Φάκελος: Προετοιμασία ΑΕΚ!

Φάκελος: Προετοιμασία ΑΕΚ!

Γιώργος Τσακίρης
gazzetta default image fallback

bet365

Τα νέα πρόσωπα, η βασική διαφορά του φέτος με το πέρυσι, η Ένωση που θα κάνει... πλάκα και το «ερχόμαστε» που είναι η πραγματικότητα. Το gazzetta.gr γράφει για τη νέα ΑΕΚ!

Ολοκληρώθηκε ένα ακόμη βασικό στάδιο προετοιμασίας για την ΑΕΚ, η ομάδα επέστρεψε στη βάση της, το φιλικό με τη Ρόμα έρχεται σαν μια ιδανική φιέστα – επιβεβαίωσης για το «ερχόμαστε» που πλέον αποτελεί τη μεγαλύτερη πραγματικότητα που έχουν εμπεδώσει άπαντες...

Τα συμπεράσματα προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με το πέρυσι αφού πρόκειται για κανονική ομάδα και ρόστερ με τις απαραίτητες βάσεις για να χτιστεί κάτι πολύ δυνατό (με μερικές, όχι πολλές, προσθαφαιρέσεις) ενόψει της επόμενης σεζόν που η ΑΕΚ θα βρίσκεται στην Σούπερ Λίγκα!

Η βασική διαφορά του πέρυσι με το φέτος είναι φυσικά η ποιότητα και το εξαιρετικό επίπεδο του ρόστερ που διαθέτει πλέον η ΑΕΚ χάρη στη δουλειά που έγινε από πέρυσι έως και φέτος από τους Ντούσαν Μπάγεβιτς, Νίκο Λυμπερόπουλο (κυρίως) και Τραϊανό Δέλλα. Στα... τελειώματα του ‘’χτισίματος’’ του ρόστερ βοήθησε και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, όμως όπως και να ‘χει ο συγκεκριμένος θα κριθεί από του χρόνου, θα ήταν άδικο να το κάνουμε για φέτος.

Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν θετικά είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Θα ήταν κουραστικό να τα αναφέρω όλα, ταυτόχρονα άδικο να μη το κάνω για τους ίδιους.

Οι «νέοι» είναι ωραίοι πραγματικά! Ο Μάνταλος έχει βγάλει στο στάδιο της προετοιμασίας όλο το ταλέντο του. Ποιότητα, τεχνική, κίνηση με ή χωρίς την μπάλα στο χώρο, σωστό κάθετο παιχνίδι. Η ΑΕΚ ναι βρήκε τον ηγέτη της...

Αραβίδης, γκολ και νίκη για την Ένωση. Δουλεύει σαν το... σκυλί! Πρώτος έφτανε στην προπόνηση, τελευταίος έφευγε... Τα έδινε όλα και αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς. Σούπερ λύση και πολλά γκολ έρχονται!

Για τον Μπακάκη απλά να σημειώσουμε πως η ΑΕΚ βρήκε ένα αξιόλογο μπακ που μπορεί να εξελίξει και να το κερδίσει για το μέλλον. Αν τον πάρει από κοντά κι ο Μπορμπόκης να του μάθει τα μυστικά της θέσης, τότε η ομάδα θα έχει λύση για πολλά χρόνια... Ταχύτατος, ακούραστος, με σούπερ τοποθετήσεις και κινήσεις στην πλάτη του εξτρέμ στην γραμμή! Σούπερ περίπτωση για το χτίσιμο που λέγαμε.

Κι αν πάμε στα στόπερ η κατάσταση φτιάχνει ακόμη περισσότερο. Κολοβέτσιος: Προσωπικά (το είχα γράψει και στο κείμενο που φιλοξενούνταν η συνέντευξη του Λαρισαίου αμυντικού) τον θεωρώ ότι καλύτερο έχει προστεθεί φέτος στο ρόστερ της ΑΕΚ (και έπονται Μάνταλος και Αραβίδης). Όλα τα λεφτά μου (δεν έχω και πολλά) ποντάρω πάνω του!

Άξιος στο πλευρό του ο Λαμπρόπουλος. Θαρρώ πως το συγκεκριμένο δίδυμο (που μπορεί να σπάει χάρη στην παρουσία του Σαρρή ο οποίος δείχνει ένα ήδη με την ομάδα και θα προσφέρει πολλά) στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ θα είναι στο τοπ 5 των ομάδων από την Σούπερ Λίγκα (κι όχι την Β΄ κατηγορία). Με την παρουσία του Σαρρή απλά η Ένωση είναι δεδομένο ότι (προσθέστε τον Σβάρνα και τον Τζανετόπουλο που τον προορίζουν για δανείκο) διαθέτει σούπερ λύσεις στα στόπερ.

Άφησα για το τέλος τον Μπαρμπόσα διότι τα πολλά λόγια για έναν ποδοσφαιριστή της αξίας του, τον οποίο ήθελαν Ολυμπιακός (πέρυσι) και Παναθηναϊκός είναι περιττά. Η ΑΕΚ βρήκε τον εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και είναι σε εξαιρετική διάθεση και κατάσταση...

Υπάρχουν και οι Φαγέ, Ζόριτς, Ανέστης, Ντούνης, για τους οποίους δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη ακόμη. Έχουν σούπερ στοιχεία και είναι παίκτες που μπορούν μέσα απ’ την δουλειά να εξελιχθούν και να αναδειχτούν. Από τους παραπάνω είδαμε περισσότερα στα Χάνια, όμως η ΑΕΚ θα πάρει πολλά και από αυτούς. Όσο για τον Σοϊλέδη δυστυχώς ελέω τραυματισμού δεν τον είδαμε καθόλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα