Ζίμπρου - ΠΑΟΚ 1-0

Ζίμπρου - ΠΑΟΚ 1-0

Σταύρος Κόλκας
gazzetta default image fallback

bet365

Με το πρόβλημα στο σκοράρισμα να φαίνεται ξεκάθαρα, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο Κισινάου από την Ζίμπρου με 1-0 και η πρόκριση στους ομίλους έγινε ακόμα πιο δύσκολη. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ.

Από τα πρώτα φιλικά παιχνίδια είχε αρχίσει να φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ έχει θέμα στο σκοράρισμα και μπορεί πίσω να τα πήγαινε εξαιρετικά, ωστόσο αν δεν σκοράρεις, δεν μπορείς να κερδίσεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αν κάνεις και ένα λάθος πίσω, τότε θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Ε όλα τα παραπάνω τα είδαμε και σήμερα στο Κισινάου, με τον «δικέφαλο του βορρά», απέναντι σε μία σαφώς κατώτερη ομάδα όπως είναι η Ζίμπρου, να μην έχει πρόβλημα στην άμυνα, αλλά να μην μπορεί να βάλει με τίποτα την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Δυστυχώς το λάθος έγινε, έγινε και μαζί του το 1-0 και πλέον οι Μολδαβοί είναι το φαβορί για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Και είναι όχι γιατί διαθέτουν καλύτερη ομάδα, αλλά γιατί μέσα σε μία ομάδα θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να παίξει επιτέλους επίθεση. Θα πρέπει μέσα στη Τούμπα να σκοράρει και μάλιστα δύο φορές (αν δεν δεχθεί τέρμα), για να πάρει την πρόκριση, μια πρόκριση που μόλις έγινε γνωστή η κλήρωση φαινόταν σχετικά εύκολη. Αλλά είπαμε για να είναι κάτι εύκολο, πρέπει και εσύ να βάλεις το χέρι σου (στην προκειμένη το πόδι σου) και οι Θεσσαλονικείς δεν το έβαλαν.

Καλός στο πρώτο, τραγικός στο δεύτερο

Όσον αφορά τον αγώνα, η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να πεις και πολλά, γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν σαν να βρέθηκε στο γήπεδο μόλις για ένα ημίχρονο και συγκεκριμένα στο πρώτο. Εκεί είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες αρχικά με το εξαιρετικό σουτ του Κίτσιου στο 5' που έδιωξε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας της Ζίμπρου και στην συνέχεια με την κεφαλιά του Κατσικά που σταμάτησε στο δοκάρι των Μολδαβών στο 37'.

Ότι καλό είδαμε, από τον ΠΑΟΚ το είδαμε μέχρι εκεί, μιας και στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς ήταν σαν να μην κατέβηκαν καν στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς τρεξίματα, χωρίς πάθος, χωρίς τίποτα, άρχισαν εκτός από το να μην δημιουργούν ευκαιρίες, να δίνουν και χώρο στους αντιπάλους τους και το πλήρωσαν στο 79' Στο συγκεκριμένο λεπτό και μετά από κόρνερ η άμυνα του «δικεφάλου» κοιμήθηκε για πρώτη φορά σήμερα και ο Μπουργκίου ανενόχλητος διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Μάλιστα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ χειρότερα αν ο Αλεξέεφ στο 89' αντί για το δοκάρι είχε στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου για δεύτερη φορά.

Βέβαια και τώρα δύσκολα είναι, ειδικά αν συνεχιστεί αυτή η δυστοκία. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα παραμένει το φαβορί απέναντι σε μια κακή ομάδα όπως η Ζίμπρου, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδείξει μέσα σε μία βδομάδα στη Τούμπα.

MAN OF THE MATCH: Αν έψαχνες από τον ΠΑΟΚ να βρεις τον παίκτη του αγώνα, θα έπρεπε να ψάξεις πολύ. Γενικά στο ματς ήταν δύσκολο να βρεις κάποιον που ξεχώρισε, οπότε θα βάλουμε τον Μπουργκίου που σκόραρε και το μοναδικό γκολ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Όλη η Ζίμπρου στάθηκε στο ύψος της σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που ειδικά στο δεύτερο μέρος ήταν τραγικός.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλος ο ΠΑΟΚ, αλλά ειδικά η επίθεση, την οποία εκτός από τις δύο φάσεις στο πρώτο μέρος, δεν την ένιωσε καθόλου η Ζίμπρου.

Η ΓΚΑΦΑ: Όταν θεωρείς και όντως έχεις καλή άμυνα, δεν δικαιολογείται το λάθος στο 1-0. Οι αμυντικοί κοιμήθηκαν, ο Γλύκος δεν τους φώναξε και κάπως έτσι ήρθε το το γκολ και πλέον ο Θεός βοηθός...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο κάθε διαιτητής κάνει σωστά την δουλειά του όταν δεν ακουστεί καθόλου και με αυτή την λογική ο Τσέχος Λιούμπρο Κόβαρικ, δεν την έκανε καλά, αλλά τέλεια.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Τι ταμείο να βάλουμε; Τα είπαμε στην αρχή. Καλή η άμυνα, αλλά θα πρέπει να βγεις και μπροστά και να δημιουργήσεις ευκαιρίες και να σκοράρεις, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου μια κακή ομάδα όπως η Ζίμπρου. Ο ΠΑΟΚ δεν το έκανε αυτό με συνέπεια να γίνει το λάθος να μπει το 1-0 και τα πράγματα στη ρεβάνς της Τούμπας να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.

Οι συνθέσεις:

Ζίμπρου: Ρούσου, Εργάν, Πάβλιουτσεκ, Μπούργκιου, Τζάρνταν, Βρεμέα, Κλίμοβιτς, Σπατάρου (61΄ Βισνάκοφς) Αμανί (69' Αλεξέεφ), Κεπτίνε (82΄ Ντιαλό) Γκρόσου

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (79΄ Σπυρόπουλος) Ρατς, Κατσικάς, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης (67΄ Μάρτενς), Μαντούρο, Σαλπιγγίδης, Μακ (66΄ Περέιρα), Αθανασιάδης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα