Μία αναμενόμενη ξεφτίλα

Μία αναμενόμενη ξεφτίλα

Σταύρος Κόλκας Σταύρος Κόλκας
Μία αναμενόμενη ξεφτίλα

bet365

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τη μιζέρια του ΠΑΟΚ στο πρώτο επίσημο ματς του και για την εξήγησή της.

Μία μιζέρια έβγαζε ο ΠΑΟΚ καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μία μιζέρια έβγαλε και κατά την διάρκεια της πρώτης του επίσημης αναμέτρησης. Πρώτα απ όλα, δεν μπορώ να διανοηθώ πως έχασε από αυτή την ομάδα. Μαζί με την Σάμροκ Ρόβερς και τη Λεϊσόες, είναι οι χειρότερες ομάδες που συνάντησε στη χιλιετία που ζούμε.

Όλα βέβαια στο ποδόσφαιρο έχουν μία εξήγηση. Δεν γίνεται για παράδειγμα να βλέπεις ξεκάθαρα τα κενά σου και να μην τα καλύπτεις. Κατά τη διάρκεια του αγώνα φάνηκαν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο αυτά, κυρίως μεσοεπιθετικά. Δεν γίνεται να είσαι προπονητής και μετά από εννέα φιλικά να μην έχεις δώσε 90λεπτά στους παίκτες σου. Μετά το 65΄ο ΠΑΟΚ δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται, ενώ οι κράμπες που σίγουρα θα έβγαναν χτύπησαν στον Κίτσιου σε μία φάση που έμελε να φέρει το κόρνερ που οι Μολδαβοί άνοιξαν το σκορ.

Το κουραστικό με αυτόν τον ΠΑΟΚ όλο το καλοκαίρι, είναι πως αυτό που φάνηκαν σήμερα, δεν είναι καινούργια. Αν ανατρέξετε στο παρελθόν θα κατανοήσετε πως βαδίζαμε προς την ξεφτίλα. Και αυτό είναι κάτι εκνευριστικό. Ο ΠΑΟΚ δεν αποκλείστηκε αλλά έχει βάλει πολύ δύσκολα στο μυαλό του. Απλά η ομάδα που τον κέρδισε είναι αστεία και μπορεί να πετύχει δύο γκολ και να μη δεχτεί κανένα στη Τούμπα. Το θέμα όμως είναι πως αυτή η ομάδα στο δημιουργικό της σκέλος δεν σου εμπνέει καμία ανησυχία.

Και αν μπω στη ψυχολογία των Μολδαβών, εγώ με 1-0 στη Τούμπα νομίζω πως μπορώ να αποκλείσω και την Μπαρτσελόνα. Με τα πολλά ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε με το καλημέρα. Σε καμία των περιπτώσεων δεν φέρουν ευθύνη τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Το θέμα του είναι καθαρά ποδοσφαιρικό σε πρώτη φάση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Το αν υπάρχει ο άνθρωπος να το αντιμετωπίσει ορθολογικά, προπονητικά και διοικητικά, αφήστε με να το αμφισβητώ. Μου έδωσαν αυτό το δικαίωμα όταν δεν κατανόησαν, από τον μεγαλομέτοχο μέχρι τον προπονητή, πως μία ομάδα με καλή διάθεση χρειάζεται ποιοτικές πινελιές.

Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Κόλκας
Σταύρος Κόλκας

O Σταύρος Κόλκας γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1975 στην Φωκίωνος Νέγρη όπου και έζησε με τους γονείς του μέχρι και το 1980 όταν και η μητέρα του Βούλα Σαββίδη αποφάσισε να δώσει βάρος στο παιδί της αφήνοντας στην άκρη την καριέρα της δίπλα στον Μάνο Χατζηδάκη του οποίου ήταν μία εκ των μουσών της (του) τραγουδώντας τα περίφημα Πέριξ, τη νομιμοποίηση ουσιαστικά του ρεμπέτικου τραγουδιού στην Ελλάδα.

Ο πατέρας του Βαγγέλης οπαδός του ΠΑΟΚ, ο θείος του Αχιλλέας παίκτης του ΠΑΟΚ, στην οικογένεια δεν υπήρχαν περιθώρια να γίνει κάτι άλλο παρά την γέννησή του στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πρώτες λέξεις της ζωής του.
Ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστής τον έπαιρνε στο γήπεδο από μικρός. Έπαιξε στον Παύλο Μελά της Σταυρούπολης από 6 χρονών και μέχρι τα 14 ήταν αρχηγός στο προπαιδικό και το παιδικό. Μετακόμισε ξανά στον Χολαργό, όπου και αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον τοπικό ΟΦΧ φτάνοντας μέχρι και την αντρική ομάδα. Όμως τον κέρδισε ο χουλιγκανισμός.

Με όνειρό του να γίνει παίκτης ή δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ, τα όσα έπρεπε να στερηθεί για να γίνει το πρώτο δεν ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ακόμη και όταν οι φίλοι του είχαν το μυαλό του στο κοπροσκύλιασμα αυτός πήγε στη σχολή δημοσιογραφίας. Ακολούθησε ο στρατός και μετά επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί βοήθησε για να βγει η εφημερίδα της Θύρα 4 της οποίας ήταν μέλος όμως μετά ήρθε η πρώτη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά. Άνοιξε η εφημερίδα Μέτροσπορτ. Για δύο χρόνια κάθισε σε αυτή όμως ήρθε σε ρήξη με τον διευθυντή της. Ακολούθησε η αθλητική Βορείου Ελλάδος, τα Σπορ του Βορρά, όπως και όλα τα ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μέχρι που εμφανίστηκε η SportDay και το ραδιόφωνό της όπου και ανέδειξε τη δυναμική του.
Του ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας που είχε η εφημερίδα Εξέδρα με διευθυντή τον Βασίλη Σαμπράκο, ενώ ήταν και από τους πρώτους ΠΑΟΚτσήδες ρεπόρτερ που ξέφυγαν από τη γραμμή της …συμπρωτεύουσας, της μιζέρια και του παθητικού ρεπορτάζ.
Σήμερα, έχει εμπλοκή στην ιστοσελίδα PAOK24, και συνεργάζεται με τον ραδιοφωνικό σταθμό Libero107,4 της Θεσσαλονίκης στον οποίο έχει ενημερωτική εκπομπή για θέματα του ΠΑΟΚ με συμπαρουσιαστή τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Η εκπομπή ξεκινά στις 13.00 για να καταφέρει να ξυπνήσει και ολοκληρώνεται στις 15.00