ΑΠΟΕΛαρα για ομίλους!

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

«Χρυσό» 1-1 στη Δανία κόντρα στην Ααλμποργκ απέσπασε ο ΑΠΟΕΛ και στην Κύπρο σφραγίζει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Προβάδισμα για Ζενίτ, Πόρτο, Σέλτικ.

Κοντά στη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Δανία από την Ααλμποργκ. Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν δυο πρόσωπα, πολύ κακό στο α' μέρος, όπως και με την Ελσίνκι, εξαιρετικοί στην επανάληψη όπου κατάφεραν να σκοράρουν. Ο ΑΠΟΕΛ «πλήρωσε» τις αμυντικές του αδυναμίες και μόλις στο 15' βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν ο Τόμσεν με άψογο πλασέ νίκησε τον Πάρντο. Η Ααλμποργκ έκανε ό,τι ήθελε στο ματς και έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες στο 30' με τον Χελένιους και στο 38' με τον Ρίσγκαρντ, αλλά ο Πάρντο έσωσε την ομάδα του. Στο 48' ο Χελένιους έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία και στο 54' το... πλήρωσε. Ωραία μπαλιά του Γκόμες στον Βινίσιους και ο τελευταίος με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-1. Ο σκόρερ στο 77' θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ. Ο ΑΠΟΕΛ κράτησε εύκολα το 1-1 και έκανε μεγάλο βήμα για την παρουσία του στους ομίλους της διοργάνωσης.

Βλέπει ομίλους η Πόρτο
Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Πόρτο με την εκτός έδρας νίκη επί της Λιλ. Οι Δράκοι εκμεταλλεύτηκαν την εμπειρία τους και με το γκολ του Εκτορ Ερέρα στο 61' πήραν το 0-1, που τους καθιστά ξεκάθαρο φαβορί για την ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Προβάδισμα για Σέλτικ
Με βάση τα αγωνιστικά, η Σέλτικ δεν θα ήταν καν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά είναι λόγω της τιμωρίας της Λέγκια Β. και μπορεί να πάει και στους ομίλους! Οι Καθολικοί άνοιξαν το σκορ στη Σλοβενία κόντρα στη Μάριμπορ με το γκολ του ΜακΓκρέγκορ στο 6', δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Μπόχαρ στο 14' αλλά στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και με το 1-1 η Σέλτικ έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση.

To πάνω χέρι Ζενίτ, ΜΠΑΤΕ
Βήμα πρόκρισης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η ΜΠΑΤΕ, η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Σλοβακία από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Οι Σλοβάκοι είχαν την υπεροχή, έχασαν ευκαιρίες με τους Στέφανικ, Φορτ, αλλά... πλήρωσαν στο 44' το τεράστιο λάθος του Γιαμπλόνσκι. Το αυτογκόλ του Τσέχου έφερε με την πλάτη στον τοίχο τους γηπεδούχους. Καθολική υπεροχή στην επανάληψη για τη Σλόβαν, πίεσε και στο 80' ο Βίτεκ κατόρθωσε να ισοφαρίσει 1-1. Η Σλόβαν πίεσε, αλλά η ΜΠΑΤΕ κράτησε την ισοπαλία και το προβάδισμα πρόκρισης.

Με τον Παναθηναϊκό ήταν τυχερή και προκρίθηκε, αλλά στη Λιέγη και κόντρα στη Ζενίτ δεν είχε την τύχη σύμμαχο. Εντός έδρας ήττα 1-0 και ουσιαστικά είπε «αντίο» στους ομίλους. Οι Ρώσοι ήταν καλύτεροι, άνοιξαν το σκορ με τον Σατόβ στο 12' και δεν δυσκολεύτηκαν να το κρατήσουν μέχρι το τέλος του ματς. Μάλιστα, έχασαν καλές ευκαιρίες, αλλά τόσο ο Ντάνι όσο και ο Χουλκ δεν μπόρεσαν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα