Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Νίκος Τσιώκος
Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε με τον Ακόστα, όμως ένα «δικό του παιδί», ο Τζάνης με γκολάρα ισοφάρισε για τον Πανθρακικό και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στην Κομοτηνή!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Άκης Μάντζιος. Ο Φερνάντες ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Χρήστου, Εμπό, Σερφά τα τρία στόπερ από αριστερά προς τα δεξιά και μπροστά τους οι Γκιγέρμο, Μεχία, Μπαϊκαρά. Δεξιά τους ο Παπαγεωργίου, αριστερά τους ο Ποτουρίδης και επιθετικό δίδυμο οι Ντιγκινί, Ιγκόρ.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε το 4-2-3-1. Ο Βελλίδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Ντάσιο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Στρούνα το αριστερό και τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Λίλα, Τσουκαλάς και μπροστά τους δεξιά ο Κοροβέσης, αριστερά ο Τσουκαλάς και στον άξονα ο Γιάκος. Μοναδικός προωθημένος ο Ίλιτς.

Ξεκίνημα με δύο δοκάρια

Το ματς ξεκίνησε πολύ δυνατά και οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ίλιτς στο 2' έκανε το γύρισμα από αριστερά, με τον Τσουκαλά να πιάνει το γυριστό σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο και να καταλήγει άουτ. Στο 8' ο Πανθρακικός... ισοφάρισε, αφού η σέντρα-σουτ του Γκιγέρμο σταμάτησε επίσης στο οριζόντιο.

Ανέβηκε ο Πανθρακικός, γκολ ο ΠΑΣ

Στη συνέχεια, οι ακρίτες ανέβηκαν και είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Το διαγώνιο σουτ του Παπαγεωργίου από δεξιά στο 14' έφυγε δίπλα από την εστία του Βελλίδη, ενώ η κεφαλιά-ψαράκι του Εμπό στο 21' ψηλά άουτ.

Βέβαια, ο σύλλογος της Κομοτηνής σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, μετά το δοκάρι, στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Ποτουρίδης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Βελλίδης απέκρουσε εξ' επαφής την κεφαλιά του Ιγκόρ.

Ωστόσο, η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε κακές αντιδράσεις στην άμυνα, κάτι που πλήρωσε στο 32'. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα συνεργάστηκαν γρήγορα και άψογα, η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή, όπου ο Ακόστα έβαλε με κοντινό πλασέ τον «Άγιαξ» σε θέση οδηγού.

Ακυρωθέν γκολ για τους γηπεδούχους

Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή και προσπάθησαν να πετύχουν την ισοφάριση έχοντας άλλη μία καλή στιγμή στο 38'. Ο Παπαγεωργίου έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιγκόρ έκανε το κοντρόλ και το σουτ με τη μία, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Από την εκτέλεση αυτού από τον Γκιγέρμο, ο Σερφά σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και έπιασε την κεφαλιά, με τον Βελλίδη να πέφτει στην αριστερή γωνία του και να αποκρούει. Το γκολ που ήθελαν άπαντες στον Πανθρακικό ήρθε στο 43' με κοντινό πλασέ του Ντιγκινί, όμως αυτό ακυρώθηκε, αφού η μπάλα είχε βγει άουτ πριν ο Ιγκόρ τη γυρίσει από αριστερά.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Λίλα έξω από την περιοχή, το οποίο έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φερνάντες.

Πίεσαν οι ακρίτες, ισοφάρισε ο Τζάνης

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα, με τον ΠΑΣ να προηγείται και στην επανάληψη ο Μάντζιος αποφάσισε να βάλει μέσα τον Τζάνη, ο οποίος βγήκε από τα... σπλάχνα των Ηπειρωτών.

Αυτός άλλαξε προς το καλύτερο τον Πανθρακικό και στο 49' έκανε το πρώτο του σουτ στο ματς στέλνοντας... μήνυμα γι' αυτό που θα ακολουθούσε. Οι ακρίτες κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο, ο Τζάνης πραγματοποίησε απίστευτη εκτέλεση, με αποτέλεσμα να αφήσει άγαλμα τον Βελλίδη και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 57'.

Προσπάθησε ο ΠΑΣ, απέιλησε με Ιγκόρ ο Πανθρακικός

Αυτό έδωσε άλλο ρυθμό στο παιχνίδι, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τον ΠΑΣ να προσπαθεί να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα. Όμως, η κεφαλιά του Λίλα στο 60' και το σουτ του Ακόστα στο 70' δε βρήκαν δίχτυα, τη στιγμή που ο Πανθρακικός απείλησε κυρίως με τον Ιγκόρ.

Ο Κάσες άφησε την μπάλα στον Βραζιλιάνο και αυτός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει στο 76', ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του, μετά από σέντρα του Ποτουρίδη, πέρασε άουτ.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Τζάνη να επιχειρεί να... πληγώσει την ομάδα που τον ανέδειξε με τον ίδιο τρόπο στο 92', αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ αυτή τη φορά δεν πήγε στο πλεκτό.

Man of the match: Δίχως αμφιβολία ο Τζάνης. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός άλλαξε την εικόνα της ομάδας του με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και με απίστευτη εκτέλεση φάουλ ήταν αυτός που ισοφάρισε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γιάννης Πετράκης άργησε να κάνει τις αλλαγές του, με τον ΠΑΣ να χάνει σε ταχύτητα και τον Πανθρακικό να γίνεται ιδιαίτερε επικίνδυνος σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο ύψος του: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ποτουρίδη, που τροφοδοτούσε με ωραίες σέντρες τον Ιγκόρ, ο οποίος θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της νίκης. Ο Ακόστα, που άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ, στη συνέχεια... χάθηκε.

Η γκάφα: Την έκανε η άμυνα του Πανθρακικού δύο φορές, το πλήρωσε τη μία. Τραγική η τοποθέτηση των παικτών, με αυτούς του ΠΑΣ να συνεργάζονται γρήγορα και να βγάζουν ένα δοκάρι και ένα τέρμα.

Το στραγάλι: Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Αρετόπουλου. Ο ρέφερε από τα Τρίκαλα έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, ενώ δεν είχε τη δύσκολη φάση, παρά τα πολλά μαρκαρίσματα σε κάποιες εκτελέσεις κόρνερ. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ισοπαλία με... άρωμα γιαννιώτικο! Ο Χρήστος Τζάνης αποτελεί... παιδί του ΠΑΣ, όμως φέτος αγωνίζεται στον Πανθρακικό και... πλήγωσε την ομάδα που τον ανέδειξε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Οι Ηπειρώτες μπήκαν δυνατά, είχαν δοκάρι, άνοιξαν το σκορ, αλλά οι ακρίτες με την κατοχή της μπάλας θα μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω από την ισοπαλία.

Συνθέσεις ομάδων

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Φερνάντες, Παπαγεωργίου, Γκιγέρμο (80' Αράμπα), Μεχία, Ντιγκινί (73' Κάσες), Σερφά, Εμπό, Μπαϊκαρά, Χρήστου (46' Τζάνης), Ποτουρίδης, Ιγκόρ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα, Λίλα, Τσουκαλάς (82' Μπέριος), Γιάκος, Ακόστα (87' Κρητικός), Κοροβέσης, Ίλιτς (90' Μανιάς).

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα της Κομοτηνής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα