Ρεάλ Μαδρίτης - Κόρδοβα 2-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Κόρδοβα 2-0

bet365

Η Ρεάλ μπορεί να μην ανέβασε ρυθμό, όμως ξεκίνησε με νίκη στην Primera Division, καθώς επιβλήθηκε 2-0 της Κόρδοβα.

Πέρυσι ήταν η Μπέτις που είχε βάλει πολύ δύσκολα στην πρεμιέρα (2-1 με Ίσκο στο 86’). Φέτος, ήταν η σειρά της Κόρδοβα να το… παλέψει στο «Μπερναμπέου» στην επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία μετά από 42 ολόκληρα χρόνια. Με τον Ρονάλντο σαφώς επηρεασμένο από τον τραυματισμό του, οι παίκτες του Αντσελότι έκαναν ασυνήθιστα πολλά λάθη, είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη, όμως κατάφεραν να φτάσουν δίκαια στη νίκη με 2-0 και να ξεκινήσουν με το δεξί.

Ο ρυθμός ήταν καλός από το ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να μην κλείνονται και να προκαλούν πολλά προβλήματα στα πρώτα λεπτά. Ο Χάβεναρ (7’) έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία και το «καμπανάκι» χτύπησε για τους Μερένγκες. Η κυκλοφορία ήταν καλή ανά διαστήματα, όμως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν με τίποτα να διασπάσουν με κάθετες πάσες την άμυνα της Κόρδοβα. Αυτό, σε πολλές περιπτώσεις οδήγησε τον Μπενζεμά εκτός περιοχής, με τον Ρονάλντο από ένα σημείο και μετά να παίζει στην κορυφή και εμάς να βλέπουμε τη μία σέντρα μετά την άλλη...

Τελικά, το γκολ για τους Μαδριλένους ήρθε στο 30’, όταν μετά από κόρνερ του Κρόος, ο Μπενζεμά με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 και τα πράγματα πιο εύκολα για την Ρεάλ. Παρότι οι παίκτες του Αντσελότι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, το 1-0 ήταν εύθραυστο και αυτό φάνηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Χάβεναρ έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, για να δει την μπάλα να περνάει λίγο άουτ!

Τα πράγματα ουσιαστικά δεν άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι δυνατά μπας και πιάσουν τους Μαδριλένους στον ύπνο, απείλησαν με τον Μάτος στο 49’, όμως μέχρι εκεί. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις και με την ίδια εικόνα. Την κατοχή οι Μερένγκες και τίποτα παραπάνω. Στο 70’, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Σίσκο από κοντά, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, καθώς ο επιθετικός της Κόρδοβα ήταν σε αντικανονική θέση τη στιγμή που ο Φιδέλ έκανε το σουτ, για να αποκρούσει ο Κασίγιας.

Στο 87’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να σκοράρουν και το γκολ να μην μετρήσει ποτέ. Ο Ρονάλντο μπορεί να παραπονέθηκε για πολλοστή φορά στο ματς, όμως η απόφαση ήταν σωστή, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ. Τελικά, όμως, ο Πορτογάλος κατάφερε να σκοράρει, όταν στο 90’ ο Ίσκο έκλεψε, του έδωσε την μπάλα και ο Ρονάλντο με δυνατό μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Χουάν Κάρλος για το 2-0!

Η αμυντική αστάθεια της Ρεάλ, πάντως, συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, με τον Φιδέλ να χάνει την τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 90+2’, όταν το σουτ του πέρασε λίγο άουτ, για να μείνει το 2-0 μέχρι το τέλος.

Ρεάλ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Μαρσέλο, Ράμος, Πέπε, Αρμπελόα (73' Καρβαχάλ), Κρόος, Μόντριτς, Ροδρίγκες (72' Ίσκο), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (76' Κεντίρα)

Κόρδοβα (Αλμπέρτ Φερέρ): Χουάν Κάρλος, Γκουνίνο, Λόπεθ, Πάντιτς, Κρέσπο, Ρόσι, Γκαράι, Πινίγιος (46' Φέδε), Σίλβα, Μάτος (62' Φιδέλ), Χάβεναρ (67' Σίσκο)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα