ΠΑΟΚ - Ζίμπρου 4-0

ΠΑΟΚ - Ζίμπρου 4-0

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Ζίμπρου 4-0

bet365

Αυτή την φορά δεν... πιάστηκε κορόιδο! Ο ΠΑΟΚ έπιασε από τον... λαιμό την Ζίμπρου, την διέλυσε με 4-0 και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους ομίλους του Europa League! Το μεσημέρι της Παρασκευής η κλήρωση...

Χωρίς να εντυπωσιάσει με το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ απέναντι στην Ζίμπρου. Ο Δικέφαλος πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, όμως έδειξε για ένα ακόμα ματς πως έχει προβλήματα σε όλες τις θέσεις. Με την ηρεμία να επιστρέφει στην Τούμπα από σήμερα ξεκινάνε και οι μεταγραφές. Μάλιστα και οι φίλαθλοι φώναζαν εν’ χορό «κάντε και καμιά μεταγραφή».

Έρχεται ο «Πόντιος»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ενημερώθηκε να βρεθεί το βράδυ στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να ζητήσει με ανθρώπους του ΠΑΟΚ την προοπτική συνεργασίας.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε την έκπληξη αφήνοντας στον πάγκο τον Βίτορ, αλλά και τον Κάτσε. Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Ράτς. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σκόνδρας και Τζαβέλλας. Αμυντικά χαφ ήταν οι Τζιόλης και Μαντούρο. Στις πτέρυγες οι Σαλπιγγίδης και Μακ με τους δύο ν’ αλλάζουν κατά την διάρκεια του ματς πλευρές. Στον άξονα ο Περέιρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Ο Κουμπάρεφ με σχηματισμό 4-4-2 παρέταξε τους Γιαρντάν δεξιά και αριστερά τον Ερχάν. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπουργκίου και Πάβλιουτσεκ. Αμυντικά χαφ οι Βρεμέα και Κλίμοβιτς, ενώ στις πτέρυγες οι Σεπτίν και Ντεντόφ. Τέλος επιθετικό δίδυμο οι Αμανί και Γκρόσου.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης διάθεση να τελειώσει με την υπόθεση πρόκριση βάζοντας τέλος στα όποια όνειρα είχαν της Ζίμπρου με αφορμή το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι Μολδαβοί προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να παίξουν με τον χρόνο, ενώ το... λεωφορείο που έβαλε ο Κουμπάρεφ μπροστά από την εστία Ρούσου δεν ήταν ικανό για να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του Αναστασιάδη από την μικρή περιοχή της ομάδας του.

Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν ψηλά, χωρίς όμως να παίξουν κάποιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, μιας και στηρίχτηκαν στην προσωπικότητα κάποιων παικτών Έστω κι έτσι αυτό είχε αποτέλεσμα, καθώς ο αντίπαλος θύμιζε κάτι σαν παιδική χαρά. Το μόνο που είχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν ψηλά κορμιά γιατί από μπάλα δεν το κατ’ είχαν. Ο ΠΑΟΚ μόλις στο 11ο λεπτό ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Περέιρα. Ο Αθανασιάδης έκανε ένα εξαιρετικό κοντρόλ και γύρισε με ανάποδο ψαλίδι στην εστία της Ζίμπρου με τον Αργεντινό με προβολή να πετυχαίνει το γκολ.

Οι γηπεδούχοι κατέβασαν ρυθμό, με την Ζίμπρου μετά το 20’ να βγαίνει από το καβούκι της. Με τις κούρσες του Αμανί προσπάθησε να μεταφέρει την μπάλα στην πλευρά του ΠΑΟΚ. Ο Ιβοριανός επιθετικός έβρισκε συνεχώς απροετοίμαστη την άμυνα του Δικεφάλου όμως αυτό δεν ήταν ικανό ώστε να φέρει χτυποκάρδι. Ο Αμανί στο τέλος του ημιχρόνου ήταν ο μοιραίος για την ομάδα. Στο 42’ δέχθηκε για διαμαρτυρία την δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα ν’ αφήσει 48λεπτά την Ζίμπρου με 10 παίκτες.

Αθανασιάδης και 2-0

Ο ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία με την αποβολή και στο αμέσως επόμενο λεπτό έχασε την δεύτερη του ευκαιρία και ταυτόχρονα να ζευγαρώσει τα τέρματά του. Ο Ρατς έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά με τον Περέιρα να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Στο 45’ όμως ήρθε το γκολ με τον Αργεντινό να βρίσκει από αριστερά τον Ρατς ο οποίος με υπερένταση έκανε την σέντρα και τον Κλάους με γυριστό σουτ έκανε το 2-0

Μέσα ο Κάτσε στα χαφ ο Κλάους

Εκτός από την είσοδο του Κάτσε στο παιχνίδι στην θέση του Μαντούρο που ήταν επιβεβλημένη, μιας και έλειπε η ταχύτητα στο κέντρο, στα αξιοσημείωτα ήταν και η οπισθοχώρηση του Αθανασιάδη στα χαφ με τον Περέιρα να είναι ο μοναδικός προωθημένος στα καρέ της Ζίμπρου. Ο ΠΑΟΚ όμως είχε πολύ αργή ανάπτυξη με τους παίκτες του Αναστασιάδη απλώς να μεταφέρουν την μπάλα από την μια περιοχή στην άλλη.

Μακ και πρόκριση

Έπρεπε να περάσουν 21λεπτά για να έχουν την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Περέιρα έβγαλε φοβερή μπαλιά για τον Μάρτενς, Ο Ολλανδός γύρισε για τον Μακ με την κεφαλιά του τελευταίου να σταματάει στους αμυντικούς της Ζίμπρου. Στην συνέχεια την φάση γυριστό του Τζαβέλλα άουτ. Στο 70 ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μια ευκαιρία για να πετύχει το 3-0 με τον Ρούσου να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Περέιρα.

Στο 80’ ο Δικέφαλος του Βορρά σφράγισε την πρόκριση με γκολ του Μακ. Μετά από... βόλεϊ που παίχτηκε στην άμυνα της Ζίμπρου ο Περέιρα γύρισε με το κεφάλι στον Σλοβάκο όπου μ’ ένα δυνατό σου έστειλε για τρίτη φορά στα δίχτυα της Ζίμπρου.

Το κερασάκι στην πρόκριση πέτυχε ο Μάρτενς στο 85’ με τον Ολλανδό έξω από την μεγάλη περιοχή να πιάνει ένα τεχνικό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Ρούσου.

MAN OF THE MATCH: Ο Περέιρα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ζίμπρου. Ο Αργεντινός πέτυχε ένα γκολ, είχε μια ασίστ στο δεύτερο γκολ, ενώ συμμετοχή στο τρίτο τέρμα. Ο 26χρονος επιτελικός μέσος δείχνει σαν να βρίσκεται χρόνια στην ομάδα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η χειρότερη ομάδα που πέρασε ever από την Τούμπα ήταν με διαφορά η Ζίμπρου. Κι όμως αυτή η ομάδα κέρδισε στην Μολδαβία τον ΠΑΟΚ. Σήμερα όμως απέδειξε ότι δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Από το πρώτο λεπτό ήταν κλεισμένη στο καβούκι της, ενώ όταν ξεμύτισε επιθετικά προσπαθούσε να πετύχει γκολ από το κέντρο.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Στέφανος Αθανασιάδης πέτυχε γκολ έτρεξε πολύ, ενώ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έπαιξε στα χαφ βοηθώντας όσο μπορούσε την ανάπτυξη της ομάδας του. Ήταν από τους διακριθέντες της νίκης του ΠΑΟΚ.

Η ΓΚΑΦΑ:Ο Αμανί με την αποβολή του βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου ο ΠΑΟΚ να πετύχει την ανατροπή και στην συνέχεια μια ευρεία νίκη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μπόικο πολύ δύσκολα έβγαζε κάρτες από το τσεπάκι του κυρίως για τους Μολδαβούς. Οι παίκτες της Ζίμπρου χτυπούσαν στο ψαχνό όμως αυτός σφύριζε αδιάφορα. Δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια του όμως στην δεύτερη κίτρινη του Αμανί γιατί ο Ιβοριανός εμπόδισε το έργο του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: «Κάντε καμιά μεταγραφή» αυτό φώναζαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μπας και το ακούσει ο μεγαλομέτοχος και οι συνεργάτες του και φέρουν παίκτες έστω και στο… παρά πέντε. Ο Δικέφαλος πέρασε στην επόμενη φάση όμως απέδειξε σ’ ένα ακόμα παιχνίδι πως με το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να περιμένει κανείς πολλά πράγματα. Από αύριο πάντως θα επιστρέψει η ηρεμία στα αποδυτήρια, το θέμα όμως είναι για πόσο.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα