Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ 2-3

Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ 2-3

bet365

Με τον Ρόις να «επιστρέφει» και τον Παπασταθόπουλο να σκοράρει η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε 3-2 της Άουγκσμπουργκ.

Μετά την απογοητευτική εμφάνιση της πρεμιέρας απέναντι στην Λεβερκούζεν, ο Κλοπ αποφάσισε να κινηθεί σε… γνωστά μονοπάτια και παρέταξε την Μπορούσια με 4-2-3-1. Οι Βεστφαλοί ήταν εμφανώς βελτιωμένοι και με τον Ρόις να ανεβάζει ταχύτητα μετά τον τραυματισμό τους, έφτασαν στη νίκη, έστω και αν τα… χρειάστηκαν στο τέλος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, που έφτασαν στο γκολ μόλις στο 12’. Μετά από πολύ ωραίο 1-2 με τον Γκρόσκροϊτς, ο Ρόις με άψογο πλασέ νίκησε τον Χιτς για το 0-1. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για την Μπορούσια, καθώς στο 15’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόις, ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά έκανε το 0-2 για το 4ο του γκολ στην Bundeliga και πρώτο μετά τον Νοέμβριο του 2013!

Οι παίκτες του Κλοπ κυριάρχησαν στο πρώτο 45λεπτο, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να αντιδράσουν. Παρόλα αυτά, η Άουγκσμπουργκ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 37’, όταν ο Τζούρτζιτς βγήκε τετ α τετ με τον Βάιντενφελερ, όμως έστειλε την μπάλα άουτ. Μχιταριάν (30’, 45+1’) και Ομπαμεγιάνγκ (40’) έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για την Μπορούσια, που έδειχνε ότι θα φτάσει εύκολα στη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καλύτερος, όμως οι φάσεις λιγότερες. Ντουρμ (48’) και Ομπαμεγιάνγκ (53’) έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες, ενώ η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο και τους παίκτες του Βάιντσιρλ να μην μπορούν να απειλήσουν. Μπομπαντίγια (74’) και Ομπαμεγιάνγκ (76’) είχαν καλές στιγμές, πριν ο Ράμος βρει για πρώτη φορά δίχτυα με τη φανέλα της Ντόρτμουντ στο πρωτάθλημα.

Στο 78’ μετά από κόρνερ του Ρόις οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, η Μχιταριάν έκανε το σουτ, ο Χιτς αρχικά έβγαλε, όμως ο Κολομβιανός έκανε το 0-3 από κοντά και όλα έδειξαν να τελειώνουν. Μπομπαντίγια και Μάταβζ, όμως, έδωσαν άλλη πνοή στην επίθεση της Άουγκσμπουργκ και ο πρώτος μείωσε στο 82’ σε 1-3. Ο Ράμος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 89’ για την Μπορούσια και στιγμές αργότερα ο Μάταβζ με κεφαλιά μείωσε σε 1-2, για να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι και να αγχώσει για τα καλά τους παίκτες του Κλοπ!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μέχρι το τέλος για το γκολ της ισοφάρισης, έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 90+1’ με τον Βέρνερ, όμως το 2-3 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Ντόρτμουντ έφτασε στην πρώτη της νίκη.

Άουγκσμπουργκ (Μάρκους Βάιντσιρλ): Χιτς, Μπάμπα, Κλάβαν, Κάλσεν-Μπράκερ, Φερχέγκ, Μπάιερ, Φόιλνερ (69' Μάταβζ), Βέρνερ, Πάρκερ (61' Μπομπαντίγια), Αλτίντοπ, Τζούρτζιτς (82' Κορ)

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ, Κελ, Γιόγιτς (64' Μπέντερ), Γκρόσκροϊτς (73' Ράμος), Ρόις (87' Χόφμαν), Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Παρασκευή (29/08)

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 2-3
(82' Μπομπαντίγια, 90' Μάταβζ - 12' Ρόις, 15' Παπασταθόπουλος, 78' Ράμος)

Σάββατο (30/08)

Λεβερκούζεν-Χέρτα (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ
Βέρντερ-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Κολωνία
Αμβούργο-Πάντερμπορν
Σάλκε-Μπάγερν (19:30)

Κυριακή (31/08)

Μάιντς-Ανόβερο (16:30)
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα