Το προφίλ της Φιορεντίνα

Θοδωρής Βασίλης
Το προφίλ της Φιορεντίνα

bet365

Είναι η νέα δύναμη του ιταλικού ποδοσφαίρου, με τα αδέρφια Ντέλα Βάλε να έχουν βάλει στόχο την επιστροφή της ομάδας ακόμα και στην κορυφή της Ιταλίας. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την Φιορεντίνα.

Ετος ίδρυσης: 1926
Γήπεδο: «Αρτέμιο Φράνκι»
Πρόεδρος: Μάριο Κονίνι (ιδιοκτήτες οι Ντιέγκο και Αντρέα Ντέλα Βάλε)
Επίσημο site: http://it.violachannel.tv/

Κάποτε υπήρχε η Αναγέννηση της Φλωρεντίας, εδώ και δύο χρόνια στην ίδια πόλη συντελείται η αναγέννηση της ποδοσφαιρικής ομάδας. Το καμάρι της Φλωρεντίας, η Φιορεντίνα, έχει αφήσει οριστικά πίσω τις δύσκολες εποχές και πλόν επανήλθε για τα καλά στην αφρόκρεμα του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Τα αδέρφια Ντέλα Βάλε μαζί με τον Βιτσέντζο Μοντέλα έχουν δημιουργήσει μία ομάδα που παίζει με διαφορά το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Serie A τα δύο τελευταία χρόνια έχοντας φτάσει μία ανάσα από την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Το ευχάριστο είναι ενόψει και της νέας σεζόν ότι το σήριαλ του καλοκαιριού με την πιθανή αποχώρηση του Κουαδράδο για τηνη Μπαρτσελόνα τελείωσε με την παραμονή του Κολομβιανού, ενώ και ο Γκόμες έχει επανέλθει πλήρως μετά τον σοβαρό του τραυματισμό που τον άφησε εκτός σχεδόν όλη την χρονιά.

Οι κινήσεις που έγιναν ήταν προσεγμένες σε θέσεις που η ομάδα πονούσε όπως στην άμυνα με την απόκτηση του Μπασάντα που μπορεί να βοηθήσει και στις τρεις θέσεις της άμυνας. Το σίγουρο είναι ότι η Φιορεντίνα είναι έναν καλοδουλεμένο σύνολο με τρομερή ομοιογένεια.

Ο ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗΣ: Τζιουζέπε Ρόσι
Στην Φλωρεντία συντελέστηκε η Αναγέννηση και για τον Τζιουζέπε Ρόσι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο μέρος για την αναγέννησή του. Ο 27χρονος επιθετικός μετά από δύο χρόνια στα πιτς ελέω των σοβαρών του τραυματισμών, κατάφερε στην Φλωρεντία να δείξει την τεράστια του αξία. Την περσινή σεζόν ήταν η αποκάλυψη των «βιόλα» και ο άνθρωπος που τράβηξε το κουπί στην επιθετική γραμμή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μάριο Γκόμες μετρώντας 24 συμμετοχές και 17 γκολ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Τραυματισμοί και Ρόσι είναι έννοιες ταυτόσημες και για άλλη μία σεζόν ο Ιταλόαμερικανός έχασε τρεις μήνες αφού χτύπησε ξανά στο γόνατο με συνέπεια να του στοιχήσει την παρουσία του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Παρόλα αυτά είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που αγωνίζονται στην Ιταλία και ο Βιτσέντζο Μοντέλα είναι ευτυχής που τον έχει στην διάθεσή του αφού μπορεί να κάνει τα πάντα. Τρομερός τεχνίτης μπορεί και να δημιουργήσει φάσεις αλλά και να τις τελειώσει. Πολύ καλός στις εκτελέσεις θα αποτελέσει το κύριο όπλο της ομάδας της Φλωρεντίας.


Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Βιντσέντζο Μοντέλα
Αποτελεί το next best thing της ιταλικής προπονητικής. Ο 40χρονος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα το καλοκαίρι του 2012 προερχόμενος από την Κατάνια κι εντυπωσίασε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε οδηγώντας την ομάδα στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ως ποδοσφαιριστή δεν σταματούσε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και ως πραγματικός θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαιρου πέρασε την φιλοσοφία του και στην Φιορεντίνα. Λάτρης της Μπαρτσελόνα και του ποδοσφαίρου κατοχής με τους «βιόλα» να είναι από τις ομάδες που χαίρεσαι να βλέπεις. Το σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσιε έτσι δεν θα αργήσει το επόμενο βήμα στην καριέρα του (ήδη φήμες τον ήθελαν να βρίσκεται στο στόχαστρο των Γιουβέντους και Μίλαν).

ΣΥΣΤΗΜΑ: (3-5-2, 4-3-3)
Την πρώτη του χρονιά στο «Αρτέμιο Φράνκι» ο Μοντέλα στηρίχτηκε σε ένα επιθετικογενές 3-5-2 βασιζόμενο κυρίως στους deep lying playmakers του κέντρου, δλδ τους Μπόρχα Βαλέρο, Πισάρο και Ακουιλάνι που συνέθεταν την βάση για την εξαιρετυική επιθετική λειτουργία του διδύμου Γιόβετιτς και Λιάγιτς.

Την επόμενη σεζόν τα πρόσωπα άλλαξαν. Γκόμες και Ρόσι θα αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο με τον Μοντέλα πολλές φορές μέσα στον αγωνιστικό χώρο να αλλάζει το σύστημα της ομάδας σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τα ατού του κάθε παίκτη του. Έτσι πολλές φορές παρότι η ομάδα αγωνιζόταν με 3-5-2 μέσα στο γήπεδο υπήρχε ένα πιο εύπλαστο σχήμα το οποίο άλλαζε σε 4-3-3 με τον Κουαδράδο να βοηθάει και να προκαλεί ρήγματα. Φέτος ακόμα δεν έχουμε επίσημο δείγμα αφού η Serie A ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς πάντως τα πλάνα του Μοντέλα να αλλάζουν.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ: Οι «βιόλα» αποφάσισαν να κινηθούν έξυπνα στο μεταγραφικό παζάρι και να καλύψουν τα κενά που είχαν την περασμένη σεζόν. Για τον λόγο αυτό απκτήθηκε ο Μπασάντα από την Μοντερέι που μπορεί να δώσει λύσεις σε όλες τις θέσεις της άμυνας, ενώ στην Φλωρεντία μετακόμισε και ο Ταταρουσάνου που θα αποτελέσει μία καλή εναλλακτική λύση πίσω από τον Νέτο. Όσον αφορά τις αποχωρήσεις έγινε ένα μικρό ξεσκαρτάρισμα με παίκτες όπως οι Κόμπερ, Ρέμπιτς, Μπάκιτς, Βεσίνο και Μάτρι να κουνάνε μαντίλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα