Κέρκυρα - Πανθρακικός 2-1

Νίκος Τσιώκος
Κέρκυρα - Πανθρακικός 2-1

bet365

Η Κέρκυρα ήταν εξαιρετική στο πρώτο μέρος και νίκησε με 2-1 τον Πανθρακικό στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ! Εκπληκτικά και τα τρία γκολ της αναμέτρησης!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο Σέτκους ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Καρντόσο δεξιά, ο Κανακούδης αριστερά και οι Βενέτης, Μαραγκός στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Ρόχας, Ναγιάρ και μπροστά τους οι Χαβίτο (δεξιά), Ομπράντοβιτς (αριστερά), Γκόμες (άξονα). Στην κορυφή ο Καϊκούτ.

Από την πλευρά του, ο Άκης Μάντζιος προτίμησε να παρατάξει τρεις αμυντικούς στο 3-4-1-2. Ο Φερνάντες προτιμήθηκε κάτω από τα γκολπόστ βάζοντας πίσω τους Σερφά, Εμπό, Παπαγεωργίου. Στη μεσαία γραμμή επέλεξε τους Τσουμάνη, Τριανταφυλλάκο, Μπαϊκαρά, Λαδάκη, ενώ ο Τζάνης ήταν πίσω από τους Ιγκόρ, Κάσες, οι οποίοι αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο.

Δύο φάσεις, δύο γκολ η Κέρκυρα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανθρακικό να θέλει να κυκλοφορήσει την μπάλα, να πάρει τα ηνία και να απειλήσει. Όμως, δεν μπορούσε να τα κάνει αυτά και δε δημιουργούσε, κάτι που έκανε η Κέρκυρα σε δύο φάσεις για να πετύχει δύο τέρματα. Στο 16' οι Φαίακες κέρδισαν φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Ναγιάρ εύστοχα για να ανοίξει το σκορ.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Καϊκούτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φερνάντες με διαγώνιο σουτ από δεξιά, κάτι που έπραξε στο 27'. Ο Χαβίτο έφυγε ωραία από δεξιά, έβγαλε και τη σέντρα, με τον Βόσνιο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με άπιαστη κεφαλιά.

Ο Πανθρακικός προσπάθησε να κάνει ό,τι και στην αρχή του ματς και είχε την πρώτη τελική μόλις στο 41'. Ο Ιγκόρ δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και ο Τζάνης επιχείρησε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Όμως, οι ακρίτες είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα και οι γηπεδούχοι έκαναν... πάρτι και είχαν ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ. Το πλασέ του Ρόχας, στο 42' πέρασε ελάχιστα άουτ, το σουτ του Ρόχας στο αμέσως επόμενο λεπτό σταμάτησε στον Φερνάντες, ενώ ο Μπαϊκαρά απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Ναγιάρ στο 44'.

Ανέβηκε ο Πανθρακικός, μείωσε ο Ιγκόρ

Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι την ανάπαυλα και στην επανάληψη ο Μάντζιος θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα βάζοντας τον Ντιγκινί αντί του Κάσες. Οι ακρίτες ανέβασαν... στροφές, ήταν καλύτεροι και... προειδοποίησαν στο 58' τον αντίπαλο.

Ο Τζάνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Παπαγεωργίου βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και έκανε το πλασέ, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Σέτκους.

Τελικά, ο Ιγκόρ ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα, αφού στο 62' κατέβασε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή και... εκτέλεσε τον γκολκίπερ της Κέρκυρα για να μειώσει το σκορ και να βάλει ξανά την ομάδα του στο ματς.

Πίεσε, αλλά...

Το τέρμα αυτό έδωσε την αφορμή στους παίκτες του Μάντζιου να πιέσουν για την ισοφάριση, που θα τους έδινε έναν βαθμό, κάτι που έπραξαν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μάλιστα, είχαν δύο καλές ευκαιρία για να την πετύχουν.

Ο Σερφά με κεφαλιά-ψαράκι στο 73' μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο σουτ του Ιγκόρ στο 75' έβαλε την κόντρα ο Γκόμες για να παραχωρήσει κόρνερ. Η Κέρκυρα, ωστόσο, άντεξε στην πίεση, κράτησε το 2-1 και ξεκίνησε με το... δεξί τη νέα σεζόν.

Man of the match: Πολύ καλό ματς από τον Χαβίτο, που προσπαθούσε να τροφοδοτήσει συνεχώς τους συμπαίκτες του, είχε 1-2 ευκαιρίες για γκολ και έβγαλε σέντρα για... όσκαρ στο δεύτερο τέρμα της Κέρκυρας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πανθρακικός του πρώτου ημιχρόνου. Πολλά προβλήματα στην άμυνα, ενώ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δημιουργήσει φάσεις.

Στο ύψος του: Ναγιάρ και Καϊκούτ άνοιξαν... λογαριασμό για τη φετινή σεζόν με δύο υπέροχα γκολ στο πρώτο μέρος. Από πλευράς Πανθρακικού έκανε πολλή δουλειά ο Ιγκόρ, που ήταν αυτός που έβαλε ξανά τον Πανθρακικό στο παιχνίδι.

Η γκάφα: Την έκανε ο Εμπό σε ένα πίσω γύρισμα στον Φερνάντες σε φάση όπου η Κέρκυρα κέρδισε κόρνερ δίχως να... ιδρώσει!

Το στραγάλι: Δίχως προβλήματα κύλησε το ματς για τον Μάνταλο. Ο Ιγκόρ ζήτησε πέναλτι στο 76', όμως φάνηκε να υπάρχει περισσότερο επιθετικό φάουλ στον Καϊκούτ. Βγήκε όπου χρειάστηκε η κίτρινη κάρτα.

Το ταμείο του Gazzetta: Από ένα ημίχρονο είχαν Κέρκυρα και Πανθρακικός. Οι Φαίακες το πρώτο, οι ακρίτες το δεύτερο, όμως οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 2-1. Εκπληκτικά και τα τρία τέρματα, με το ματς να έχει ρυθμό και την Κέρκυρα να είναι πιο ουσιαστική και να ξεκινάει τη σεζόν με το... δεξί.

Συνθέσεις ομάδων

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Γκόμες, Βενέτης, Μαραγκός, Κανακούδης, Καρντόσο, Ναγιάρ, Ρόχας (79' Ζορμπάς), Χαβίτο (88' Ντιμιτρόφσκι), Ομπράντοβιτς (65' Ντιόγκο), Καϊκούτ.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Φερνάντες, Τζάνης, Κάσες (46' Ντιγκινί), Σερφά, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Τσουμάνης (61' Γκιγιέρμο), Ιγκόρ, Παπαγεωργίου, Τριανταφυλλάκος (74' Χασομέρης), Λαδάκης.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα της Κέρκυρας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα