Το προφίλ της Μάλμε

Το προφίλ της Μάλμε

Gazzetta team
Το προφίλ της Μάλμε

bet365

Η πρωτάρα Μάλμε στον δρόμο του Ολυμπιακού. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ομάδα του 4ου γκρουπ.

Η κληρωτίδα έκανε το χατίρι του Ολυμπιακού στο 4ο γκρουπ, καθώς όχι μόνο απέφυγε τις Ρόμα και Μονακό, αλλά απέφυγε ακόμη και την Άντερλεχτ. Η πρωτάρα Μάλμε, λοιπόν, θα βρεθεί στον δρόμο των ερυθρόλευκων. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να υποτιμηθούν οι Σουηδοί, που πέταξαν εκτός στα πλέι οφ την Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ, όμως οι Πειραιώτες στα... χαρτιά υπολογίζουν το μάξιμουμ των 6 βαθμών. Η φιναλίστ του 1979 βρίσκεται στην 233η θέση της βαθμολογίας της UEFA, ενώ φυσικά εκείνο που... τρομάζει είναι το ταξίδι κοντά στον Βόρειο Πόλο.

Ετος ίδρυσης: 1910
Γήπεδο: Swedbank Stadion (21.000 θεατές)
Πρόεδρος: Χέκαν Γιέπσον
Επίσημο site: http://www.mff.se/

Ο ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗΣ: Μάρκους Ρόζενμπεργκ
Τον Φεβρουάριο του 2014 ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ αποφάσισε να αφήσει μία γεμάτη καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα των κορυφαίων πρωταθλημάτων και να επιστρέψει στην πατρίδα του και στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του. Η Μάλμε ανακοίνωσε ότι ο 31χρονος επιθετικός υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο και εκείνος φρόντισε να την οδηγήσει στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της, σκοράροντας δύο γκολ στο ματς με την Ρεντ Μπουλ. Φυσικά, με την εμπειρία του έγινε αμέσως δεύτερος αρχηγός (πίσω από τον Μόλινς) και μέχρι τώρα έχει 10 γκολ σε 19 επίσημα ματς.

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ: Έγκε Χαρέιντε
Τον Νοέμβριο του 2013 ο Ρίκαρντ Νόρλινγκ αποφάσισε ξαφνικά να παραιτηθεί και μετά από λίγες εβδομάδες η διοίκηση της Μάλμε στράφηκε στη λύση του Χαρέιντε, ο οποίος ουσιαστικά είχε αποσυρθεί. Παρόλα αυτά, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση και οδήγησε τους Σουηδούς στους ομίλους του Champions League. Ο 60χρονος τεχνικός είχε κατακτήσει στο παρελθόν το Κύπελλο Νορβηγίας με την Μόλντε (1994) και την Ρόζενμποργκ (2003), το πρωτάθλημα Σουηδίας με την Χέλσινμποργκ (1999), το πρωτάθλημα Δανίας με την Μπρόντμπι (2002) και το πρωτάθλημα Νορβηγίας με την Ρόζενμποργκ (2003). Τελευταία ομάδα που προπόνησε ήταν η Χέλσιμποργκ (υπηρεσιακός μετά την παραίτηση του Κόνι Κάρλσον) το 2012.

ΣΥΣΤΗΜΑ: 4-4-2
Κάτω από τα δοκάρια κάθεται ο 24χρονος Όλσεν, ενώ η 4άδα της άμυνας αποτελείται από δεξιά προς τα αριστερά από τους Τίνερχολμ, Χελάντερ, Έρικ Γιοχάνσον και Ρικαρντίνιο. Οι αμυντικοί μέσοι είναι οι Άντου και Χάλστι, ενώ στα άκρα της μεσαίας γραμμής συνήθως αγωνίζονται οι Μόλινς (δεξιά) και Φόρσμπεργκ (αριστερά). Το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης αποτελείται από τους Ρόζενμπεργκ και Έρικσον.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Λίγα τα πάρε-δώσε για τους Σουηδούς, που έχασαν τον καλύτερό τους παίκτη, καθώς ο Αλμπορνόζ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γερμανία και στο Ανόβερο. Η Μάλμε απέκτησε τον 21χρονο επιθετικό Άιζακ Τέλιν από την Νόρκεπινγκ, τον 23χρονο μέσο Κόφι Άντου από την Μπριζ και τον 24χρονο επιθετικό Άγκον Μεχμέτι από την Παλέρμο.

ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Ρόμπιν Όλσεν (24)
Σίστεν Μόλιν (18)
Ζλάταν Αζίνοβιτς (26)

Αμυντικοί

Φίλιπ Χελάντερ (21)
Έρικ Γιοχάνσον (25)
Γιόχαν Χάμαρ (20)
Αλεξάντερ Μπλόμκβιστ (20)
Ρικαρντίνιο (29)
Πα Κονατέ (20)
Άντον Τίνερχολμ (23)
Ματίας Κόνκα (34)

Μέσοι

Κόφι Άντου (23)
Μάρκους Χάλστι (30)
Αμίν Νάζαρι (21)
Ένταλ Ρακίπ (18)
Σίμον Κρόον (21)
Πιότρ Γιοχάνσον (19)
Σίμον Τερν (21)
Εμίλ Φόρσμπεργκ (22)
Γκιγιέρμο Μόλινς (25)

Επιθετικοί

Μάγκνους Έρικσον (24)
Άγκον Μεχμέτι (24)
Μάρκους Ρόζενμπεργκ (31)
Πάβελ Κιμπίτσκι (20)
Άιζακ Τέλιν (21)

ΠΑΛΜΑΡΕ

20 Πρωταθλήματα Σουηδίας
14 Κύπελλα Σουηδίας
*Φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1979)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα