Καλλονή - Εργοτέλης 2-0

Φώτης Καρακούσης
Καλλονή - Εργοτέλης 2-0

bet365

Η Καλλονή την επιστροφή στο «σπίτι» της, την γιόρτασε με νίκη καθώς ήταν καλύτερη και κέρδισε 2-0 τον Εργοτέλη, που έπαιζε από το 78' με δέκα παίκτες!

Ιστορική ημέρα η σημερινή για την Καλλονή, καθώς οι νησιώτες έδιναν τον πρώτο τους αγώνα στη Σούπερ Λίγκα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, μιας και πέρσι είχαν αναγκαστεί να παίζουν είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο κόσμος γέμισε τον Τάρλα και οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη τους ικανοποίησαν απόλυτα. Επικράτησαν με 2-0 του κακού Εργοτέλη και μετά από δύο αγωνιστικές έφτασαν στους 4 βαθμούς. Το κυριότερο είναι όμως, πως κατάφεραν να ξεκινήσουν με νίκη στο γήπεδό τους και να το κάνουν επί ενός αντιπάλου που δεν έπαιξε ανοικτά, κάτι που σίγουρα δείχνει πως η Καλλονή μπορεί να κάνει κάτι ακόμα καλύτερο από πέρσι.

Γκολάρα στο τέλος και 1-0

Οι γηπεδούχοι όπως σας αναφέραμε ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο, παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή. Μια ανούσια όμως κατοχή, μιας και οι ευκαιρίες γινόντουσαν και χανόντουσαν από την ομάδα του Ματζουράκη. Έτσι έπρεπε να φτάσουμε στο 43' για να μπει το πρώτο γκολ στο ματς. Και μάλιστα μπήκε με ωραίο τρόπο, με τον Καλτσά να βρίσκεται έξω από την περιοχή και με ωραίο σουτ να νικάει τον Τσέρνι που η αλήθεια είναι πως είχε και λάθος θέση.

Ίδια και στο δεύτερο

Ακριβώς; ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο. Ο Εργοτέλης είχε την κατοχή, η Καλλονή τις ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι φαινόταν ξεκάθαρα πως δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και στο 89' ήρθε το 2-0 για να τελειώσει το παιχνίδι. Σκόρερ ο Γιορέντε που μπήκε μέσα στην περιοχή και με σουτ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αφού πρώτα η μπάλα σε πόδια αμυντικών.

Man of the match: Δεν έβαλε κάποιο από τα δύο γκολ, αλλά πραγματικά ήταν ο παίκτης που όποια πέτρα και να σήκωνες τον έβρισες,. Ο λόγος για τον Κεϊτά που κέρδισε όλες τις μάχες και δίκαια είναι ο πολυτιμότερος του ματς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Εργοτέλης από την μέση και μπροστά. Οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να κάνουν φάση και δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου τον αντίπαλό τους.

Στο ύψος του: Και οι δύο σκόρερ, αλλά ειδικά ο Καλτσάς όχι μόνο για το γκολ του, αλλά συνολικά για την παρουσία του, στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του.

Η γκάφα: Ναι μεν το γκολ του Καλτσά ήταν πολύ ωραίο, όμως η αλήθεια είναι πως ο Τσέρνι έκανε την γκάφα του.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Ζαχαριάδη. Απέβαλε σωστά με δύο κίτρινες τον Μέγι, ενώ ήταν μέσα στις φάσεις. Θα μπορούσε να είχε δείξει κάποιες κάρτες ακόμα αλλά δεν έκανε το λάθος και αυτό είναι θετικό.

Το ταμείο του Gazzetta: Ήθελε να ξεκινήσει με νίκη την επιστροφή της στο γήπεδό της μετά από 15 ολόκληρους μήνες και για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία και το κατάφερε. Έτσι απλά για την Καλλονή που κόντρα στον Εργοτέλη έδειξε ότι το 1-1 στη Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν ήταν τυχαίο.

Συνθέσεις ομάδων

Καλλονή: Χόγκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο, Μανούσος (82' Πιπίνης), Ναβάρο (65' Μίνγκας), Χουάνμα, Γιορέντε (89' Χωριανόπουλος), Αντέϊο.

Εργοτέλης: Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Φίντελεφ, Πίτσος, Κοζορώνης, Καζναφέρης (87' Σαϊνάτι), Χαντί, Άλαν (73' Παμλίδης), Γιουσούφ (46' Λυκογιάννης), Μπρούνο.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα της Μυτιλήνης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα