καριέρα του με αυτό τον τρόπο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με κοντινό πλασέ ο Μουνιαΐν (76'). Οσο για τους ηττημένους, έμειναν για δεύτερη αγωνιστική χωρίς να σκοράρουν, ενώ πελαγοδρομούν στην άμυνα. Ο Λουκάς Βύντρα που έπαιξε σε όλο το ματς ως σέντερ μπακ, επίσης δεν έκανε καλό ματς.

Γκολ μετά από 15.454 ημέρες
Σχεδόν μισό αιώνα απουσίασε η Κόρδοβα από την Primera Division. Στο ντεμπούτο της δεν χάρηκε ένα γκολ και περίμενε την εντός έδρας αναμέτρηση με την Θέλτα, ώστε να γίνει η γιορτή. Μπορεί οι νεοφώτιστοι να μην νίκησαν τελικά (1-1), αλλά όταν όταν ισοφάρισαν με τον Φερμίν Καρτάμπια (60'), πανηγύρισαν γκολ στα σαλόνια μετά από 15.454 ημέρες. Για τους Γαλιθιάνους είχε ανοίξει το σκορ ο Ορεγιάνα (52').

 

LA LIGA Τελευταία Νέα