Ντόρτμουντ - Μπάγερν 2-0

Ντόρτμουντ - Μπάγερν 2-0

bet365

Η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε δίκαια 2-0 της Μπάγερν και ξεκίνησε και φέτος τη σεζόν με την κατάκτηση του Super Cup.

Η σεζόν στην Γερμανία ξεκίνησε και φέτος με τον καλύτερο τρόπο. Ντόρτμουντ και Μπάγερν έπαιξαν – παρά τις πολλές απουσίες – σε υψηλό τέμπο, με τους Βεστφαλούς να φτάνουν και φέτος (4-2 πέρυσι) στην κατάκτηση του Super Cup. Απόλυτα δίκαια.

Κλοπ και Πεπ έκαναν πράξη αυτά που περιμέναμε, με τον πρώτο να δοκιμάζει το 4-4-2 και τον δεύτερο το 3-4-3. Το αποτέλεσμα, φυσικά, δικαίωσε τον πρώτο, καθώς η αστάθεια στην άμυνα της Μπάγερν ήταν τόσο απόρροια των Ρόντε και Γκαουντίνο, που ήταν μπροστά από την 3άδα, όσο και της έλλειψης καθαρού μυαλού. Από την άλλη πλευρά Κιρχ και Κελ έκαναν πολύ καλό παιχνίδι, ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν μόνιμη απειλή με την ταχύτητά του.

Οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά, είχαν τον έλεγχο και έχασαν την πρώτη ευκαιρία με τον Σακίρι στο 3'. Αυτή έμελλε να είναι και η μοναδική τους για το πρώτο ημίχρονο... Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και σιγά-σιγά κυριάρχησαν. Ο Ιμόμπιλε απείλησε πρώτος (10'), πριν ο Νόιερ σώσει την Μπάγερν σε δύο περιπτώσεις στο 17'. Αρχικά στο γύρισμα του Μαρτίνεθ, που παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, και στη συνέχεια στο δυνατό σουτ του Κιρχ.

Το γκολ τελικά ήρθε για την Ντόρτμουντ στο 23'. Ο Μχιταριάν έκανε την κούρσα, προσπάθησε να δώσει στον Ομπαμεγιάνγκ, ο Αλάμπα προσωρινά έκοψε, όμως με τον Μαρτίνεθ να έχει πέσει επίσης στην μπάλα, ο Αρμένιος ήρθε από πίσω και με ξερό σουτ έκανε το 1-0! Ομπαμεγιάνγκ (26'), Κελ (41') και Χόφμαν (43') είχαν και άλλες ευκαιρίες, όμως κανείς τους δεν κατάφερε να νικήσει τον πολύ καλό Νόιερ. Τα άσχημα νέα για την Μπάγερν συνεχίστηκαν, καθώς ο Μαρτίνεθ αποχώρησε τραυματίας στο 31' και υπάρχουν φόβοι για ρήξη χιαστών...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Λεβαντόφσκι να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ήταν η πρώτη φορά που ο Πολωνός ξέφυγε από τον Παπασταθόπουλο, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Λάνγκερακ στο τετ α τετ! Ήταν ξεκάθαρο ότι αν δεν έμπαιναν και αυτά τα γκολ, τότε η Μπάγερν δε θα έπαιρνε τίποτα και από το παιχνίδι.

Η συνέχεια βρήκε τους Βεστφαλούς να κυριαρχούν και πάλι και να τελειώνουν το ματς με 22 τελικές σε σχέση με τις μόλις 4 των αντιπάλων τους! Το 2-0, με το οποίο τελείωσε και το παιχνίδι, ήρθε στο 62', όταν Πίστσεκ και Ομπαμεγιάνγκ άλλαξαν ωραία την μπάλα, για να βγάλει την σέντρα ο πρώτος και ο δεύτερος με κεφαλιά ολομόναχος στην περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να πανηγυρίσει... αλά spiderman!

Ο Ιμόμπιλε ίσως προσπάθησε περισσότερο από όσο έπρεπε να αποδείξει κάτι και βιάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Ιταλός απείλησε στο 76' και στο 78', με τον Μχιταριάν να χάνει ακόμη μία καλή ευκαιρία στο 79'. Ο Αλάμπα ήταν ο μοναδικός που έφτασε κοντά στο γκολ για την Μπάγερν με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 81', με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος και την Μπορούσια να κατακτά το 5ο Super Cup στην ιστορία της.

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Λάνγκερακ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Σμέλτσερ (46' Ντουρμ), Κελ, Κιρχ (85' Μπέντερ), Χόφμαν, Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ (63' Ράμος), Ιμπόμπιλε

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Μπερνάτ, Μπόατενγκ, Μαρτίνεθ (31' Ντάντε), Χόιμπιεργκ (59' Γκέτσε), Ρόντε, Γκαουντίνο, Σακίρι, Μίλερ (46' Λαμ), Λεβαντόφσκι

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα