ΑΠΟΕΛ - Ααλμποργκ 4-0

Gazzetta team
ΑΠΟΕΛ - Ααλμποργκ 4-0

bet365

ΑΠΟΕΛ για μεγάλα πράγματα, διέλυσε την Ααλμποργκ 4-0 και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Σοκ για Σέλτικ, πρόκριση για Πόρτο, ΜΠΑΤΕ.

Σούπερ ΑΠΟΕΛ, έκανε πάρτι στο ΓΣΠ με... καλεσμένους 20.000 Κύπριους! Η ομάδα του Γιώργου Δώνη διέλυσε 4-0 την Ααλμποργκ και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Δανούς στον επαναληπτικό του 1-1. Σούπερ ο Ντε Βινσέντι, μεγάλο γκολ ο Σέρινταν, στ' αστέρια οι «γαλαζοκίτρινοι».

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ίδια ενδεκάδα με τα προηγούμενα παιχνίδια, με μοναδική αλλαγή τον Γκουστάβο Μαντούκα αντί του Χαραλαμπίδη. ο ΑΠΟΕΛ ήταν κυρίαρχος με το... καλημέρα της αναμέτρησης, μπήκε επιθετικά και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Δανούς. Στο 15' ο Γκόμες έστειλε το μήνυμα και στο 28' το ΓΣΠ πήρε... φωτιά. Ο Ντε Βινσέντι έκανε εξαιρετική ασίστ και ο Βινίσιους με το αριστερό πέτυχε το 1-0. Οι Κύπριοι. Η Ααλμποργκ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά στη μοναδική φάση που απειλήθηκε ο ΑΠΟΕΛ, Ο Πάρντο έδιωξε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Εβέλοντσεν. Η ομάδα του Δώνη δεν περίμενε καλύτερο τέλος και στο 44' ο Ντε Βινσέντι με προβολή πέτυχε το 2-0.

Οι αλλαγές του Νίλσεν δεν έκαναν καλύτερη την Ααλμποργκ, αντίθετα αυτή του τεχνικού των Κυπρίων έφερε το τρίτο γκολ. Ο Μαντούκα στο 61' έδωσε τη θέση του στον Αλωνεύτη και ο τελευταίος με άψογο τελείωμα στο 64' πέτυχε το 3-0. Ο Σέρινταν δεν μπορούσε να... λείψει από το πάρτι της ομάδας του και στο 74' έπειτα από βολέ του Πάρντο με εξαιρετική προσπάθεια διαμόρφωσε το 4-0.

Θεία δίκη για Σέλτικ
Η Σέλτικ δεν άξιζε για πολλούς να διεκδικεί την παρουσία της στους ομίλους του Champions League και παρότι βρέθηκε κοντά, τελικά δεν τα κατάφερε. Οι Καθολικοί παρότι υπέστησαν συντριβή στον τρίτο προκριματικό γύρο από την Λέγκια Βαρσοβίας (συνολικό σκορ 5-1 και δύο χαμένα πέναλτι των Πολωνών στο 4-1 του πρώτου ματς!) πέρασαν στα χαρτιά λόγω αντικανονικής συμμετοχής παίκτη των αντιπάλων. Μετά το «άδικο» check in στα playoffs της κορυφαίας διοργάνωσης, οι Σκωτσέζοι έπαιξαν εκτός έδρας με την Μάριμπορ και μετά το 1-1 είχαν προβάδισμα. Μέχρι το 75' της ρεβάνς κουνούσαν σεντόνι, αφού το 0-0 παρέμενε, όμως σε εκείνο το σημείο ο Ταβάρες πάγωσε το «Σέλτικ Παρκ» και αφού το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος οι Σλοβένοι πήραν την πρόκριση.

Πόρτο σημαίνει Ευρώπη
Οι Δράκοι δάγκωσαν την Λιλ και στην Πορτογαλία (2-0) και με συνολικό σκορ 3-0 πήραν την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League. Η ομάδα του Λοπετέγκι ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και δίκαια πήρε το εισιτήριο για τα αστέρια. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι Δράκοι εξασφάλισαν την παρουσία τους στην Ευρώπη για 41η σερί φορά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μπενφίκα (1961-2001). Το σκορ άνοιξε στο 49' ο Μπραχίμι με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Τζάκσον Μαρτίνες με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από εξαιρετική αντεπίθεση που ξεκίνησε από τους Εβάντρο-Μπραχίμι. Η Πόρτο θα παίξει για 19η φορά στο CL, όσες Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Με «τριάρα» η ΜΠΑΤΕ
Στο πρώτο μεταξύ τους ματς (1-1) ήταν η ισοφάριση του εμβληματικού -all time scorer- Ρόμπερτ Βίτεκ που είχε ισοφαρίσει και είχε διατηρήσει τις ελπίδες της Σλόβαν. Τούτη τη φορά όμως δεν μπόρεσε κανείς να σώσει τους Σλοβάκους από την ανωτερότητα της ΜΠΑΤΕ. Οι Λευκορώσοι έκαναν ό,τι ήθελαν και πήραν την πρόκριση με το εμφατικό 3-0, έχοντας μάλιστα ένα σωρό χαμένες ευκαιρίες και ένα δοκάρι. Ο Γκορντέιτσουκ (41') άνοιξε το δρόμο για τους ομίλους και μετά την αποβολή του Σουμάχ (79'), οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν ακόμα δύο γκολ από τους Κρίβετς (84') και Ροντιόνοβ (85').

Αποτελέσματα

Ζενίτ - Σταντάρ 3-0 (1-0)
30' Ροντόν, 54' πεν., 58' Χουλκ

ΑΠΟΕΛ - Ααλμποργκ 4-0 (1-1)
29' Βινίσιους, 44' Ντε Βινσέντι, 65' Αλωνεύτης, 74' Σέρινταν

ΜΠΑΤΕ - Σλόβαν 3-0 (1-1)
41' Γκόρντετσουκ, 84' Κρίβετς, 85' Ροντιόνοφ

Πόρτο - Λιλ 2-0 (1-0)
49' Μπραχίμι, 69' Τζάκσον

Σέλτικ - Μάριμπορ 0-1 (1-1)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα