Και τώρα ξεκάθαρες ιδέες

Και τώρα ξεκάθαρες ιδέες

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Και τώρα ξεκάθαρες ιδέες

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την πρόκριση του ΠΑΟΚ, τα θετικά στοιχεία που έδειξε ο «Δικέφαλος» αλλά και τις μεταγραφές που γίνονται μεν, αλλά σε... λάθος θέση!

Αφού γλιτώσαμε αυτό το κάζο μπορούμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία να κοιτάξουμε το μέλλον. Είναι τόσο μεγάλη η γαλήνη μου που δεν με απέκλεισε ένα χωριό που μπορώ να ξεπεράσω άνετα και την μεταγραφή του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Όχι πως ο Παπαδόπουλος δεν είναι καλός παίκτης και δεν θα βοηθήσει. Απλά όταν έχω τέσσερα φορ και αποκτώ πέμπτο ενώ δεν έχω αριστερό εξτρέμ, είναι κάτι που παίζει οριακά με τα νεύρα μου.

Βέβαια αυτή η κίνηση αναδεικνύει και τον πανικό στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την έλλειψη χημείας μεταξύ τεχνικού διευθυντή και προπονητή, την παταγώδη αποτυχία όσον αφορά στην κάλυψη των κενών. Γιατί κακά τα ψέματα, αυτοί που αποκτήθηκαν είναι καλή παίκτες.

Ο Ρατς για παράδειγμα ήταν σήμερα το άλφα και το ωμέγα. Οι παραστάσεις του είναι τέτοιες που δεν θα μπορούσε να ανεχτεί έναν τέτοιο αποκλεισμό και αυτό φάνηκε σε ολόκληρο το 90λεπτό. Αυτό το βιογραφικό το πληρώνεις και ας αφήνεις πίσω σου τον τόσο αξιαγάπητο Λίνο. Ο Ρατς θα τα βγάλει τα λεφτά του, ξεκίνησε την απόσβεση.

Συμμετοχή στη νίκη – πρόκριση είχαν άλλες δύο μεταγραφές. Ο Περέιρα και ο Μακ. Παιδιά που έχουν διάθεση και στοιχεία. Δεν θα ξεσηκώσουν την κερκίδα, αλλά ουσία θα σου δώσουν.

Από την άλλη έχεις και τον Κλάους να υπογράφει όποτε το επιβάλλουν οι περιστάσεις με γκολ και ασίστ, έχεις και τον Τζαβέλλα που γυαλίζει το μάτι του. Τα χρειάζεσαι αυτά τα παιδιά για να σε τσιτώνουν όταν πρέπει. Και εσύ ως οργανισμός δεν πρέπει να τα ευνουχίζεις.

Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο για μία ώρα. Για την ακρίβεια ήταν κακός. Μία έμπνευση του Κλάους, ένα καλό ξεπέταγμα του Περέιρα, ένας Αφρικανός που συμπλήρωσε το παζλ της μαλακίας τους με την κόκκινη που δέχτηκε, μία εξαιρετική συνεργασία του Τζαβέλλα, του Ρατς και του Κλάους. Για μία ώρα, με έναν αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας είχαμε αυτές τις στιγμές, συν μία σέντρα του Ρατς στον Περέιρα που δεν έγινε γκολ.

Έπρεπε να γίνουν οι δύο αλλαγές, αφού το δίδυμο Μαντούρο – Τζιόλη ήταν κάκιστο και έπρεπε ο Κάτσε να πάρει την θέση του ενός και να μπει ένας κανονικός αριστερός χαφ αντί του Σαλπιγγίδη. Ο οποίος απορώ πως αντέχει να παίζει εκεί, εκτίθεται.

Όταν έγιναν οι δύο αλλαγές και σε συνδυασμό με την κούραση των λιγότερων αριθμητικά Μολδαβών ο ΠΑΟΚ έκανε έξι καθαρές φάσεις και πέτυχε άλλα δύο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο και τώρα θα πρέπει να αρχίσει να στροφάρει στο πρωτάθλημα. Εκεί όπου η ΚΕΔ τον βρήκε μπόσικο πάλι και τον τρολάρει. Βάζοντας τον Κομίνη στο πρώτο παιχνίδι ο οποίος απέβαλε χωρίς λόγο τον Περέιρα και τώρα τον Καλογερόπουλο, αυτό το καμάρι της αστυνομίας, τον τύπο που αποβάλει μονομερώς.

Η ομάδα πρέπει να βρει σταθερές άμεσα, γιατί από ποιότητα δεν είμαστε καλά, η διακοπή μετά τον Πλατανιά είναι σίγουρα απαραίτητη και το έργο του Αναστασιάδη είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να σταθεροποιήσει τα πιστεύω του για το ρόστερ.

Για την μεταγραφή Παπαδόπουλο δεν μπορώ να πω πως βρίσκω καμία λογική. Πόσο μάλλον όταν δεν έχουμε ούτε ένα αριστερό εξτρέμ. Ας ελπίσουμε πως θα μονιμοποιήσουμε το 4-4-2, το πολύ το 3-5-2, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα ξεφτιλιστούμε.

Τέλος, στον ΠΑΟΚ λένε πως θα πάνε για ένα πολύ ποιοτικό 8άρι. Ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης παραμένουν ελεύθεροι. Ας μη κουραστούν στο ψάξιμο οι άνθρωποι.

ΥΓ Ο Ρανιέρι θα είναι ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού. Ή κάποιος από το ίδιο γραφείο. Μερικά πράγματα φωνάζουν.

ΥΓ Ο Σαρρής δεν παραιτήθηκε ακόμη. Μιλάνε για ολική αναισθησία.

ΥΓ Ο Σκόρδας πιστεύω πως στο τέλος θα καταφέρει να στείλει τον Άρη στο τοπικό. Αλλά δεν φταίει αυτός. Φταίνε οι παράγοντες που έχουν εκεί και είναι τόσο αστείοι που δεν κίνησαν νωρίτερα την διαδικασία για να προλάβουν τις προθεσμίες. Δεν είχαν το σθένος να αποφασίσουν νωρίτερα τη Φούτμπολ Λιγκ 2 και τώρα το τρένο χάθηκε. Μέχρι και εμένα έχουν αγανακτήσει με την ανυπαρξία τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00