Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-1 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-1 (vid)

bet365

Κακός μπελάς ο Παναιτωλικός για τον Ολυμπιακό, καθώς 2η σερί χρονιά οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν... λαβωμένοι (1-1) από το Αγρίνιο! Τραυματίστηκαν Μανιάτης και Ντινγκά.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Έμεινε στο 1-1 και ενώ προηγήθηκε με γκολ του Κασάμι για να ισοφαριστεί από τον Κούσα. Από το ματς αποχώρησαν τραυματίες οι Μανιάτης, Ντινγκά και Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Ολυμπιακός μάλιστα για επτά λεπτά στο τέλος έπαιζε με 10 παίκτες και μάλιστα συνέπεσε στο χρονικό σημείο όπου δέχθηκε το τέρμα της ισοφάρισης.

Έτσι αγωνίστηκαν

Ο γηπεδούχους Παναιτωλικός -παίζοντας μπροστά στον κόσμο του και σε μία παραδοσιακά καυτή έδρα- ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Ραφαέλ γκολκίπερ, δεξί μπακ τον Κουτρομάνο και αριστερά τον Κέβιν. Τα δύο στόπερ είναι οι Μαλεζάς και Κούσας. Στον άξονα οι Γοδόι και Παπουτσογιαννόπουλος, δεξιά στην επίθεση ο Μύγας, αριστερά ο Κάπελ, σε ελεύθερο ρόλο ο Μαρτίνες και κορυφή ο Άλβες.

Για τον Ολυμπιακό ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Ελαμπντελαουί, αριστερό ο Μαζουάκου, τα δύο στόπερ οι Μποτία και Αμπιντάλ, στον άξονα οι Μανιάτης και Ντινγκά και επιτελικός χαφ ο Ντομίνγκες. Στα δύο άκρα ξεκίνησαν βασικοί ο Ντοσεβί και ο Ντουρμάζ, με τον Σουηδό στην πρώτη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα και φορ ήταν ο Διαμαντάκος.

Πιο κινητικός ο Παναιτωλικός, “μπλοκαρισμένος” ο Ολυμπιακός

Το πρώτο μέρος του αγώνα είχε αρκετές διακοπές, νεύρα, εντάσεις αλλά και διαμαρτυρίες από τους παίκτες των δύο ομάδων. Επίσης δεν παίχθηκε σε καμία των περιπτώσεων ποδόσφαιρο αξιώσεων στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναιτωλικός ήταν πιο θετικός και περισσότερο κινητικός σε σχέση με τον Ολυμπιακό που έδειχνε αλλά και ήταν “μπλοκαρισμένος” ειδικά στο κέντρο του.

Οι φάσεις που έγιναν μπροστά από τα δύο καρέ πολύ λίγες και σίγουρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και τόσο κλασικές. Οι ερυθρόλευκοι είχαν αρκετά προβλήματα στο κομμάτι της ανάπτυξης και της κυκλοφορίας της μπάλας ειδικά από τον άξονα. Η περισσότερή τους ανάπτυξη ήταν στα άκρα και ιδίως από την πλευρά του Ντουρμάζ. Ο Σουηδός φανέρωσε αρκετά θετικά στοιχεία όμως παράλληλα έδειξε πως έχει ακόμα... δρόμο. Από την άλλη οι Αγρινιώτες στάθηκαν ιδιαίτερα καλά.

Αλλαγή με Κασάμι και διάταξη και γκολ στο 47'

Στο 47ο λεπτό ο Ολυμπιακός έμελλε να σκοράρει μετά την είσοδο του Κασάμι. Ο Ελβετός διεθνής μέσος μετά από ωραίο γύρισμα του Ομάρ Ελαμπντελαουί από πλάγια θέση σκόραρε με ωραία, δυνατή και ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του. Έτσι από εκεί που ο Παναιτωλικός πίεζε για να σκοράρει δέχθηκε το γκολ για να γίνει το 0-1. Οι ερυθρόλευκοι πήραν τα πάνω τους και σε συνδυασμό με την αλλαγή σχήματος από το οποίο έλλειψαν παντελώς οι ακραίοι επιθετικοί, ενισχύθηκε ο άξονας και ο Κασάμι ουσιαστικά έπαιζε πιο ψηλά και κοντά στον Διαμαντάκο έδειξαν μία πιο καλή εικόνα.

Το αποτέλεσμα ήταν στο 54' να γίνει και μία δεύτερη φάση για τον Ολυμπιακό. Ο Μαζουάκου έκλεψε την μπάλα, ο Τσόρι πάσαρε στον Κασάμι και ο Ελβετός από κοντά δεν μπόρεσε να κάνει ένα καλό τελείωμα για να σκοράρει ενώ στο 56' ο Διαμαντάκος είχε ένα χαμένο τετ α τετ. Ο Παναιτωλικός απάντησε στο 57' με μία προσπάθεια του Καπέλ.

Σοβαρός τραυματισμός και αποχώρηση για Μανιάτη

Στο 62' ένα καλό σουτ του Κόρμπου πέρασε άουτ. Λίγα λεπτά μετά ο Μανιάτης μετά από ένα μαρκάρισμα του Κέβιν Μαρτίνες βρέθηκε στο έδαφος έχοντας γυρίσει το πόδι του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού -που μετά το μαρκάρισμα που δέχθηκε στραβοπάτησε για τα καλά στον αγωνιστικό χώρο για να τραυματιστεί εν τέλει- σφάδαζε στον αγωνιστικό χώρο για αρκετά λεπτά. Δεν μπορούσε καλά καλά να σηκωθεί, αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο και ενώ στην συνέχεια πήγε στα αποδυτήρια υποβασταζόμενος και με πάγο στο πόδι του.

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη γνωμάτευση όμως ο Μίτσελ σχολίασε μετά το ματς πως αναμένεται να λείψει ο παίκτης για αρκετό διάστημα και ενώ υπήρχαν φόβοι για διάστρεμμα. Στο μεταξύ οι παίκτες των Αγρινιωτών είχαν αρκετά παράπονα από την διαιτησία, όπως και οι ερυθρόλευκοι όμως που ζήτησαν δύο φορές πέναλτι για φάση του Μαζουάκου με τον Κουτρομάνο και για άλλη μία με τον Κασάμι στο 82' (με την δεύτερη περίπτωση να συνιστά παράβαση).

Ισοφάριση ο Παναιτωλικός, τραυματισμός Ντινγκά και με δέκα ο Ολυμπιακός

Στο 77' ο Μποτία είχε μία ακόμα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Ραφαέλ να λέει όχι στο σουτ του. Στο 79' όμως ο Παναιτωλικός βρήκε τον τρόπο να κάνει το 1-1. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Θεοδωρίδη ο Κούσας βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι και έβαλε γκολ με κεφαλιά. Στην συγκεκριμένη φάση η άμυνα των Πειραιωτών δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε ενώ και ο Ρομπέρτο δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή θέση.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τον Ολυμπιακό είχε και τον τραυματισμό του Ντινγκά που χτύπησε στο κεφάλι του αλλά και στο πόδι του. Μάλιστα στην φάση του γκολ του Κούσα οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες επειδή ο διεθνής μέσος του ήταν εκτός αγώνα λόγω του τραυματισμού του ενώ τελικώς στο 84' αποχώρησε από το γήπεδο και ενώ οι ερυθρόλευκοι είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους.

Ο Παναιτωλικός έψαξε το γκολ και με τον Κόρμπο στο 89' με τον παίκτη των γηπεδούχων να δοκιμάζει το πόδι του ενώ οι ατυχίες για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκαν με τον τραυματισμό και του Τσόρι Ντομίνγκες. Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Παππά που κράτησε πάνω από 7 λεπτά καθυστερήσεων βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1.

MAN OF THE MATCH: Δεν είναι μόνο που είναι οι δύο σκόρερ του αγώνα. Είναι και δύο παίκτες που είχαν θετικό πρόσημο. Ο λόγος για τον Κασάμι και τον Κούσα. Τους δύο παίκτες που βρήκαν δίχτυα. Ο Ελβετός άλλαξε αισθητά το πρόσωπο της ομάδας του από την στιγμή που μπήκε και δημιουργικά αλλά και επιθετικά. Ο Κούσας ήταν σταθερότατος στο αμυντικό σκέλος και ενώ έκανε το 1-1.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Για τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα καλά πήγε ο Ντινγκά που ήταν ένας παίκτης ο οποίος τραυματίστηκε ενώ αρκετά καλός παρουσιάστηκε ο Τσόρι Ντομίνγκες στην επανάληψη. Καλή εικόνα στο επιθετικό σκέλος από τον Ομάρ Ελαμπντελαουί που έδωσε και την ασίστ στο γκολ αλλά και τον Αρτούρ Μαζουάκου στο ίδιο σκέλος. Σταθερότατος ξανά ο Ερίκ Αμπιντάλ. Από τους Αγρινιώτες εκτός από τον Κούσα, καλή εικόνα είχε και ο Μαλεζάς αλλά και οι Γοδόϊ και Κόρμπος. Σημαντική και η βοήθεια του Θεοδωρίδη από το κόρνερ του οποίου μπαίνει το γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Από μεριάς του Παναιτωλικού τα άκρα του ήταν εκείνα που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στο παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Για τον Ολυμπιακό οι πιο μεγάλοι... πονοκέφαλοί του ήταν στον άξονα ενώ ατομικά υστέρησαν και παίκτες εκτός του χώρου του κέντρου όπως ο Μποτία. Εκεί είχε το πιο έντονο πρόβλημα ειδικά στο Α' μέρος του αγώνα στο Αγρίνιο ενώ .

Η ΓΚΑΦΑ: Και στις φάσεις των δύο γκολ η αμυντική γραμμή των δύο ομάδων δεν είχε την αντίδραση που έπρεπε. Ειδικά στην φάση του Ολυμπιακού ο Κούσας παίρνει την κεφαλιά σχεδόν ανενόχλητος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κακή διαιτησία από τον Παππά που έχασε τον... έλεγχο σε ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσε να είχε άλλη εικόνα. Ο Παναιτωλικός αλλά και ο Ολυμπιακός έχουν αρκετά παράπονα, εκ των οποίων ορισμένα δικαιολογημένα (και από τις δύο πλευρές). Ο Παππάς και οι βοηθοί του επέτρεψαν να παιχθεί σκληρό παιχνίδι έως ένα σημείο και ακόμα και αντιαθλητικό, υπέπεσαν σε λάθη στον πειθαρχικό τομέα (μην δίνοντας κάρτες για συγκεκριμένες παραβάσεις) ενώ ελέγχονται για την φάση του πέναλτι πάνω στον Κασάμι. Μία φάση όπου θα μπορούσε να είχε δοθεί παράβαση. Οι ερυθρόλευκοι φωνάζουν και για πέναλτι στον Μαζουάκου, φάση που επίσης σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Παράλληλα έγιναν λάθη και σε υποδείξεις οφσάιντ και για τις δύο ομάδες. Ο Παππάς που έχει κάνει και στο παρελθόν κακές διαιτησίες απέδειξε και σήμερα πως δεν μπορεί να σταθεί σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σε ένα ματς όπου για ένα σημαντικό διάστημα δεν παίχθηκε τόσο καλό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός και ο Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1. Σε μία αναμέτρηση με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετά παράπονα από τον διαιτητή οι ερυθρόλευκοι αν και δεν έκαναν τόσο καλό πρώτο μέρος προηγήθηκαν στο σκορ στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ο άκρως... μαχητικός και πάντα υπολογίσιμος Παναιτωλικός (που είχε πιο καλό πρόσωπο στο Α' μέρος σε σχέση με το Β' -παρότι το γκολ του το έβαλε προς το τέλος του ματς- σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν πιο θετικός στην επανάληψη) κατάφερε να ισοφαρίσεις προς το τέλος του αγώνα σε ένα σημείο όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν μείνει με 10 παίκτες και ενώ είχαν πριν τους τραυματισμούς των Μανιάτη και Ντινγκά που αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Αγρινίου. Συνολικά το παιχνίδι ανεξάρτητα από την κακή διαιτησία του Παππά ήταν σχετικά μοιρασμένο. Οι ερυθρόλευκοι πάντως έδειξαν πως... ψάχνονται ακόμα. Πως έχουν δρόμο για να μονταριστούν και να φτάσουν στο απαιτούμενο επίπεδο και ενώ για ένα σημαντικό διάστημα είχαν πρόβλημα με τον τρόπο που έπαιζε ο Παναιτωλικός, που έκλεινε χώρους και πρέσαρε πολύ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπρακάλι, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Κούσας, Άλβες, Καπέλ (74' Μήλιος), Μαλεζάς, Γοδόι, Μαρτίνες, Μύγας (58' Κόρμπος), Παπουτσογιαννόπουλος (68' Θεοδωρίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Μποτία, Αμπιντάλ, Nτινγκά, Μανιάτης (λ.τ. 74' Σαβιόλα), Ντομίνγκες, Ντοσεβί (46' Κασάμι), Ντουρμάζ (58' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα χάιλαιτς του ματς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα