Ντιναμό Μόσχας - Ομόνοια 2-2

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Η Ομόνοια έφυγε με ισοπαλία 2-2 από την Μόσχα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Δεν τα κατάφερε η ΑΕΛ (1-2 από Τότεναμ).

Μεγάλη επιτυχία για την Ομόνοια, που κατάφερε να φύγει με ισοπαλία 2-2 από τη Μόσχα και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην γεμάτη αστέρια Ντιναμό. Οι Κύπριοι έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο 2' με κοντινή κεφαλιά του Λομπχανίτζε! Η συνέχεια βρήκε τους Ρώσους να έχουν την πρωτοβουλία και να ισοφαρίζουν στο 33', όταν μετά από κόρνερ του Βαλμπουένα ο Σάμπα με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Ο Κουράνι (35') έχασε την καλύτερη ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο, που βρήκε το σκορ στο 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν, όμως κόντρα στη ροή η Ομόνοια πήρε ξανά το προβάδισμα στο 59'. Μετά από λάθος του Βενκέρ, ο Φοφανά έκλεψε και με πανέμορφο τελείωμα έκανε το 1-2! Ο Ντάγκλας (63') έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση για την Ντιναμό, που στο 62' είχε μείνει με 10 παίκτες, όταν ο Κοκόριν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για θέατρο! Οι Μοσχοβίτες, όμως, ανέβασαν ρυθμό στη συνέχεια, η αλλαγή συστήματος τους βοήθησε και στο 72' ο Μπίτνερ με δυνατό σουτ έκανε το 2-2. Ο Κουράνι, που έχασε και άλλες ευκαιρίες, είχε δοκάρι στο 87', με το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Με ανατροπή η Τότεναμ
Η ΑΕΛ προσπάθησε, όμως στο τέλος η Τότεναμ έκανε την ανατροπή και έφυγε με νίκη 2-1 από την Κύπρο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 14' ο Σαρδινέρο εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Φερτόνχεν και Παουλίνιο για να κάνει το 1-0 και να σοκάρει του Λονδρέζους. Οι παίκτες του Ποκετίνο δεν κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό στη συνέχεια και οι Κύπριοι κράτησαν με σχετική άνεση το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο. Η κίνηση που άλλαξε τα πάντα ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Ποκετίνο αποφάσισε να βάλει τον Λαμέλα στο ματς. Ο Αργεντίνος έκανε τελικά τη διαφορά, καθώς στο 74' έδωσε την ασίστ στον Σολδάδο, που έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η ανατροπή για την Τότεναμ ολοκληρώθηκε, όταν στο 80' ο Κέιν έκανε το τελικό 1-2, που στέλνει ουσιαστικά τους Λονδρέζους στην επόμενη φάση.

Όλα για όλα στη Ρωσία
Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας ανάμεσα στον Απόλλωνα και στην Λοκομοτίβ, με τους Ρώσους να έχουν πλέον τον πρώτο λόγο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και πιο επιθετικοί, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 0-1 υπέρ τους. Ο Κασάεβ ήταν εκείνος που με εκπληκτικό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους Μοσχοβίτες, που έχασαν και άλλες καλές ευκαιρίες με τους Νιάς και Ντενίσοβ. Οι γηπεδούχοι άργησαν να βρουν τα πατήματά τους, όμως μετά το 50' άρχισαν να πιέζουν. Στο 76' οι ισορροπίες άλλαξαν, όταν ο Τιγκόρεβ αποβλήθηκε, καθώς πάτησε τον Βασιλείου, και στο 80' ήρθε η ισοφάριση. Ο Γκιέ πρόλαβε την έξοδο του Γκιγιέρμε και έκανε το 1-1! Η Λοκομοτίβ έμεινε και με 9 παίκτες στο 87', όταν ο Ντενίσοβ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, όμως παρά τις προσπάθειές τους μέχρι το τέλος, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή.

Καθάρισε η Βιαγιαρεάλ
Κανένα πρόβλημα για την Βιγιαρεάλ, που έφυγε με νίκη 3-0 από το Καζαχστάν επί της Αστάνα και θα δώσει το παρών στους ομίλους του Europa League. Οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, πίεσαν και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 33' με τον Κάνι. Οι γηπεδούχοι επισκέφθηκαν ελάχιστες φορές τα καρέ του Ασένχο και οι φιλοξενούμενοι είχαν πρόθεση να καθαρίσουν από τώρα την πρόκριση. Κάτι που κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48' ο Ντος Σάντος έκανε από κοντά με πανέμορφο τελείωμα το 0-2, οι Καζάκοι έμειναν με 10 παίκτες στο 60', όταν ο Άνιτσιτς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, και ο Μάριο τελείωσε τα πάντα, κάνοντας το τελικό 0-3 στο 84'.

Με Πριέτο η Σοσιεδάδ
Προβάδισμα πρόκρισης για την Σοσιεδάδ, που επιβλήθηκε δύσκολα 1-0 της Κρασνοντάρ χάρη στο γκολ του Τσάμπι Πριέτο στο 71'. Το ματς ήταν ισορροπημένο στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τους Ρώσους να είναι καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και τους Βάσκους στο δεύτερο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τη Σοσιεδάδ στο 5', με τον Ντίκαν να κάνει εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του Μπεργάρα. Ακολούθησαν αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο πλευρές, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στο γκολ στο 41', με τον Περέιρα, το οποίο λανθασμένα ακυρώθηκε για οφσάιντ του Άρι (από τον οποίο ξεκίνησε η φάση). Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό, όμως οι φιλοξενούμενοι παρέμεναν επικίνδυνοι. Μετά από κάποιες μικροευκαιρίες, ήρθε το χρυσό γκολ για τη Σοσιεδάδ στο 71', όταν μετά από λάθος στην άμυνα ο Πριέτο με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 1-0! Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος, με τους Βάσκους να έχουν και δοκάρι στο 90' με τον Ελουστόντο και το 1-0, που αφήνει ελπίδες στους Ρώσους, να μένει μέχρι το τέλος.

Προβάδισμα και χωρίς Τσέρτσι...

Χωρίς τον Τσέρτσι στην Κροατία η Τορίνο δεν μπόρεσε να σκοράρει, έμεινε όμως στο μηδέν και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Βέβαια, οι Ιταλοί είχαν καλές ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά τόσο ο Νοτσερίνο όσο και ο Λαρόντο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον εξαιρετικό Βούκοβιτς. Η αήττητη στη φετινή διοργάνωση, Σπλιτ είχε μόνο μια ευκαιρία στο ματς, αλλά ο Παντέλι έκανε εξαιρετική επέμβαση στο φάουλ του Μπίλιτς.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των πλέι οφ

Ντνίπρο-Χάιντουκ 2-1
Στιάρμαν-Ίντερ 0-3
Αστάνα-Βιγιαρεάλ 0-3
Ακτόμπε-Λέγκια 0-1
Ντιναμό Μόσχας-Ομόνοια 2-2
Καραμπάχ-Τβέντε 0-0
Ελσίνκι-Ραπίντ Βιέννης 2-1
ΑΕΛ-Τότεναμ 1-2
Ρουχ Χορζόφ-Μέταλιστ 0-0
Αϊντχόφεν-Σαχτιόρ Σαλιχόρσκ 1-0
Έλφσμποργκ-Ρίο Άβε 2-1
Καραμπούκσπορ-Σεντ Ετιέν 1-0
Ντιναμό Μινσκ-Νασιονάλ 2-0
Πετρολούλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-3
Απόλλων Λεμεσού-Λοκομοτίβ Μόσχας 1-1
Ζόρια-Φέγιενορντ 1-1
Γιουνγκ Μπόις-Ντέμπρετσεν 3-1
Τσβόλε-Σπάρτα Πράγας 1-1
Παναθηναϊκός-Μίντιλαντ 4-1
Τράμπζονσπορ-Ροστόβ 2-0
Ζίμπρου-ΠΑΟΚ 1-0
Αστέρας Τρίπολης-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-0
Παρτιζάν-Νέφτσι Μπακού 3-2
Γκρασχόπερ-Μπριζ 1-2
Σπάρτακ Τρνάβα-Ζυρίχη 1-3
Λιόν-Άστρα 1-2
Λόκερεν-Χαλ 1-0
Σπλιτ-Τορίνο 0-0
Σοσιεδάδ-Κρασνοντάρ 1-0
Σαράγιεβο-Γκλάντμπαχ 2-3
Ριέκα - Σέριφ 1-0

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα