Ανόβερο - Σάλκε 2-1

Gazzetta team
Ανόβερο - Σάλκε 2-1

bet365

Το Ανόβερο έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε 2-1 της Σάλκε στην πρεμιέρα. Νίκες για Χόφενχαϊμ και Άιντραχτ, βαθμό στην Κολωνία το Αμβούργο (0-0).

Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι η σεζόν θα είναι δύσκολη για τη Σάλκε. Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από την Διναμό Δρέσδης μάλλον ήταν μόνο ο… προάγγελος των κακών μαντάτων, καθώς οι μπλε, αν και προηγήθηκαν, γνώρισαν την ήττα με 2-1 στο Ανόβερο, προβληματίζοντας με την εικόνα τους.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να είναι πιο επιθετικοί. Η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε για τους γηπεδούχους, όμως, όταν στο 37’ ο Χοσέλου έκανε το σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Η… απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 43’, με τον Χούντελαρ να κάνει το σουτ και τον Τσίλερ να σώζει εντυπωσιακά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την Σάλκε. Στο 47’ ο Ντράξλερ έβγαλε πανέμορφη πάσα στον κενό χώρο στον Τσούπο-Μότινγκ και εκείνος έδωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Χούντελαρ, που έκανε εύκολα το 0-1! Το γκολ βοήθησε στο να ανέβει ο ρυθμός και το παιχνίδι ζωντάνεψε. Ο Τσούπο-Μότινγκ έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς (57’, 63’) και ξαφνικά μέσα σε λίγα λεπτά όλα άλλαξαν. Στο 67’ ο Μπίτενκουρτ ξέφυγε εύκολα από τον Μπόατενγκ στα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Πριμπ με προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσα!

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε μόλις 3’ αργότερα, όταν ο Χοσέλου με σουτ εκτός περιοχής άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα του Ανόβερου για το 2-1! Οι παίκτες του Κέλερ στη συνέχεια απογοήτευσαν, καθώς δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιδράσουν. Αντίθετα, εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ μέχρι το τέλος ήταν οι γηπεδούχοι, με την κεφαλιά του Χοσέλου να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι στο 87’.

Κόλλησαν στο μηδέν
Κολωνία και Αμβούργο έμειναν στο 0-0. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ, στον πρώτο βαθμό που πήρε ο Σλόμκα μετά από 15 εκτός έδρας ματς στην Bundesliga. Ο Φαν Ντερ Φάαρτ ήταν ορεξάτος και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, που με τη σειρά τους απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ. Ο Ολλανδός είχες τις καλύτερες στιγμές για το Αμβούργο, που είχε ούτε λίγο ούτε πολύ 12 τελικές προσπάθειες στα πρώτα 45 λεπτά! Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Σλόμκα δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, οι γηπεδούχοι ήταν ελαφρώς βελτιωμένοι, όμως ξανά γκολ δεν είδαμε. Η σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε για την Κολωνία στο 51’, όταν ο Ούτζα αμαρκάριστος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Άντλερ, ενώ όσο περνούσε η ώρα τόσο έπεφτε και ο ρυθμός. Τελικά, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το 0-0 να παραμένει.

Ματσάρα στο Βερολίνο
Εξαιρετικό παιχνίδι έγινε στο «Olympiastadion», όπου η Χέρτα κατάφερε να πάρει καθαρό προβάδισμα νίκης κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης, η οποία όμως μέσα σε δύο λεπτά γύρισε το ματς και πήρε τον βαθμό. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και άνοιξαν το σκορ στο 16' με τον Μπέερενς να φεύγει από αριστερά και να κάνει γλυκιά σέντρα πάρε-βάλε για τον Σίμπερ, που με το κεφάλι δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι παίκτες του Λουχουκάι έδειξαν να σφραγίζουν την υπόθεση τρεις βαθμοί, όταν ξανά από ανάπτυξη από τα αριστερά και σέντρα που κόντραρε, ο Σίμπερ βρήκε και πάλι δίχτυα με κεφαλιά από κοντινή απόσταση (2-0).

Η Χέρτα φάνηκε πως είναι το απόλυτο αφεντικό, όμως τα πάντα ανατράπηκαν σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 53' ο Λουκίμια με κεφαλιά μετά από προσπάθεια του Γιουνούζοβιτς μείωσε σε 2-1 για την Βέρντερ και αφού οι Βερολινέζοι έφτασαν κοντά στο 3-1 στην επόμενη φάση το πλήρωσαν! Στο 55' ο Ντι Σάντο έφυγε στην κόντρα και πρόλαβε την έξοδο του Κραφτ διαμορφώνοντας το 2-2 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Χαλαρά η Χόφενχαϊμ
Με δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών η Χόφενχαϊμ καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τον αγώνα με την Αουγκσμπουργκ και μπήκε με το δεξί στο 2014-15. Η ομάδα του Μάρκους Γκίσντολ ήταν σαφώς καλύτερη και είπε «ευχαριστώ» στα δώρα της αντιπάλου. Στο 33' μετά από τραγική αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων και λάθος του τερματοφύλακα, Χιτς, ο οποίος έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Σαλάι ήταν στο κατάλληλο σημείο μέσα στην περιοχή για να γράψει το 1-0 με τελείωμα στον ουρανό των δικτύων. Δύο λεπτά αργότερα, το λάθος του Κάλσεν-Μπράκερ εκμεταλλεύτηκε ο Φιρμίνο και έδωσε πάρε-βάλε στον Ελιουνούσι, που δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 2-0 με πλασέ από κοντά. Στην καλύτερη φάση των φιλοξενούμενων με τον Σον Πάρκερ (80') ο Μπάουμαν έκανε εξαιρετική επέμβαση και κράτησε την εστία του απαραβίαστη.

Με το αριστερό του Σεφέροβιτς η Φρανκφούρτη
Βάζοντας τρεις βαθμούς στο σακούλι της ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της Αϊντραχτ, που επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Φράιμπουργκ. Ο Ελβετός επιθετικός, Χάρις Σεφέροβιτς, που αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι από την Ρεάλ Σοσιεδάδ ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 15' όταν εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στα καρέ των φιλοξενούμενων και εκτέλεσε με το αριστερό. Για την Φρανκφούρτη αγωνίστηκαν επίσης στην επίθεση οι νεοαποκτηθέντες, Νέλσον Βαλδές και Λούκας Πιασόν.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή (22/08)

Μπάγερν-Βόλφσμπουργκ 2-1
(37' Μίλερμ 47' Ρόμπεν - 52' Όλιτς)

Σάββατο (23/08)

Χόφενχαϊμ-Άουγκσμπουργκ 2-0
(33' Σαλάι, 35' Ελιγιουνούσι)

Ανόβερο-Σάλκε 2-1
(67' Πριμπ, 70' Χοσέλου - 47' Χούντελαρ)

Χέρτα-Βέρντερ 2-2
(16', 47' Σίμπερ - 55' Λουκίμια, 55' Ντι Σάντο)

Άιντραχτ-Φράιμπουργκ 1-0
(15' Σεφέροβιτς)

Κολωνία-Αμβούργο 0-0

Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή (24/08)

Πάντερμπορν-Μάιντς (16:30)
Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα