Μπάγερν - Βόλφσμπουργκ 2-1

Μπάγερν - Βόλφσμπουργκ 2-1

bet365

H Μπάγερν των πολλών απουσιών τα... χρειάστηκε, όμως επιβλήθηκε δίκαια, έστω και με άγχος, της Βόλφσμπουργκ με 2-1, όπως είχε κάνει και το 2010.

Όλα αυτά που μας έλειψαν, τα είδαμε στην πρεμιέρα της Bundesliga. Η Μπάγερν υποδέχθηκε την Βόλσφμπουργκ και όπως είχε κάνει το 2010 ξεκίνησε με νίκη 2-1 επί των Λύκων. Το παιχνίδι τα είχε όλα, με τις ομάδες να παρουσιάζονται κουρασμένες και να έχουν αμφότερες καλά διαστήματα. Τελικά, τη διαφορά την έκανε η κλάση και η απόφαση του Γκουαρδιόλα να αλλάξει γρήγορα σύστημα από 3-4-3 σε 4-2-3-1.

Ο ρυθμός ήταν καλός από το ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πιο άνετοι και επιθετικοί. Αυτό, διότι η διάταξη της Μπάγερν με 3 κεντρικούς αμυντικούς δεν «τράβηξε». Το κενό μπροστά στα στόπερ και πίσω από τον Λεβαντόφσκι ήταν τεράστιο, με αποτέλεσμα και πολλά λάθη να γίνονται και προβλήματα στην ανάπτυξη να υπάρχουν. Οι παίκτες του Χέκινγκ από την άλλη κέρδισαν με τους Γκουστάβο και Γκιλαβογκί το κέντρο και προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να απειλήσουν από τα πλάγια.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο Γκουαρδιόλα πήρε τη «γενναία» απόφαση να αλλάξει σύστημα. Ο Λαμ πήγε δεξί μπακ, ο Μπερνάτ αριστερό και ο Αλάμπα δίπλα στον Γκαουντίνο στα χαφ. Αμέσως οι παίκτες του «ζωντάνεψαν». Μετά το 25’ ανέβασαν ταχύτητα και σιγά-σιγά κυριάρχησαν. Στο 28’ το γκολ του Λεβαντόφσκι ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ του Ρόμπεν, που του έδωσε την ασίστ, ενώ ο Πολωνός δεν έμελλε να σκοράρει παρά τις σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 29’ άργησε να πλασάρει από κοντά και ο Γκριν, που νωρίτερα είχε αποκρούσει ασταθώς σουτ του Μίλερ, τον πρόλαβε, ενώ στο 30’ ο γκολκίπερ της Βόλφσμπουργκ έβγαλε εντυπωσιακά το εξίσου εντυπωσιακό τελείωμα του επιθετικού της Μπάγερν. Το γκολ τελικά ήρθε στο 37’. Ο Ρόμπεν ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Μπάγερν και στο 37’ έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, το γύρισμα και ο Μίλερ έβαλε το πόδι του για να κάνει το 1-0! Ο Ολλανδός συνέχιζε να απειλεί, καθώς ο Ντε Μπρούιν δεν βοηθούσε αμυντικά, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τους Βαυαρούς. Μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή Ρόμπεν, Μίλερ και Λεβαντόφσκι έφυγαν στην αντεπίθεση, συνδυάστηκαν άψογα και ο Ολλανδός έκανε το 2-0! Κάπου εκεί όλα έδειξαν να τελειώνουν. Από το πουθενά, όμως, οι Λύκοι ξαναμπήκαν στο ματς. Στο 52’ ο Όλιτς με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της περιοχής μείωσε σε 2-1 και μέσα σε λίγα λεπτά η εικόνα άλλαξε.

Στο 57’ ο Λεβαντόφσκι δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκριν στο τετ α τετ και μαζί το παιχνίδι, ενώ μετά το 60’, με τους γηπεδούχους να δείχνουν κουρασμένοι, κάθε επίθεση της Βόλφσμπουργκ «μύριζε» γκολ. Οι παίκτες του Χέκινγκ πίεσαν όσο μπορούσαν, έχασαν ευκαιρίες με τους Ντε Μπρούιν (63’) και Καλιγκούρι (64’), πριν ο Μαλαντά χάσει την ευκαιρία της… χρονιάς από την πρεμιέρα!

Ο Άρνολντ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Βέλγος αρχικά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από την μικρή περιοχή, με τον Νόιερ να τη βρίσκει, ενώ στη συνέχεια από το… μισό μέτρο άουτ! Στο τέλος το ματς έγινε… ροντέο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν βγει στην επίθεση και τους γηπεδούχους να βρίσκουν πολλούς χώρους στην αντεπίθεση.

Στο 84’ οι Βαυαροί σκόραραν, όμως το γκολ ακυρώθηκε. Ο Ρόντε έκανε το πλασέ εκτός περιοχής, ο Μίλερ επηρέαζε τη φάση και σφυρίχτηκε σε θέση οφσάιντ. Ο παίκτης της Μπάγερν, όμως, καλυπτόταν και το γκολ θα έπρεπε να μετρήσει κανονικά. Ακολούθησαν τα χαμένα τετ α τετ των Σακίρι (88’) και Ρόμπεν (90’), με το πλασέ του δεύτερου να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και η ευκαιρία του Μίλερ (90+1’), με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος και την Μπάγερν να ξεκινάει το πρωτάθλημα με το δεξί.

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Αλάμπα, Μπαντστούμπερ, Ντάντε, Μπερνάτ, Γκαουντίνο (90' Χόιμπιεργκ), Λαμ, Γκέτσε (62' Σακίρι), Ρόμπεν, Μίλερ, Λεβαντόφσκι (79' Ρόντε)

Βόλφσμπουργκ (Ντίτερ Χέκινγκ): Γκριν, Γιουνγκ, Νάλντο, Κνόχε, Ροντρίγκες, Λουίζ Γκουστάβο (72' Μαλαντά), Γκιλανογκί, Ντε Μπρούιν, Χαντ (46' Άρνολντ), Βιεϊρίνια (60' Καλιγκιούρι), Όλιτς

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα