Πανιώνιος 2014-2015: Σωτηρία, τι άλλο;

Θοδωρής Βασίλης
gazzetta default image fallback

bet365

Το gazzetta.gr ξεκινάει τα αφιερώματα για τη σεζόν 2014-15 στη Σούπερ Λιγκ με τους «κυανέρυθρους»! Ο Πανιώνιος ρίχνεται στην μάχη της παραμονής γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να «φτύσει» αίμα για να καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Άπαντες στον σύλλογο αναγνωρίζουν τις δυσκολίες αν σκεφτεί κανείς ότι για άλλη μια χρόνια η ομάδα δεν κατέθεσε φάκελο αδειοδότησης ξεκινώντας με τον γνωστό περιορισμό στις μεταγραφές περιορίζοντας κατά πολύ τις επιλογές τις τεχνικής ηγεσίας στο έμψυχο δυναμικό.
Βέβαια αυτό είναι το ελάχιστο αν σκεφτεί κανείς ότι πριν ένα μήνα υπήρχε το ενδεχόμενο η ομάδα να μην δήλωνε συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα αν δεν εξασφάλιζε ασφαλιστική ενημερότητα.

Όπως είναι λογικό τα έντονα οικονομικά προβλήματα είχαν ως αποτέλεσμα την αφαίμαξη του περσινού έμψυχου δυναμικού με συνέπεια η ομάδα να δημιουργηθεί από την αρχή. Το ταμείο όμως είναι μείον κι έτσι διοίκηση και τεχνική ηγεσία αποφάσισαν να στηριχθούν για άλλη μια σεζόν στα δικά τους παιδιά, προερχόμενα από τις Ακαδημίες του συλλόγου με τον Δημήτρη Τερεζόπουλο να αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Τα οικονομικά δεν επέτρεπαν μεγάλο άνοιγμα και ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Αγωνιστική σωτηρία και οικονομική εξυγίανση. Και αν ο πρώτος είναι δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος (υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες φέτος), ο δεύτερος φαίνεται σύμφωνα και με τα όσα προσπαθεί να κάνει η νυν διοίκηση πως μπορεί να επιτευχθεί.

ΗΡΘΑΝ: Σιώπης, Φουρλάνος, Μπουμάλ, Μασούρας, Τασούλης, Αποστόλου, Χολέβας, Χατζηησαΐας, Ιμπαγάσα, Φούντας

ΕΦΥΓΑΝ: Κούρος, Αραβίδης, Λαμπρόπουλος, Ντούνης, Ανέστης, Αυλωνίτης, Κολοβός, Κουλουχέρης, Καμπάνταης, Παναγιωτούδης, Λάσνικ

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Σε ένα ρόστερ όπως το φετινό του Πανιωνίου που αποτελείται κυρίως από ποδοσφαιριστές με ελάχιστες παραστάσεις από την Super League η απόκτηση του Αριέλ Ιμπαγάσα δίνει άλλη αίγλη στην ομάδα. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ παρότι πλέον βρίσκεται στην δύση της καριέρας του αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα και μόνο με την παρουσία του και μόνο μπορεί να ανεβάσει την ομάδα ένα επίπεδο πάνω όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και να αποτελέσει τον ηγέτη αυτών των αμούστακων παιδιών σε όλα τα επίπεδα.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Από την στιγμή που το ταμείο είναι μείον και στην Πλατεία αποφάσισαν να πορευθούν με νεαρά παιδιά που θα προέρχονται κυρίως από τις Ακαδημίες, ο Δημήτρης Τερεζόπουλος φάνταζε ως η καλύτερη δυνατή λύση. Ο νεαρός τεχνικός είχε μέχρι πρότινος τις τύχες της Κ-20 του Πανιωνίου, είναι μέσα στην οικογένεια του Πανιώνιου και γνωρίζει καλά όλα αυτά τα παιδιά που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να κρατήσουν την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια.

ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΑΝ: Στην κατάσταση που βρίσκεται ο Πανιώνιος -οικονομική-αγωνιστική- δεν μπορεί να υπάρξουν βλέψεις για κάτι άλλο εκτός από την παραμονή. Αν στο τέλος της χρονιάς οι «κυανέρυθροι» καταφέρουν να σώσουν την παρτίδα και να αποφύγουν τον υποβιβασμό τότε η σωτηρία θα ισοδυναμεί με κατάκτηση πρωταθλήματος.

ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Αν όλη αυτή η προσπάθεια των διοικούντων δεν βγάλει τον σύλλογο από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται πάει στράφι και ο Ιστορικός βρεθεί στο τέλος της σεζόν σε μια από τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στην Football League. Ένας υποβιβασμός πάντοτε φέρνει εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα και το μέλλον του Πανιωνίου μόνο ευοίωνο δεν προβλέπεται.

Γήπεδο: Στάδιο Νέας Σμύρνης (11.700 θεατές)

web: www.panionios.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα