Γενί: «Έχουμε συνηθίσει τον πόλεμο»

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Την Πέμπτη ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται την Μακάμπι για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την παράσταση έκλεψε η δήλωση του Σεράν Γενί, ο οποίος τόνισε πως στην Ισραηλινή ομάδα έχουν πλέον συνηθίσει τον πόλεμο.

Από την στιγμή που στην Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών και στο έδαφος του Ισραήλ οι ρίψεις ρουκετών από την Χαμάς, δεν υπήρχε περίπτωση στην σημερινή συνέντευξη Τύπου της Μακάμπι για τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Πέμπτη στις 21:15, για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, να μην γινόταν ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Αυτή η ερώτηση έγινε στον αρχηγό της Μακάμπι Σεράν Γενί, ο οποίος απαντώντας στο αν φοβούνται που μένουν στο Ισραήλ τόνισε: «Οχι. Αισθανόμαστε ασφαλείς στη χώρα μας. Υπάρχει αυτή η κατάσταση, αλλά εμείς που ζούμε εκεί έχουμε συνηθίσει σε αυτές τις συνθήκες. Ο προπονητής ήρθε στη διάρκεια του πολέμου, αλλά εμείς το έχουμε συνηθίσει».

Για τον πόλεμο: «Το Ισραήλ είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση και αυτό μας δημιουργεί πάρα πολλά συναισθήματα. Θέλουμε να δώσουμε χαρά και περηφάνια στο λαό μας».

Για τον Αστέρα: «Σεβόμαστε απόλυτα τον Αστέρα. Τα έχει καταφέρει και απέναντι σε άλλες μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ομως, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Γκαρθία: «Να μην είναι εμπόδιο το ότι η ρεβάνς γίνεται στη Κύπρο»

Από την πλευρά του, ο Ισπανός τεχνικός της Μακάμπι, Οσκαρ Γκαρθία, αρχικά στάθηκε στο ότι η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Κύπρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Ισραήλ αντιμετωπίζει πολύ δύσκολη κατάσταση. Για αυτό και η ρεβάνς θα γίνει στην Κύπρο. Θα προσπαθήσουμε αυτό να να μην είναι εμπόδιο για να δώσουμε το 100% των δυνατότητων μας».

Για τον Αστέρα: «Ολες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ καλές. Ο Αστέρας απέκλεισε την Μάιντς, μια πολύ δυνατή ομάδα. Εχει παίκτες στην επίθεση ιδιαίτερα ικανούς, που κατάφεραν να σκοράρουν απέναντι σε μια γερμανική ομάδα. Ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Δεν έχουμε ούτε εμείς πολλές ευκαιρίες να αγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο. Είμαστε προετοιμασμένοι. Ο Αστέρας έχει γρήγορους παίκτες, που μπορούν να μαρκάρουν οποιονδήποτε αντίπαλο».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα