Το προφίλ της Τότεναμ

Γιώργος Καραμάνος
Το προφίλ της Τότεναμ

bet365

Το σπουδαιότερο ευρωπαϊκό ταξίδι του Αστέρα θα είναι αυτό στο Λονδίνο, εκεί όπου τον περιμένουν οι σούπερ ταλαντούχοι Σπερς του Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

Η περσινή σεζόν ήταν για να φεύγει και να μην ξανάρχεται. Αφού σπαταλήθηκαν όλα τα έσοδα της πώλησης Μπέιλ και κάμποσα ακόμα εκατ. ευρώ σε κακές επιλογές τύπου Σολδάδο, Λαμέλα (αν και ο Αργεντινός έχει ξεκινήσει ζεστά φέτος), οι Λονδρέζοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να τερματίσουν στην 6η θέση.

Οι αλλαγές προπονητών δεν βοήθησαν και αποφασίστηκε να δοθεί το χρίσμα στον Μαουρίτσιο Ποκετίνο που έκανε πολύ καλή δουλειά στη Σαουθάμπτον. Ωστόσο, δεν του προσφέρθηκε το ίδιο δώρο όσον αφορά τις μεταγραφές. Ο Αργεντινός κόουτς θα πρέπει να κάνει αλχημείες στην επίθεση, μιας και μόνο με Αντεμπαγιόρ, Σολδάδο δεν πρόκειται να καταφέρει και πολλά.

Σίγουρα χρειάζεται μία καλή κίνηση για την επίθεση, ειδάλλως στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» θα βιώσουν μία από τα ίδια. Αυτό μαρτυράει άλλωστε και το ξεκίνημα τους στην Premier League, όπου για πρώτο σκόρερ έχουν τον πιτσιρικά-αποκάλυψη σέντερ μπακ, Ντάιερ που έχει βάλει ήδη δύο.

Για αρχή γενικότερα οι Σπερς τα έχουν πάει εξαιρετικά, φιγουράροντας στην κορυφή και μάλιστα με μηδέν παθητικό. Μεσοεπιθετικά πάντως η Τότεναμ έχει από τις πιο ταλαντούχες γραμμές στο Νησί, ενώ ενισχύθηκε και αμυντικά με την απόκτηση του Φάτσιο από τη Σεβίλλη.

Ο ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗΣ: Κρίστιαν Ερικσεν
Ο Ερικ Λαμέλα μπορεί να είναι ο ακριβότερος του ρόστερ και να ξεκίνησε φουριόζος, αλλά από πέρσι εκείνος που πραγματικά έκανε εντύπωση, ήταν ο Κρίστιαν Ερικσεν. Ο Δανός μεσοεπιθετικός ήταν ο παίκτης που έσωσε τη χρονιά με τα επτά γκολ και τις οκτώ ασίστ στην πρώτη σεζόν του στην Αγγλία (3+3 αντίστοιχα στο Europa League). Τρομερά κοντρολαρισμένος με εξαιρετικά στημένα, ντρίμπλα και κάθετη πάσα μόλις στα 22 του μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί το next best thing στο Βόρειο Λονδίνο.

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Μαουρίτσιο Ποκετίνιο
Αν και ως ποδοσφαιριστής υπήρξε ένας σκληρός κεντρικός αμυντικός, ως προπονητής δείχνει την εντελώς αντίθετη διάθεση: δηλαδή να παίξει καλή μπάλα. Η αλήθεια είναι πως η παρουσία του στο ξεκίνημα της νέας καριέρας του στην Εσπανιόλ υπήρξε διφορούμενη (σ.σ.: αρχικά σούπερ και τελικά τον έδιωξαν). Ωστόσο, όταν βρέθηκε από το πουθενά πρωτάρης στην Αγγλία, κανείς δεν περίμενε ότι θα έφτιαχνε κάτι τόσο καλό. Στους 18 μήνες του στο «Σεντ Μέρις», η Σαουθάμπτον κατά διαστήματα ενθουσίασε με αυτό που απέδιδε στο γήπεδο. Ο Αργεντινός είχε στη διάθεση του ένα σούπερ ρόστερ, αλλά και εκείνος το διεύθυνε μαεστρικά. Κάπως έτσι κέρδισε το πενταετές συμβόλαιο που του έδωσε η Τότεναμ δείγμα ότι τον πιστεύει και ότι τον πήρε για να τον κρατήσει (σ.σ.: την τελευταία 10ετία έχει αλλάξει 10 προπονητές).

ΣΥΣΤΗΜΑ: (4-2-3-1 ή 4-3-3)
Πιστή στα σημεία των καιρών και η Τότεναμ δουλεύει με το 4-2-3-1. Μόνο που στη δική της περίπτωση αυτό ίσως να είναι περισσότερο ένα κλασικό 4-3-3. Βλέπετε στο ρόστερ της διαθέτει κλασικούς εξτρέμ, ενώ γενικότερα η τριάδα πίσω από τον επιθετικό είναι και το ποιοτικότερο κομμάτι της ομάδας. Λαμέλα, Ερικσεν, Τάουνσεντ, Τσαντλί, Λένον, Σεμπάγιος, Χόλτμπι, συνθέτουν μία από τις πιο ταλαντούχες γραμμές στην Αγγλία και όχι μόνο. Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει στον μοναδικό προωθημένο (Αντεμπαγιόρ, Σολδάδο, Κέιν).

ΡΟΣΤΕΡ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ούγκο Γιορίς
Μίτσελ Φορμ
Μπραντ Φρίντελ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
(Σέντερ μπακ)
Γιουνές Καμπούλ
Γιαν Βερτόνγκεν
Βλαντ Κίρικες
Ερικ Ντάιερ
Ζέκι Φράιερς
Μπονγκάνι Κουμάλο
Φεδερίκο Φάτσιο

(Πλάγιοι)
Κάιλ Γουόκερ
Ντάνι Ρόουζ
Κάιλ Νόουτον
Μπενουά Ασού-Εκοτό
Μπεν Ντέιβις

ΜΕΣΟΙ
Ετιέν Καπού
Σάντρο
Παουλίνιο
Μούσα Ντεμπελέ
Ναμπίλ Μπενταλέμπ

(Μεσοεπιθετικοί)
Λιούις Χότμπι
Κρίστιαν Ερικσεν
Ράιαν Μέισον
Κριστιάν Σεμπάγιος
Ααρον Λένον
Ερίκ Λαμέλα
Αντρος Τάουνσεντ
Νασέρ Τσαντλί

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Ρομπέρτο Σολδάδο
Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ
Χάρι Κέιν
Τζόναθαν Ομπίκα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕΝΑΜ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα