Το προφίλ της PSV(vid)

Το προφίλ της PSV(vid)

Νίκος Αθανασίου
Το προφίλ της PSV(vid)

bet365

Με... μαέστρο τον σπουδαίο Φιλίπ Κοκού και αρκετούς πιτσιρικάδες που κάνουν την διαφορά, η PSV βρίσκεται ξανά στον δρόμο του Παναθηναϊκού μετά την σεζόν 2003-2004!

Σπουδαία φανέλα, νεανική ομάδα με το βλέμμα στο μέλλον και με αρκετό παρόν! Ένα πρότζεκτ που μοιάζει σε εκείνο που «χτίζει» από πέρυσι ο Παναθηναϊκός, εφαρμόζει και η PSV με τον σπουδαίο Φιλίπ Κοκού στον πάγκο της! Η Άιντχοφεν για να φτάσει στους ομίλους και να βρεθεί ξανά στον δρόμο του «τριφυλλιού»(είχε κοντραριστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 2004-2005) απέκλεισε εύκολα την Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ από την Λευκορωσία με δύο νίκες(1-0 και 0-2). Το ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα είναι εξαιρετικό με «3Χ3» και νίκη επί του Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ με 3-1!

Έτος Ίδρυσης: 1913

Γήπεδο: Philips Stadion(35.000)

Διεύθυνση: www.psv.nl

Πρόεδρος: Τοον Γκέρμπραντς

Ο ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗΣ: Ο Μέμφις Ντεπάι. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός έκανε εξαιρετική σεζόν πέρυσι, σκοράροντας 12 φορές στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν μέσα στην τριάδα των νεαρών ποδοσφαιριστών που ξεχώρισαν στο πρόσφατο Μουντιάλ της Βραζιλίας με την φανέλα των «οράνιε». Αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης ενώ μπορεί να προσφέρει και στην μεσαία γραμμή. Είναι γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του συλλόγου. Βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, καθώς έχει ξεκινήσει... φουριόζος και φέτος μετρώντας 5 γκολ σε τρεις αναμετρήσεις. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του.

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Φιλίπ Κοκού. Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ολλανδικού ποδοσφαίρου βρίσκεται στον πάγκο της PSV. Μετά την τριετία(2004-2007) που αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής, επέστρεψε στο κλαμπ το 2012 και ως υπηρεσιακός τεχνικός κατέκτησε το Κύπελλο. Έτσι κατάφερε να παραμείνει στο τιμόνι του συλλόγου και πέρυσι τερμάτισε στην τέταρτη θέση της Eredivisie. Φέτος, ο σύλλογος έχει ρίξει το βάρος στο να αξιοποιήσει τα ταλέντα των ακαδημιών και ο Κοκού θεωρείται ως ο καταλληλότερος για αυτή την δουλειά.

ΣΥΣΤΗΜΑ: 4-3-3 και Ολλανδία είναι ένα και το αυτό. Η PSV δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, ειδικά από την στιγμή που στον πάγκο της βρίσκεται ο Φιλίπ Κοκού. Στην μεγάλη νίκη επί του Άγιαξ ο Ζοέ ήταν κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Βίλεμς, δεξιά ο Μπρένε και στο κέντρο της άμυνας ο Μπρούμα με τον Ρέκικ. Χέντριξ, Γουινάλουμ και Μάχερ στον άξονα. Αριστερό «φτερό» ο Ντεπάι, δεξί ο Ναρσιν και στην κορυφή ο Ντε Γιονγκ.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ: Η PSV ήταν ιδιαίτερα κινητική στο μεταγραφικό παζάρι, κάνοντας δύο πολύ «δυνατές» κινήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με τον Λουκ Ντε Γιονγκ από την Γκλάντμπαχ ενώ η δεύτερη με τον πρόσφατο δανεισμό του Γκουαρδάδο από την Βαλένθια. Από κει και πέρα, πήρε τον Πάσβερ από την Χέρακλες, τον Λούκοβιτς από την Ραντ, τον Ρέκικ από την Σίτι ως δανεικό.Στο... δώσε αποχώρησε ο Ρουίς που ήταν δανεικός από την Φούλαμ και οι Όιεν, Τίτον ο Μάταβζ, Γιόργκενσεν, Ζάνκα, Ντε Ράικ.

ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Ζερόν Ζοέ

Ρέμκο Πασβίρ

Νίγκελ Μπέρτραμς

Αμυντικοί

Σαντιάγκο Αρίας

Τζόσουα Μπρένε

Τζέφρι Μπρούμα

Ζόρντι Ντε Βις

Χοσέ Γκουαρδάδο

Ζόρι Χέντριξ

Μένο Κοχ

Κλιντ Λέμανς

Καρίμ Ρεκίκ

Αμπέντ Ταμάτα

Τζέτρο Βίλεμς

Μέσοι

Όσκαρ Χίτζεμαρκ

Άνταμ Μάχερ

Μαρσέλ Ριτζμάιερ

Στιν Σχααρς

Ράι Βλοέ

Γκεοργκίνιο Βάιναλουμ

Επιθετικοί

Ζακάρι Μπακάλι

Αλεξάνταρ Μπόγιοβιτς

Λουκ Ντε Γιόνγκ

Μέμφις Ντεπάι

Φλοριάν Τζόζεφζον

Γιούργκεν Λοκάντια

Λουτσιάνο Νάρσιν

ΠΑΛΜΑΡΕ

Πρωταθλήματα: 21

Κύπελλα: 9

Κύπελλο Κυπελλούχων: 1

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: 1

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα