Μπεσίκτας - Άρσεναλ 0-0

Gazzetta team
Μπεσίκτας - Άρσεναλ 0-0

bet365

Η Μπεσίκτας ήταν καλύτερη, όμως η Άρσεναλ έφυγε με το 0-0 από την Τουρκία. Μεγάλη νίκη η Λεβερκούζεν 3-2 στην Κοπεγχάγη.

Ωραίο ματς στην Κωνσταντινούπολη, όπου Μπεσίκτας και Άρσεναλ έμειναν στο 0-0, με τους Λονδρέζους να έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους ομίλους. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, οι ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, ενώ στο τέλος αποβλήθηκαν Ράμσεϊ για την Άρσεναλ και Μπίλιτς για την Μπεσίκτας.

Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι οι γηπεδούχοι θα έβαζαν δύσκολα στους κανονιέρηδες. Με τη σέντρα ο Ντεμπά Μπα πήγε να πετύχει ένα απίστευτο γκολ, όταν έκανε το σουτ απευθείας, όμως είδε τον Σέζνι να βγάζει δύσκολα και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού του! Η συνέχεια βρήκε τον Σενεγαλέζο να απειλεί και πάλι στο 9’, όμως ξανά ο Πολωνός του είπε «όχι». Ζιρού (10’) και Καθόρλα (13’) απείλησαν στη συνέχεια, με τον ρυθμό σταδιακά να πέφτει και τους Τούρκους να παραμένουν πιο επικίνδυνοι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για την Μπεσίκτας, όταν στο 48’ ο Σαχάν έκανε το σουτ, για να περάσει η μπάλα λίγο άουτ, ενώ σταδιακά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισορροπήσουν. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να διατηρήσουν υψηλό τέμπο και να συνεχίσουν να πιέζουν τους αντιπάλους τους και οι φάσεις μέχρι το τέλος ήταν λιγοστές. Στο 80’ ο Ζενγκίν έβγαλε με διπλή προσπάθεια το φάουλ του Καθόρλα, ενώ οι κανονιέρηδες έμειναν με 10 παίκτες στιγμές αργότερα, όταν ο Ράμσεϊ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Με δεδομένο ότι νωρίτερα είχε αποχωρήσει ο Αρτέτα τραυματίας, ο πονοκέφαλος μεγαλώνει για τον Βενγκέρ…

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Άρσεναλ χάθηκε στο 88’, όταν ο Τσέιμπερλεϊν έκανε το σουτ, ο Ζενγκίν απέκρουσε, όμως χρειάστηκε και το δεξί του κάθετο δοκάρι για να σώσει την Μπεσίκτας. Τελικά, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Μπίλιτς να αποβάλλεται για διαμαρτυρία στις καθυστερήσεις.

Φουλ για ομίλους η Λεβερκούζεν
Η Λεβερκούζεν έφυγε με μεγάλη νίκη 3-2 από την Κοπεγχάγη και βρίσκεται με το… 1,5 πόδι στους ομίλους του Champions League. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τις «ασπιρίνες», που πήραν το προβάδισμα μόλις στο 5’. Ο Τσαλχάνογλου έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κίσλινγκ με προβολή έκανε το 0-1! Η συνέχεια, όμως, ανήκε στους Δανούς, που έκαναν γρήγορα την ανατροπή με δύο στημένα. Μόλις στο 9’ μετά από κόρνερ ο Γιόρνγκενσεν με κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ στο 13’ μετά από εκτέλεση φάουλ και λάθη στην άμυνα της Λεβερκούζεν, ο Αμαρτέι με νέα κεφαλιά έκανε το 2-1! Μέχρι το ημίχρονο, όμως, θα είχαμε ακόμη μία ανατροπή, με την Μπάγερ να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα. Στο 31’ ο Μπελαράμπι έκανε το 2-2, ενώ στο 42’ ο Σον με ωραίο τελείωμα το 2-3! Ο Σμιντ έκανε αλλαγές στην άμυνά του στο ημίχρονο και απέδωσαν καρπούς, καθώς οι Γερμανοί ήταν πιο σταθεροί στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν τον έλεγχο. Ήταν εκείνοι, μάλιστα, που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ με τους Τσαλχάνογλου, Σον και Μπελαράμπι, όμως το 2-3 έμεινε μέχρι το τέλος.

«Ζωντανή» η Μάλμε
Η Ζάλτσμπουργκ έφτασε πολύ κοντά στο να καθαρίσει την πρόκριση, όμως το γκολ του Φόρσμπεργκ στις καθυστερήσεις, με το οποίο η Μάλμε μείωσε στο τελικό 2-1, δίνει ελπίδες στους Σουηδούς. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, όμως εκείνοι που πήραν από νωρίς το προβάδισμα ήταν οι Αυστριακοί με τον Σμίερ στο 16’. Το γκολ ανέβασε τους γηπεδούχους, που έχασαν και άλλες ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο, με το 1-0, όμως, να παραμένει. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν και έφτασαν και σε δεύτερο γκολ με τον Σοριάνο στο 54’. Η συνέχεια βρήκε τους Αυστριακούς να έχουν την κατοχή και τον έλεγχο, όμως τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση. Οι Σουηδοί σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες, πριν πετύχουν το γκολ, που τους κρατάει ζωντανούς, στις καθυστερήσεις με τον Φόρσμπεργκ.

Στο τέλος η Στεάουα
Η Στεάουα χρειάστηκε ένα πέναλτι του Τσίπτσιου στο 88’, για να φτάσει στη νίκη 1-0 επί της Λουντογκόρετς και να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης. Οι Ρουμάνοι είχαν την πρωτοβουλία από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, όμως ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκαν πολύ στην τελική προσπάθεια. Ο Σανμαρτεάν δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και οι Ρουμάνοι είχαν μόλις ένα σουτ στην εστία. Το χαμένο πέναλτι του Τσίπτσιου στο 33’… Η είσοδος του Κεσέρου στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε νέα πνοή στην επίθεση της Στεάουα, που συνέχισε να πιέζει τους Βούλγαρους. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς πολλές φάσεις και χρειάστηκε δεύτερο πέναλτι, για να φτάσουν στη νίκη οι γηπεδούχοι. Αυτή τη φορά ο Τσίπτσιου ήταν εύστοχος και με το δικό του γκολ στο 88’ οι Ρουμάνοι πήραν προβάδισμα πρόκρισης.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα