Ντόρτμουντ - Λεβερκούζεν 0-2

Ντόρτμουντ - Λεβερκούζεν 0-2

bet365

Ο Μπελαράμπι πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Bundesliga, ο Κίσλινγκ σκόραρε στις καθυστερήσεις και η Λεβερκούζεν επιβλήθηκε 2-0 της Ντόρτμουντ.

Το 2010 η Λεβερκούζεν είχε φύγει με νίκη 2-0 από το Ντόρτμουντ. Λίγα χρόνια μετά και η ιστορία επαναλήφθηκε. Η Μπορούσια των πολλών απουσιών ήταν… άνοστη, η Λεβερκούζεν του Σμιντ εξαιρετική και οι «ασπιρίνες» έφυγαν απόλυτα δίκαια με τους 3 βαθμούς στην πρεμιέρα.

Αν υπάρχει ένα ματς, το οποίο θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για τους γηπεδούχους μάλλον θα πρέπει να είναι αυτό. Οι Βεστφαλοί έκαναν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τους τα τελευταία χρόνια και δεν δικαιούνταν τίποτα από το παιχνίδι. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι είχα πλάνο, έπαιξαν μυαλωμένα και έδειξαν ότι έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν και φέτος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τη σέντρα. Μόλις στο 9’’ ο Μπελαράμπι βρέθηκε απέναντι από τον Γκίντερ, τον πέρασε με πανέμορφη ντρίμπλα και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1! Αυτό, μάλιστα, είναι πλέον και το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Bundesliga! Οι παίκτες του Κλοπ δεν ξεπέρασαν ποτέ το σοκ. Με τον Ρόις εμφανώς ανέτοιμο και εκτός αγώνα, όλο το βάρος έπεσε στους Μχιταριάν και Γιόγιτς, που δεν μπόρεσαν να το σηκώσουν.

Με τον Κελ μοναδικό αμυντικό μέσο και τους φιλοξενούμενους να πιέζουν ψηλά, η ανάπτυξη ήταν προβληματική από το ξεκίνημα. Τα λάθη πολλά και οι καλύτερες ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο για την Λεβερκούζεν. Στο 18’ το φάουλ του Τσαλχάνογλου πέρασε λίγο άουτ και το 0-1 έμεινε μετά τα πρώτα 45’.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλοι περίμεναν την αντίδραση των Βεστφαλών. Αυτή, όμως, δεν ήρθε ποτέ, καθώς κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις μόνο στο τέλος. Έχοντας τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, οι παίκτες του Σμιντ δεν ρίσκαραν, καθώς έβλεπαν ότι οι αντίπαλοί τους απλά δεν… μπορούσαν. Το ματς κυλούσε χωρίς αξιόλογες ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν κάποια στιγμή ταχύτητα, όμως να επιτίθενται μόνο από τα άκρα.

Με τον τραυματία Ράμος εκτός, ήταν εμφανές ότι οι Σπάχιτς και Τοπράκ εύκολα ή δύσκολα θα τα έβγαζαν πέρα στον αέρα. Ιμόμπιλε και Ομπαμεγιάνγκ έβγαιναν συνεχώς στα πλάγια, για να πάρουν μπάλα και η περιοχή του Λένο ήταν μονίμως… άδεια. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για την Μπορούσια ήρθε στο 84’, όταν ο Λένο έβγαλε την καρφωτή κεφαλιά του Γκίντερ, ενώ ακολούθησαν οι αποκρούσεις του στην κεφαλιά του Ιμόμπιλε (89’) και στο πλασέ του Ομπαμεγιάνγκ (90+3’). Τελικά, όχι μόνο δεν ήρθε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά στο 5’ των καθυστερήσεων ο Κίσλινγκ έκανε το τελικό 0-2. Ο Ντουρμ έκανε λάθος, ο Μπελαράμπι έκλεψε και έδωσε την ασίστ στο βαρύ όπλο της Λεβερκούζεν, που πλάσαρε εύστοχα.

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Λάνγκερακ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Ντουρμ, Κελ, Γιόγιτς (75' Γκρόσκροϊτς), Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις (75' Χόφμαν), Μχιταριάν, Ιμόμπιλε

Λεβερκούζεν (Ρότζερ Σμιντ): Λένο, Γιεντβάι, Τοπράκ, Σπάχιτς, Μπένις, Κάστρο, Ρόλφες (62' Ράιναρτς), Τσαλχάνογλου (80' Παπαδόπουλος), Σον (76' Μπραντ), Μπελαράμπι, Κίσλινγκ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα