Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αστέρας Τρίπολης 3-1

Νίκος Μαρούδας
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αστέρας Τρίπολης 3-1

bet365

Ο Αστέρας αν και έχασε με 3-1 από την Μακάμπι στην Κύπρο, είχε... κάβα το 2-0 της Τρίπολης και βίωσε την μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Με 4-3-3 για το γκολ της πρόκρισης...

Ο Στάικος Βεργέτης κατέβασε τον Αστέρα με το γνωστό του επιθετικό σύστημα και το 4-3-3 δεν το άλλαξε ώστε να κλειδώσει τα μετόπισθεν... Έτσι, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Θεοδωρόπουλος, ο Λούι στα δεξιά και ο Παντελιάδης στα αριστερά της άμυνας με τους Γκοιάν και Ζησόπουλο στο κέντρο. Στη τριάδα του κέντρου, ο Κουρμπέλης ήταν σε θέση αμυντικού μέσου και οι Μουνάφο και Ουσέρο μπροστά του, ενώ η τριπλέτα της επίθεσης αποτελούταν από τους Μάσα, Ρόλε και στην κορυφή τον Ντε Μπλάσις στο τελευταίο του ματς με τον Αστέρα.

Από την πλευρά του, ο Μπένι Ταμπάκ, παρέταξε την ομάδα του με 4-5-1, τον Πάμπλο κάτω από τα δοκάρια, τους Γένι, Τίμπι, Κάρλος Γκαρσία και Μπεν Αρούς στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή, αμυντικός μέσος ήταν ο Άλμπερμαν, με τους Ιγκιεμπόρ και Ζάχαβι μπροστά του και τους Μπεν Μπασάτ και Ζάχαβι στις πτέρυγες. Στην επίθεση βρέθηκε μόνος του ο Μπαντάς.

Μπήκε για να... καθαρίσει!

Ο Αστέρας άρχισε το παιχνίδι με διάθεση να τελειώσει την πρόκριση όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αρχικά στο 3' ο Ρολέ απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να έρθει ο Μάσα στο 8' με πλασέ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μακάμπι πήρε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να απειλήσει δύο φορές τον Θεοδωρόπουλο με τον Μπεν Μπασάτ στο 9' και στο 11΄αντίστοιχα. Ο ρυθμός έπεσε για περίπου επτά λεπτά και η επόμενη καλή στιγμή ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα μέχρι εκείνη την ώρα, με τον Ντε Μπλάσις στο 19' να μην μπορεί να κερδίσει στο τετ α τετ τον Χουάν Πάμπλο που απέκρουσε.

Δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά!

Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Ντε Μπλάσις στο 19', το έκανε τέσσερα λεπτά μετά ο Γκοιάν! Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος αμυντικός πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρολέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ουσιαστικά τον Αστέρα στους ομίλους του Europa League.

Όμως το προβάδισμα του Αστέρα δεν έμεινε για πολύ, μιας και στο 27' η άμυνα της ομάδας από την Τρίπολη πιάστηκε στον... ύπνο, ο Ζάχαβι πέρασε ωραία στον Μπαντάς και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου. Ο ρυθμός από εκεί και πέρα έπεσε αισθητά και το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου και φυσικά αυτό που χάριζε την πρόκριση στον Αστέρα.

Τρόμαξε για τα καλά!

Ο Αστέρας όσο σίγουρος ήταν πως θα πάρει την πρόκριση ειδικά μετά το γκολ που πέτυχε στην Κύπρο, τόσο δύσκολα έμοιαζαν τα πράγματα μετά από 75 λεπτά αγώνα... Αυτό γιατί η Μακάμπι κατάφερε όχι μόνο να κάνει το 2-1, αλλά να πετύχει και τρίτο τέρμα!

Αρχικά ο διαιτητής έδωσε ένα υπερβολικό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παντελιάδη, με τον Ζάχαβι να κάνει το 2-1 στο 54' και εν συνεχεία και ενώ η Μακάμπι είχε την κατοχή αλλά δεν απειλούσε, στο 75' ο Πρίκα μετά από άσχημο διώξιμο του Θεοδωρόπουλου σε κενή εστία έκανε το 3-1.

Τα δέκα λεπτά της ζωής του!!!

Τα πιο αγωνιώδεις λεπτά της ιστορίας του έζησε ο Αστέρας το τελευταίο δεκάλεπτο στη Κύπρο! Η Μακάμπι είχε ανέβει ολόκληρη στην περιοχή των «Αρκάδων» και έψαχνε το γκολ πρόκρισης! Ο Πρίκα στο 84' λίγο έλειψε να γίνει ήρωας για την ομάδα του, αλλά το πλασέ του όταν βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή του Αστέρα έφυγε άουτ.

Στο 90' ο Θεοδωρόπουλος έκανε την επέμβαση σίγουρα της καριέρας του, στέλνοντας την μπάλα μετά το σουτ του Πρίκα από πολύ μακριά στο δοκάρι και κόρνερ! Στις καθυστερήσεις ο Πάρα έφτασε κοντά στο να σκοράρει από την σέντρα όταν είδε κενή την εστία της Μακάμπι και με σουτ προσπάθησε να κάνει το 3-2 με την μπάλα να καταλήγει άουτ!

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα ένα κουβάρι στο κέντρο του γηπέδου να πανηγυρίζουν την ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Europa League, παρά την ήττα με 3-1 από την Μακάμπι!

Man of the match: Ο Ζάχαβι ήταν αυτός που έβαλε την Μακάμπι για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης μέχρι και το 96'! Μπορεί να μη σκόραρε ή να μην έφτιαξε κάποιο από τα τέρματα, αλλά ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής της ομάδας του και θα μπορούσε να της είχε δώσει και την πρόκριση αν στο 90' ο Θεοδωρόπουλος δεν έκανε την απόκρουση της καριέρας του!

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Αστέρα παραλίγο να στοιχίσει στους Αρκάδες... Πολλά προβλήματα ειδικά μετά το 0-1, που λίγο έλειψε να πληρώσει στο τέλος! Στα δύο από τα τρία γκολ η άμυνα έχει πιαστεί εντελώς στον... ύπνο, ενώ και στη φάση του πέναλτι η αντίδραση δεν ήταν και η καλύτερη. Επίσης, οι ποδοσφαιριστές της Μακάμπι βρέθηκαν κι άλλες φορές μόνοι τους στην περιοχή, ωστόσο ευτυχώς για τον Αστέρα δεν κατάφεραν να τελειώσουν σωστά τις φάσεις

Στο ύψος του: Ο Θεοδωρόπουλος κράτησε την πρόκριση στην Τρίπολη με την τεράστια απόκρουσή του στο 90' στο σουτ του Ζάχαβι! Γενικά ο γκολκίπερ του Αστέρα δεν φέρει ευθύνή στα δύο από τα τρία γκολ και στο τρίτο γκολ θα μπορούσε να έχει μια καλύτερη αντίδραση και τότε ίσως να ήταν και ο MVP του αγώνα.

Η γκάφα: Ο Παντελιάδης με το... χαζό μαρκάρισμά του στο 53' έδωσε την ευκαιρία στον Ντενίζ Αϊτεκέν να καταλογίσει το πέναλτι και έβαλε... δύσκολα στην ομάδα του!

Το στραγάλι: Ο Ντενίζ Αϊτεκέν δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις, ωστόσο ίσως έχει κάνει λάθος τόσο στη φάση του πέναλτι της Μακάμπι, όσο και στο 1-0 του Γκοιάν, ο οποίος φαίνεται να είναι τόσο στην ευθεία όσο και μπροστά από αυτήν, οπότε πρέπει να δεχτούμε την απόφαση του επόπτη.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Αστέρας πήρε αυτό που ήθελε από το ματς! Μπορεί να καρδιοχτύπησε από το 2-1 και μετά με αποκορύφωμα το 3-1 και το τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Βέβαια χρειάζεται δουλειά στην άμυνα ενόψει ομίλων ώστε να καταφέρει να εμφανιστεί όσο πιο ανταγωνιστικός μπορεί σε αυτούς. Κατάφερε παρ' όλα αυτά, να κρατήσει το σκορ πρόκρισης και με την πιο γλυκιά ήττα στην ιστορία του στη Κύπρο, πανηγύρισε την πρώτη του παρουσία στους ομίλους του Europa League και γενικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Από εδώ και πέρα περιμένουμε να δούμε τι του... επιφυλάσσει η κλήρωση της Παρασκευής όπου θα βρεθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και σίγουρα έχει δείξει πως μπορεί να έχει μια καλή παρουσία...

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Λούι, Γκοϊάν, Μουνάφο, Ουσέρο, Ρολέ (77' Σανκαρέ), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (86' Πάρα), Μάσα (59' Τιε Μπι)

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Πάμπλο, Τίμπι, Μπεν Αρούζ, Γκαρσία, Αλμπερμάν, Ζάχαβι, Μίκα, Γένι, Ιγκιεμπόρ (62' Μπεν Χαίμ), Μπεν Μπασάτ (72' Πρίκα), Μπαντάς (85' Ράντι)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα