Εθνικό λίφτινγκ στην Ισπανία

Γιώργος Καραμάνος
Εθνικό λίφτινγκ στην Ισπανία

bet365

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε κάλεσε οκτώ διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με την αποστολή του Μουντιάλ. Μεγάλες εκπλήξεις και πέντε πρωτάρηδες!

Ουσιαστικά το είχε προαναγγείλει αμέσως μετά τον άδοξο-πρόωρο αποκλεισμό της Ισπανίας στα γήπεδα της Βραζιλίας. «Συμφωνήσαμε με την Ομοσπονδία να παραμείνω, ώστε να δημιουργήσουμε την επόμενη μέρα στην Εθνική». Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε το είπε και το έκανε πράξη. Οι πρώτες μετά το Μουντιάλ κλήσεις για το φιλικό με τη Γαλλία (4 Σεπτ.) και το επίσημο με τα Σκόπια (8 Σεπτ.) περιλάμβαναν ολικό λίφτινγκ.

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά οκτώ παίκτες έμειναν εκτός σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και δεν μιλάμε μόνο για τους Τσάβι, Βίγια, Τσάμπι Αλόνσο που ολοκλήρωσαν αμετάκλητα την καριέρα τους με το εθνόσημο. Ρέινα, Πικέ, Χάβι Μαρτίνεθ, Μάτα και Τόρες έμειναν εκτός για καθαρά τεχνικούς λόγους ή εξαιτίας τραυματισμού. Φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα κληθούν ξανά, αλλά οι πειραματισμοί του Ντελ Μπόσκε ξεκίνησαν.

Οι οκτώ που κλήθηκαν λοιπόν στην θέση τους είναι ο τερματοφύλακας Κίκο Κασίγια (Εσπανιόλ), οι αμυντικοί Μπαρτρά (Μπαρτσελόνα) Χοσέ Καρβαχάλ (Ρεάλ), οι μέσοι Μικέλ Σαν Χοσέ, Ιτουράσπε (Μπιλμπάο), Ραούλ Γκαρθία (Ατλέτικο), Ισκο (Ρεάλ) και ο επιθετικός Πάκο Αλκάθερ (Βαλένθια). Από αυτούς οι Κασίγια, Καρβαχάλ, Σαν Χοσέ, Ραούλ Γκαρθία, Αλκάθερ δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ με την Εθνική.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα