Πόσα απίδια πιάνει ο σάκος

Πόσα απίδια πιάνει ο σάκος

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την ευρωπαϊκή προσπάθεια των ελληνικών ομάδων κάτω από διάφορες παραμέτρους.

Μπορώ να καταλάβω ότι αρκετοί Ολυμπιακοί γούσταραν χθες το κάζο που έπαθε ο ΠΑΟΚ στη Μολδαβία. Όπως γούσταραν κι όταν προηγήθηκε η Μίντιλαντ στη Λεωφόρο.

Οκέϊ, η καζούρα, η πλακίτσα είναι πάντοτε μέσα στο ποδόσφαιρο. Κι είναι κι ωραία, είναι λίγο…αλατάκι και πιπεράκι. Αλλά αν θέλουμε να σταθούμε στην πραγματικότητα πιστεύω ότι για πολλούς λόγους θα ήταν καλό να περνούσαν κι οι τρεις ελληνικές ομάδες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Καλό και για τον ίδιο τον Ολυμπιακό.

Κατά πρώτον, λόγω Ευρώπης. Θεωρητικά όσο περισσότερες ομάδες μας παίζουν στην Ευρώπη, τόσους περισσότερους βαθμούς θα συγκεντρώνουμε, τόσο πιο καλά θα πλασαριζόμαστε στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ κι άρα όφελος θα έχουν όλοι οι σύλλογοί μας-και φυσικά ο Ολυμπιακός, που μάλιστα ως η ομάδα που παίρνει εδώ και χρόνια σχεδόν πάντα το πρωτάθλημα, ενδιαφέρεται πιο πολύ από κάθε άλλη να βρίσκεται η Ελλάδα όσο το δυνατό πιο ψηλά.

Κατά δεύτερο, λόγω Ελλάδας! Ας παίζουν όλοι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να δούμε και πόσο απίδια πιάνει ο σάκος. Ποιος δηλαδή έχει το ρόστερ, αλλά και τις αντοχές να τα καταφέρει και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Γιατί άλλο είναι να μην έχεις Ευρώπη κι άλλο είναι να έχεις μίνιμουμ π.χ. έξι πολύ μεγάλα παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Βεβαίως άλλο είναι να παίζεις Τσάμπιονς Λιγκ κι άλλο Γιουρόπα Λιγκ, ειδικά όταν μιλάμε για φάση ομίλων. Κι η δυναμικότητα των ομάδων είναι διαφορετική, αλλά και αρκετά κλαμπ από δυνατά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν παίζουν με τις πιο καλές ενδεκάδες τους στο Γιουρόπα. Ωστόσο, ό,τι κι αν είναι μιλάμε για ευρωπαϊκά παιχνίδια, μιλάμε για ταξίδια, μιλάμε άρα για εξτρά κόπωση κάθε ομάδας.

Την φθορά που θα υποστεί ο Ολυμπιακός μέσα από τη διαδικασία του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν υπάρχει περίπτωση να την υποστεί καμία άλλη ομάδα μας στο Γιουρόπα Λιγκ. Όμως, όπως κι αν έχει, άλλο είναι να παίζεις κάθε Κυριακή, όπως πέρσι ο Παναθηναϊκός κι άλλο να παίζεις κι έξι Πέμπτες, κάνοντας τρία ταξίδια.

Όποια ομάδα έχει πιο στέρεες βάσεις και πιο γεμάτο και καλύτερο ρόστερ θα ανταποκριθεί καλύτερα. Το ποια θα είναι απομένει να το δούμε στο γήπεδο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.