ΠΑΟΚ - Καλλονή 1-1 (vid)

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Καλλονή 1-1 (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε και πάλι, είδε την Καλλονή να προηγείται με 1-0 μέσα στην άδεια Τούμπα και έμεινε στην ισοπαλία (1-1), με τον Περέιρα να ανοίγει λογαριασμό.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης στην πρεμιέρα με την Καλλονή αποφάσισε ν’ αφήσει εκτός αποστολής του Σαλπιγγίδη και Κάτσε, ενώ αν προσθέσει κανείς και την απουσία της Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ είχε μόνο έναν καθαρόαιμο επιθετικό, τον Ευθύμη Κουλούρη. Ο Έλληνας τεχνικός σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά το Σκόνδρα και αριστερά τον Σπυρόπουλο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Βίτορ και Τζαβέλλας. Αμυντικά χαφ οι Τζανδάρης και Τζιόλης. Στη μεσαία γραμμή οι Μάρτενς και Μακ στις πτέρυγες, ο Περέιρα στον άξονα και στην κορυφή ο Κουλούρης.

Πως έπαιξε η Καλλονή

Ο Γιάννης Ματζουράκης σε σχηματισμό 3-5-2 ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Χογκ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Αναστασιάδης, Αντέχο και Βάλιος. Στις πτέρυγες οι Χωριανόπουλος και Λιορέντε, ο Μπαρέρα σε ρόλο λίμπερο. Στην μεσαία γραμμή οι Λεοζίνιο και Καλτζάς, ενώ στην επίθεση οι Μανούσος και Καμαρά.


Βγήκε με πάθος ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ άφησε στην άκρη την ήττα από την Ζίμπρου και από τα πρώτα λεπτά έδειξε στην Καλλονή ότι ήθελε να πάρει τα ηνία του αγώνα. Με την μπάλα να παίζεται αρχικά μονίμως κάτω, οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν πολύ ωραίους συνδυασμούς, αλλά και τις φάσεις μπροστά από τα καρέ του Χογκ. Στο 8'ο Μάρτενς προσπάθησε να βρει τον Κουλούρη με τον Χογκ να μπλοκάρει την τελευταία στιγμή. Ο Βέλγος θα μπορούσε να είχε πάρει την φάση πάνω του και με πλασέ να ανοίξει το σκορ. Στο 25’ ο Μακ από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα, με τον Περέιρα να πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ακίνδυνη επιθετικά

Η Καλλονή έδειχνε να αιφνιδιάζεται με τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Ματζουράκης ζητούσε συνεχώς οι παίκτες του να κρατούν τις θέσεις του. Οι Λεοζίνιο και Καλτσάς δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν τους Καμαρά και Μανούσο και αυτό ήταν ένα πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους, καθώς δεν μπορούσαν να φτάσουν στην εστία του Γλύκου που ήταν απλός θεατής στο γήπεδο.

Έκατσε ο ΠΑΟΚ, έβγαλε επιθέσεις η Καλλονή

Μετά το 25’, ο ΠΑΟΚ κατέβασε την απόδοσή του, με την Καλλονή να παίρνει πρωτοβουλίες στο παιχνίδι. Μάλιστα, στο 30’ η Καλλονή ζήτησε πέναλτ,ι με τον Κομίνη να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Ο Καβαλιώτης ρέφερι πάντως θα μπορούσε να δώσει φάουλ στο σπρώξιμο του Σπυρόπουλου. Δύο λεπτά αργότερα ο Μανούσος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, με τον Γλύκο να βγαίνει από την εστία και να διώχνει τον κίνδυνο.

Ο ΠΑΟΚ στην πίεση της Καλλονής, απάντησε με την καλύτερη του φάση στο 35ο λεπτό. Ο Μπαρέρα σε μια αναμπουμπούλα στην άμυνα έδιωξε πάνω στην γραμμή και στην συνέχεια ο ίδιος παίκτης έπεσε στα πόδια του Μάρτενς, γλιτώνοντας την ομάδα του από το γκολ. Ο Δικέφαλος μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ξέχασε το καλό ξεκίνημα που είχε στο παιχνίδι και θύμισε έναν άλλο ΠΑΟΚ, με τα γνωστά γεμίσματα στα τυφλά και χωρίς καθαρό μυαλό.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Περέιρα. Μετά από βαθύ γέμισμα του Βίτορ, ο Περέιρα βρέθηκε απέναντι από τον Χογκ, όμως ο τερματοφύλακας της Καλλονής νίκησε τον Αργεντινό επιθετικό. Ο Περέιρα πήρε την μπάλα από θέση οφ σαιτ, με τον Ποντίνη να χάνει την φάση. Στο 56’ ήταν η σειρά του Μακ για να απειλήσει την εστία του Χογκ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Εκτεθειμένος αμυντικά και 0-1 με Καμαρά

Τεράστια ευκαιρία για την Καλλονή, με τον Καμαρά στο 59’ να βρίσκεται απέναντι από τον Γλύκο ύστερα από ωραίο συνδυασμό με τον Λεοζίνιο. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός δεν έπιασε καλά το σουτ όπως θα ήθελε, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ χωρίς να κουνηθεί από την θέση του να διώχνει με τα χέρια. Η ομάδα της Λέσβου που έπαιζε στην κόντρα επίθεση βρήκε τον ΠΑΟΚ εκτεθειμένο, με τον Καμαρά στο 63’ αυτή την φορά να πλασάρει σωστά και ν’ ανοίγει το σκορ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει προβλήματα αμυντικά και μετά το σοκ από το γκολ του Καμαρά οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και στο 67', με τον Λεοζίνιο να κάνει το σουτ, την μπάλα να κοντράρει και να βγαίνει για λίγο κόρνερ.

1-1 με Περέιρα

Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε ο χρόνο έδειχναν μπλοκαρισμένοι. Όμως, σε μια επίθεση από τα πλάγια, ο Μακ στο 74’ έβγαλε την σέντρα με τον Περείρα με προβολή να ισοφαρίζει σε ένα 1-1. Η Καλλονή και πιο συγκεκριμένα ο Καμαρά δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ άλλη μια φάση που του έβγαλε ο Λεοζίνιο. Ο Σενεγαλέζος επιεθετικός στο79’ άργησε να σουτάρει με αποτέλεσμα να νικηθεί και πάλι από τον Γλύκο.

Αποβλήθηκαν οι Περέιρα και Μπαρέρα

Προς το τέλος του αγώνα είχαμε την αποβολή του Περέιρα με τον Κομίνη να θεωρεί βίαιο το μαρκάρισμα πάνω στον Λεοζίνιο, ενώ και ο Μπαρέρα είδε την κόκκινη για καθυστέρηση.


MAN OF THE MATCH: Οι δύο τερματοφύλακες Γλύκος και Χογκ με τις επεμβάσεις που έκανα στο παιχνίδι κράτησαν σε χαμηλό επίπεδο το σκορ, ενώ έδωσαν από έναν βαθμό στην ομάδα τους

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η επίθεση του ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος πρέπει να δουλέψει στη δημιουργία των φάσεων.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λεοζίνιο αναμένεται και φέτος να είναι το βαρόμετρο στην Καλλονή. Ο Βραζιλιάνος έκανε ένα μεστό παιχνίδι ενώ κάθε φορά που η μπάλα κατέληγε στα πόδια του έβγαζε συνεχώς τετ α τετ τον Καμαρά.

Η ΓΚΑΦΑ: Οι δύο άμυνες εκτέθηκαν και στα γκολ των Καμαρά και Περέιρα. Ο ΠΑΟΚ όμως είχε τα περισσότερα προβλήματα στα μετόπισθεν τα οποία δεν τα εκμεταλλεύτηκε ο Σενεγαλέζος επιθετικός

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γιώργος Κομίνης δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος που επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα, όμως η απόφαση του να δείξει κόκκινη στον Περέιρα ήταν λάθος καθώς τόσο ο Αργεντινός, όσο και ο Λεοζίνιο μπήκαν δυνατά στην φάση χωρίς να γίνει κάποιο επικίνδυνο μαρκάρισμα. Με λαθάκια οι δύο βοηθοί Ποντίκης και Μαγιάννης

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μετά την ήττα από την Ζίμπρου ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε ούτε στο Πρωτάθλημα με το δεξί. Ο Δικέφαλος του Βορρά απέφυγε τα χειρότερα και με τον βαθμό που πήρε θα πρέπει να είναι και ικανοποιημένος. Πλέον με χαμηλή ψυχολογία πηγαίνει στον επαναληπτικό με τους Μολδαβούς με στόχο να κάνει την ανατροπή. Λάθος η επιλογή του Αναστασιάδη να αφήσει εκτός αποστολής τους Κάτσε και Σαλπιγγίδη. Ενώ για μια ακόμα φορά ο Δικέφαλος έδειξε πως χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις θέσεις.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα γκολ και τα χάιλαιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα