ΑΕΚ - Φωκικός 4-0

ΑΕΚ - Φωκικός 4-0

bet365

Με... βροχή από γκολ, γιόρτασε την επιστροφή της στο Κύπελλο Ελλάδος η ΑΕΚ, που κέρδισε εύκολα με 4-0 στο ΟΑΚΑ τον Φωκικό και «σφράγισε» την πρόκριση από το πρώτο ματς! Σεφτέ στα γκολ από Μπαρμπόσα!

Μετά τις καλές εμφανίσεις στα φιλικά, η ΑΕΚ έπρεπε να κάνει το χρέος της και στο πρώτο επίσημο φετινό παιχνίδι, κόντρα στον Φωκικό. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα άνοιξε το σκορ στο 24' με τον Κολοβέτσιο, που ήταν ξανά από τους καλύτερους, αλλά δεν ήταν καλή στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο φάνηκε η απουσία του Μάνταλου αφού η μπάλα δεν κυκλοφορούσε σωστά στον άξονα. Στο δεύτερο 45λεπτο, πάντως, όλα άλλαξαν προς το καλύτερο, με την Ένωση να επικρατεί με 4-0 μετά τις γκολάρες των Πλατέλλα, Ανάκογλου και το πρώτο του Μπαρμπόσα.

Μπροστά σε κάτι περισσότερο από 12.000 οπαδούς, που δημιούργησαν και πάλι πολύ ωραία ατμόσφαιρα, η ΑΕΚ -όπως αναμενόταν- πήρε από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας και έκλεισε τον Φωκικό (όχι ότι δεν θα κλεινόταν μόνος του...) στην περιοχή του. Ευκαιρία, πάντως, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν οι Κιτρινόμαυροι, οι οποίοι είχαν πρόβλημα στο να ανοίξουν την πολυπρόσωπη άμυνα του αντιπάλου. Η Ένωση ήταν συνεχώς μπροστά αλλά στο 20' η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και η εντυπωσιακή απόκρουση του Ανέστη στο πλασέ το Γκάτσεσα, υπενθύμισε στους παίκτες του Δέλλα ότι δεν θα πρέπει να είναι χαλαροί.

Στο 24', πάντως, οι Κιτρινόμαυροι το έκαναν... χαλαρά το 1-0, με τον Κορδέρο να βρίσκει ωραία τον Πλατέλλα, ο οποίος γύρισε αμέσως για τον Κολοβέτσιο και αυτός με σουτ βρήκε δίχτυα. Ο Φωκικός κατάφερε να βγάλει ακόμη μία αντεπίθεση με τον Γκάτσεσα που σούταρε άουτ, με το πρώτο 45λεπτο να κλείνει χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

Η ΑΕΚ του πρώτου μέρους δεν άρεσε στον Δέλλα, που έκανε συνεχώς παρατηρήσεις στους παίκτες του, αλλά στο δεύτερο όλα πήγαν όπως ήθελε ο προπονητής. Αφού πρώτα ο διαιτητής προκάλεσε εκνευρισμό με τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι σε σπρώξιμο στον Πλατέλλα -με την Ένωση να ζητάει και στο πρώτο μέρος ένα σε φάση με τον Μπαρμπόσα- οι Κιτρινόμαυροι βρήκαν το 2-0 στο 57' με το τέλειο πλασέ του Πλατέλλα από το ύψος της περιοχής.

Ο Δέλλας έβγαλε τον Ντακόλ για να βάλει τον Ζόριτς πίσω από τον Αραβίδη και η ΑΕΚ άρχισε να λειτουργεί καλύτερα, κάνοντας πλέον φάση ουσιαστικά όποτε ήθελε. Οι δύο πρώτες, με Ανάκογλου και Πλατέλλα, χάθηκαν αλλά οι επόμενες δύο έγιναν γκολ. Αρχικά στο 68' με την κεφαλιά του Μπαρμπόσα για το 3-0 (πρώτο του γκολ με την Ένωση), για να ακολουθήσει το 4-0 στο 71' με πολύ ωραία ενέργεια και τελείωμα του Ανάκογλου μετά την πάσα του Πορτογάλου.

Κάπου εκεί οι παίκτες του Δέλλα κατέβασαν στροφές, αν και ο Μπαρμπόσα στο 91' πλησίασε στο 5-0, με την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου να έχει ήδη εξασφαλιστεί και με την ΑΕΚ να συνεχίζει την δουλειά της για να παρουσιαστεί όπως πρέπει στην έναρξη του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου (80' Ρόβας), Πλατέλλας (76' Μ. Ντούνης), Μπαρμπόσα, Ντακόλ (62' Ζόριτς), Αραβίδης.

Φωκικός: Μουστάκης, Καντούτσης (61' Καρυπιάδης), Παπαδόπουλος, Δημητρίου, Σαϊν (87' Κορκοτζέλος), Σκαρίμπας, Γκατσέσα, Καλλέργης, Γιαννικόγλου, Πολυχρονάκης, Χαριτίδης (74' Ντάμπος).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα